Oekraïne en Rusland maken afspraken

Aldus de Volkskrant:

Eén van die afspraken is dat de partijen het vredesplan van de Oekraïense president Petro Porosjenko steunen. Dat behelst onder meer een strenge grenscontrole aan de Russisch-Oekraïense grens, de vrijlating van gevangen militairen en het ontwapenen van pro-Russische rebellen in de regio. ‘Onze vrijheidsstrategie is door alle deelnemers geaccepteerd, zonder uitzonderingen’, liet Porosjenko weten.

Nu Russische legereenheden steeds openlijker op Oekraïens grondgebied actief zijn, lijkt het me sterk dat deze afspraken ergens toe gaan leiden.

Open waanlink

 1. 2

  Maakt niet meer uit wat er gebeurt, het is toch al te laat.
  De relatie met Rusland is toch al kaput(in) en de NAVO zowel als Rusland staan wederom aan de vooravond van een wapenwedloop.
  Politici zijn irrelevant geworden, dit conflict heeft haar eigen dynamiek gekregen en knappe politicus die dat nog kan stoppen.
  Want ook in Rusland staan de generaals al klaar voor nieuw wapentuig (en dat spul moet uiteraard ‘getest’ worden)

 2. 5

  @3: Correct, nu zie je duidelijk de hand van Rusland, de rebellen slaan de oekrainers nu makkelijk terug, dat is wel een overduidelijk teken dat Rusland zich er nu wel actief mee bemoeit.

  Nu is alleen de hamvraag, is het Putin die het doet of is het een ‘rogue’ generaal die op eigen houtje werkt?
  Die laatste optie kan heel gevaarlijk worden als zo’n generaal ruzie met Putin krijgt.
  M.A.W. heeft Putin wel zo’n strakke greep op de krijgsmacht als wij denken want een burgeroorlog in een land met 9000 kernwapens is geen vrolijk vooruitzicht.

 3. 6

  @5:

  Nu is alleen de hamvraag, is het Putin die het doet of is het een ‘rogue’ generaal die op eigen houtje werkt?

  Misschien een aardig tijdverdrijf om over te speculeren, maar zeker weten doen we dat soort dingen natuurlijk niet. Het is ook niet zo dat de regering in Moskou eerlijk zal toegeven dat ze de regie kwijt zijn.

  En verder denk ik dat we moeten aannemen dat Putin, als hij dat zou willen, dat soort loslopende elementen wel kan laten uitschakelen.

  Hoe dan ook, zolang hij geen einde maakt aan de crisis en de agressie blijft hij er natuurlijk wel verantwoordelijk voor.

 4. 7

  Nu is alleen de hamvraag, is het Putin die het doet of is het een ‘rogue’ generaal die op eigen houtje werkt?

  Wat een gelul net of dit Putin’s eerste oorlog is; Tsjetsjenië, Georgië, de Krim, Oekraïne; Putin heeft zijn leger prima onder controle. Of Bolke wilt er nog niet aan geloven dat zijn grote held een levensgevaarlijke boef is of hij probeert weer twijfel te zaaien in het belang van zijn baasje.

  Het is oorlog, nu nog tussen Rusland en de Oekraïne en wie weet wat binnenkort nog meer, Kroatië heeft al helikopters gestuurd, en Hans Verbeek de Putin propagandist onder het mom “de mensen gerust stellen” zit met zijn feestmuts op en zijn biertje te vieren dat dit het einde is van de globalisatie. Hoe ziek kan je zijn.

  #sargassotrollenparadijs

  100 Russische tanks de grens overgestoken:

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ukraine/11058687/Ukraine-says-convoy-of-100-Russian-tanks-have-crossed-into-east.html

  Russen trekken op naar Mariupol en Volnovakha:

  http://www.interpretermag.com/ukraine-liveblog-day-191-fighting-in-ilovaisk-amvrosievka-and-novoazovsk/#3992

  Op weg naar de Krim en Transnistrië en het Westen? Die heeft tot nu toe elk excuus aangegrepen zo min mogelijk te doen.

 5. 8

  @7:

  Putin heeft zijn leger prima onder controle

  Dat weet je in dergelijke landen maar nooit, dat wisten ze zelfs ten tijde van de koude oorlog niet, kan je nog de coup in Rusland herinneren waarbij het westen absoluut geen idee had of het leger de coup zou steunen of niet.

  Vergeet niet in dergelijke landen is het leger vaak een maatschappij op zich zelf en doet het wat het zelf wil.

 6. 9

  Je lacht je dood met de transparante persberichten van NATO, ja nee nou moeten we het raketschild misschien toch tegen rusland gebruiken! en nieuwe bases openen, en alle mindefs zeuren om geld.
  Hopelijk stapt duitsland binnenkort uit de navo, beindigt de UK/US bezetting, en starten we een eigen noordeuropees defensie verdrag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren