Occupy Amsterdam loopt zich warm

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (14)

#1 Bismarck

Wat zijn Amsterdammers ook ontzettende hypevolgers. Vorig jaar sletwandeling in Canada, dan ook sletwandeling in Amsterdam. Nu bezet de Walstraat in New York, dan ook bezet de Walletjes in Amsterdam. Als er volgend jaar in Sydney een plankmarathon wordt gehouden…

#1.1 scepticusje - Reactie op #1

Nou niet gaan katten op Mokum, hè? Die Hagenezen doen ook mee http://occupydenhaag.org/

#1.2 JSK - Reactie op #1

En daar kom je nu pas achter? ;-)

#2 Loupe

Vooralsnog hebben Amerikanen of bijvoorbeeld Zuid-Europeanen iig een stuk meer te klagen dan wij.. totdat ook wij de rekening gepresenteerd krijgen, uiteraard.

#3 Bismarck

“Een land dat staatsschulden heeft door de monopoliepositie van de banken op het drukken van geld is GEEN vrij land.”

Wat stellen die Hagenezen zich voor? Iedereen een eigen drukpers, zodat iedereen eurootjes kan drukken om het monopolie op geldproductie te doorbreken? Of willen ze de hyperinflatie op een andere manier aanzwengelen?

#3.1 JSK - Reactie op #3

Ze zijn fan van Ron Paul. In het sociaal-democratische Nederland zijn de anti-establishment types enigszins rechts-libertair. Zag je ook met de opkomst van Fortuijn: anti-Marokkaans en anti-Turks racisme werd opeens een verzetsdaad tegen de politiek correcte elite.

#3.2 Bismarck - Reactie op #3.1

En Ron Paul is fan van hyperinflatie? Of zit die te denken aan het parallelle gebruik van tig munteenheden van concurrerende geldverstrekkers, die dan ieder met winkelketens exclusiviteitsdeals gaan afsluiten om hun marktaandeel te verzekeren? Ik was juist zo blij met de euro omdat ik dan geen voorraden contante Guldens, Marken en Franks meer naast elkaar hoefde te onderhouden.

#3.3 JSK - Reactie op #3.2

Uhuh, “vrij bankieren”

http://en.wikipedia.org/wiki/Free_banking

Vergeet Guldens en Marken. Denk Rabo-guldens, ING-florijnen en SNS-dukaten.

#3.4 Valentijn - Reactie op #3.2

Wie bedoel je met ‘ze’? Er komen daar een heleboel mensen met allen verschillende ideeën en visies. Misschien zitten er een aantal Ron Paul fans tussen, maar ik heb er heel veel gesproken die dat niet zijn…

Het leuke is ook dat tijdens de ‘bezetting’ discussies gevoerd zullen worden betreft alternatieven en mogelijkheden voor dit falende systeem.

Overigens zijn er natuurlijk meerdere alternatieven voor private banken die uit het niks geld kunnen drukken dan iedereen thuis een drukpers bezorgen…

Iets met oogkleppen en in hokjes plaatsen.

#3.5 JSK - Reactie op #3.4

Misschien is ‘ze’ wat te generaliserend gesproken. Ik bedoelde types in mijn vrienden- en kennissenkring die geneigd zijn naar iets als “occupy amsterdam” te gaan. Ik heb meer dan eens moeten uitleggen dat Ron Paul, afgezien van zijn tegenstand aan de oorlogen in Irak en Afghanistan, rechtser dan de PVV is.

Overigens zijn er natuurlijk meerdere alternatieven voor private banken die uit het niks geld kunnen drukken dan iedereen thuis een drukpers bezorgen…

Nauwelijks. Dat is het probleem wat Bismarck aanstipt: het een beweging zonder serieuze denkers (de denkers hebben een redelijk betaalde baan :p).

#3.6 Loupe - Reactie op #3.4

@010:
Zonder serieuze denkers?
Joseph Stiglitz
Naomi Klein
Chris Hedges
Jeffrey Sachs
Slavoj Zizek
Noam Chomsky
Matt Taibbi

Welke serieuze denkers hebben eigenlijk een coherent antwoord op OWS?

#4 JSK

@11: Nee, in NL. Zou ik in Amerika wonen, dan had ik er bij gestaan. Maar Hollanders moeten minder zeiken. Zelfs het huidige kabinet is linkser (als in: meer geneigd om te nivelleren) dan de regering Obama.

#4.1 Loupe - Reactie op #4

Ahhja. /eens

Misschien onder ’t mom van solidariteit met OWS ofzo.

#5 Harm

De Prediker pllaatste een aardig artikel uit Counterpunch, getiteld:”NY politie laat zich als privé-bewaking inhuren door Wall Street (al sinds 1998) | bijv. om lastige demonstranten te arresteren”

Tot mijn grote verbazing kun je niet op dat artikel reageren. Waarom worden wij gemuilkorfd en gaat dat in de toekomst zo met alle dingen die door de Prediker worden geplaatst, of is er een speciale reden om dit in het geval van dit artikel te doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*