1. 2

  Inderdaad. Deze quote is wel leuk uit de NRC:

  “Dat het Amerikaanse rechtssysteem machtige mensen geen voorkeursbehandeling geeft is volgens Goldberg alleen maar goed”.

  Het Amerikaanse strafrechtsysteem is zeer in het voordeel van machtige mensen. 90% van de zaken komt niet eens voor een jury, dat heeft alles met macht en middelen te maken.

 2. 4

  Als het hier Donald Trump had betroffen, of Bill Clinton, dan zou hij niet in Rikers zijn beland. Zoveel is zeker.

  Is gewoon nijd van die Amerikanen tegen Eurocraten.

  Verder denk ik dat Hal gelijk heeft, maar dan precies andersom: het systeem is niet in het voordeel van machtige mensen, maar zeer in het nadeel van armen.

  OJ is bijvoorbeeld een van de weinige zwarten die een eerlijk proces kreeg.

  Met geld kun je je dus een eerlijk proces kopen, maar als je geen geld hebt en een vlooienbaal van een advocaat krijgt toegewezen, dan ben je het haasje.

  Verder is het vaak een kwestie van afweging neem ik mijn kansen met de jury, en dat ik dan vijfentwintig jaar tot levenslang krijg, of beken ik schuld en laat ik de advocaat onderhandelen voor strafvermindering: tien tot vijftien jaar.

  Het is een catch-22. Je bent in beide gevallen het haasje. Je kunt maar beter een hele sterke zaak hebben als je het met een jury waagt, want je staat bij het begin van die rechtszaak al met 2-0 achter.

 3. 6

  “het systeem is niet in het voordeel van machtige mensen, maar zeer in het nadeel van armen.”

  Klopt. Mijn ex is advocate in NYC. Ik zou je verhalen kunnen vertellen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren