Nooit, nooit, nooit de schuld geven aan je ambtenaren

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Maar minister Aad van der Steur deed het toch en nu lekt er zowaar een mailtje uit waaruit blijkt dat het inmiddels beroemde Teeven-bonnetje niet zo lang onvindbaar bleef omdat de ict’ers incompetent waren, maar omdat ze moesten stoppen met zoeken toen ze het dreigden te vinden.

Open artikel

Reacties (6)

#1 Anton Evening

Guilt by association voor de PvdA, die een motie van afkeuring niet steunt.

#2 Spam

@1 Inderdaad! Allemaal de schuld van Wouter Boslim!

#3 sum

Ja man, loyaliteitsproblemen van de VVD komt door PVDA

#4 Bismarck

Belachelijk zeg, ambtenaren die niet de schuld in de schoenen geschoven willen krijgen van hun misdadige ministers. En iedereen is blijkbaar alweer vergeten dat Teeven bijna direct na zijn aftreden alweer in de Tweede Kamer zat, het arme slachtoffer had gelukkig nog een goed vangnet.

#5 MrOoijer (Jan van Rongen)

Uit het stukje e-mail dat is gepubliceerd blijkt dat er ook geen kostencode was om de uren en kosten van ICT op te boeken. Dat roept herinneringen op aan de zeer bureaucratische ICT-organisaties doe ik in het verleden gezien heb, en de mogelijkheden die daarin bestonden om een project of actie te torpederen.

Dit was er vast zo één: een oude SAP-omgeving weer opbouwen is echt wel even werk, en je hebt ook tijdelijk een eigen (virtuele) machine nodig. Het stond niet op het jaarbudget van ICT, dus er moest wel een externe (buiten ICT) kostencode komen. Managers diep in de organisatie kunnen dan vervolgens eindeloos traineren door de bal naar een collega door te schuiven. Wie moet de kosten van een niet voorziene actie ten laste van zijn afdelingsbudget brengen? Niemand wil dat toch, want dan krijg je aan het eind van het jaar op je beoordeling te horen dat je over budget gegaan bent en dat is een minpunt op je CV.

#6 sum

Ondertussen blijft het bladje Elsevier janken over eventueel wachtgeld voor een vertrekkende kamerlid. Sinds 2012 zijn er 50 vertrokken met behoud wachtgeld; niets van gehoord in Elsevier. De rechtstaat Nederland blijkt niet meer te bestaan sinds VVD Justitie doet/verneukt. En Elsevier blijft maar vragen hebben over dat vertrekkende kamerlid. Ik hoop dat deze dame van D66 haar wachtgeld maximaal benut. Daar heeft ze recht op. Laat de rest maar lekker huilen. Elsevier….door tuig…voor tuig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*