Nieuwssite plaatst ’ter illustratie’ foto van ISIS-vlaggen bij artikel Gazademonstratie Den Haag

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Terwijl dergelijke vlaggen daarbij niet aanwezig waren.

Ofwel: anti-Israëldemonstranten en ISIS-sympathisanten zijn één pot nat.

Zelfs als dit niet meer dan een vergissing is, geeft dit wel aan hoe snel je jezelf verdacht maakt als je iets te zeggen hebt over het beleid van de Israëlische regering.

Open artikel

Reacties (10)

#1 Sjors van Beek

@0: Het is kwalijk als er ISIS-vlaggen op een foto worden getoond als die vlaggen ter plekke niet aanwezig waren. Maar eerlijk gezegd kan ik me nauwelijks voorstellen dat het opzet is. Geen serieus medium zou zich aan zulk een journalistieke doodzonde schuldig durven maken want ze verliezen in één klap hun geloofwaardigheid, en terecht. Ik heb fotografen voor mindere manipulaties (wolken aandikken in Fotoshop, extra schaapje in de wei, dat werk) de laan uit zien vliegen.
De kans op een vergissing lijkt me reeëler. Verkeerde foto uit de databank gegraaid. Een ruime rectificatie is dan meer dan op zijn plaats.
Maar je slotconclusie deel ik hiermee niet zomaar. Als het inderdaad een vergissing was, geeft het helemaal niks aan. Gewoon: een stomme vergissing.

#2 Olav

@1:

Geen serieus medium zou zich aan zulk een journalistieke doodzonde schuldig durven maken want ze verliezen in één klap hun geloofwaardigheid, en terecht.

Wie zegt dat nieuws.nl een serieus journalistiek medium is? Ik spreek er nog geen definitieve mening over uit maar ik heb daar toch wel eens vaker tendentieuze stukjes zien staan.

#3 Micowoco

Ik zei het hier eerder al: de propagandatoeter blijft voorlopig wel even loeien in die ‘linkse’ media van ons. Vergissing, me reet.

#4 Bismarck

Ik denk dat jullie het toch allemaal in wat te hoge motieven zoeken. Ik gok op luiheid en sensatiezucht: Ze zijn niet zelf bij de demonstratie geweest en hebben dus een foto erbij gezet van een andere demonstratie, waarbij ze die foto gepakt hebben waar ze de meeste lezers mee konden lokken zonder bij die lezers al te ongeloofwaardig over te komen.

#5 basszje

Het is welzeker een kwalijke vergisssing @1 want zo wordt een vreedzame demonstratie weggezet als weer een stapeltje jodenhaters die je niet serieus hoeft te nemen.

Dit soort dingen zie ik wel vaker, ook bij nu.nl e.d. Ongerelateerde plaatjes ter illustratie. Hoeft niet per se een probleem te zijn, maar deze site bakt ze wel heel bruin.

#6 pedro

@1:

Een ruime rectificatie is dan meer dan op zijn plaats

Inderdaad. Als die niet komt is je verdediging van de ‘vergissing’ anathema.

#7 Sander_1583

Gelukkig zit sargasso bovenop iedere mogelijke onvolkomenheid bij dit soort ‘demonstrqties’ …. Top.

#8 Amateur Commenter

Beeld komt uit deze demonstratie:

https://www.youtube.com/watch?v=xr6rRGkTQbc

#9 Hannes Minkema

@1: Deze foto bij dit artikel plaatsen, is een journalistieke zonde. Een week geleden had de redactie van Nieuws.nl nog kunnen beweren dat het om een ‘slordigheid’ of een ‘vergissing’ ging. Dat had ieder van ons dan kunnen geloven; of niet.

Maar een week nadat de redactie van diverse kanten gewezen is op deze journalistieke zonde en niettemin deze foto nog steeds niet verwijderd heeft, mag de redactie beschuldigd worden van welbewuste stemmingmakerij en manipulatie van lezers.

Zo leren we Nieuws.nl weer een beetje beter kennen.

#10 pedro

@9: idd. De rectificatie waar Sjors op doelde is niet gekomen. Hij is te naïef geweest. Dat gaat hem in andere discussies nog opbreken, als hij zijn mening niet bij stelt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*