1. 1

  Leed in varkensstallen bewijst de noodzaak van animal cops

  Het leed in de varkensstallen bewijst helemaal niets over het nut van ‘animal cops’. Het bewijst op zijn hoogst dat de bio-industrie hypocrieter en achterlijker is dan iedereen die er in werkt ons wil doen geloven.

 2. 2

  Geeft de Spits ook nog de opdracht of je voor of tegen de stelling moet zijn?

  Die animal cops rukken straks alleen maar uit bij een belletje dat de buurman zijn honden slaat of paarden verwaarloost – of dat een of andere zieke figuur de geiten in de kinderboerderij een beurt geeft.

  Die 300 konijnenredders gaan zich niet richten op controles in de bio-industrie (veel te veel bedrijven) en Grauziepauzie is tegen strengere wetgeving, dus zoals altijd met de PVV: grote bek, maar geen structurele oplossingen.

  Heb dus voor De Jaap gestemd.

 3. 3

  Ja nee letterlijk…op basis van de stelling zou je zeggen: hoera puntje erbij voor de Jaap, is niet te handhaven i.c. onuitvoerbaar bovendien een kabinet die helemaal gaat voor het terugdringen van overheidsbemoeienis/ regulering, dús nee. Maarrr, en je moet achter de stelling kunnen lezen: alle beestjes zijn gelijk niet alleen gezelschapsdieren. Carl(os) stelt in zijn stelling de PVV voor een fait accompli…

  Mag eigenlijk niet hè, onverdoofd PVV-ers slachten..

 4. 4

  Prediker, er was geen partij te vinden die voor de stelling was dus ik heb me opgeworpen. Zie het als een stijloefening, ik ben blij dat ik Orwell kon droppen i.h.k.v. de PVV, verder vind ik de huidige opzet van de animal cops verkeerd. Maar het kan interessant worden als ze de bio-industrie betrekken in hun werkterrein. En verder wat YP zegt, het is de onderliggende boodschap die het nu maakt dat Spits lezers alleen maar tegen de PVV kunnen stemmen ook al lijken ze op het eerste gezicht de keuze voor/tegen te hebben. En dat vind ik wel geinig, Henk en Ingrid bij de ballen…

 5. 6

  Dit kabinet heeft juist de controle op het vervoer van beesten naar de slachterijen afgeschaft. Onder het motto: de bedrijfstak moet het zelf maar regelen en als het niet gaat grijpen we wel in. Dat hele animal cops gedoe, en de reactie op de filmpjes in de stallen, het is allemaal ongekende hypocrisie van de PVV. Graus was in eerste instantie ook tegen een verbod op nertsfokkerijen.

  Vergeet ook niet dat de hypocrisie niet alleen van de PVV-parlementariërs komt. Henk en vooral Ingrid zouden het liefst alle katten en hondenmeppers gecastreerd en wel levenslang opsluiten maar komt niet aan hun dealtje bij de kiloknaller.

 6. 7

  Hoe zit het nou eigenlijk met de cavia-politie ? Eerst hoor ik dat ze er niemand voor kunnen vinden, een dag later zegt die lolbroek van de VVD dat het enthousiasme overweldigend is. Wat is het nu ?

 7. 8

  @KJ
  Over het algemeen zit het zo dat als een VVD-parlementariër wat zegt, het tegendeel waar is. De VVD is namelijk de partij van en voor de verkopers, zeg meer de wat lager opgeleiden. Die stinken er nog in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren