1. 1

  “Een ander voorbeeld zijn de bezuinigen op de kinderopvang en peuterspeelzalen. ‘Werkende ouders hebben die voorzieningen nodig. ”

  Of je gaat er gewoon eens voor zorgen dat 1 modaal salaris genoeg is om fatsoenlijk van te leven voor een gezin. Dan hoef je vrouwen (want om hen gaat het) ook niet aan het werk te dwingen, en ouders de kinderen te laten dumpen in de kinderopvang. En wil je desondanks toch allebei werken? Dan ga je de kinderopvang ook lekker zelf betalen.

 2. 4

  De liberale lijn zoals ingezet door mevrouw Halsema, is die weer omgebogen naar een meer socialistische. Terwijl meneer Klaver een tovenaarsleerling van genoemde vrouw was. Vreemd.

 3. 5

  @1 “Of je gaat er gewoon eens voor zorgen dat 1 modaal salaris genoeg is om fatsoenlijk van te leven voor een gezin. Dan hoef je vrouwen (want om hen gaat het) ook niet aan het werk te dwingen, en ouders de kinderen te laten dumpen in de kinderopvang. En wil je desondanks toch allebei werken? Dan ga je de kinderopvang ook lekker zelf betalen.”

  Dit is wel de meest terechte opmerking die ik in tijden hier op Sargasso gehoord heb! Om dat ik maar 1 duimpje kan geven, wil ik het bij deze nog eens extra onderstrepen.

  Doe hele machinerie van toeslagen en subsidies is er alleen maar omdat de balans tussen inkomen en kosten van levensonderhoud volledig zoek is geraakt. Dit van bovenaf met toeslagen etc. repareren is de kar achter de wagen spannen en doof en blind zijn voor de oorzaken van tekorten in de huishoudens.

 4. 6

  Waar ik nog aan toe wil voegen: deze toeslagenmachinerie is ook niet in staat om de groeiende armoede te bestrijden. Deze wordt in toenemende mate aangevuld door particuliere initiatieven, goedbedoeld, maar ze spelen Rutte en consorten in de kaart. Deze kan nu rustig slapen met de gedachte dat in zijn land niemand van de honger om hoeft te komen.

  Waarom hoor ik groen links daar nooit over?
  De groenlinkers die ik ken zijn goed opgeleide, weldoorvoede burgers met leuke banen en schattige kinderen die hun dure fietsen parkeren voor de biologische winkel. Volgens mij is armoede hen volkomen vreemd.

  Kortom: politiek voor de culturele elite.

 5. 7

  @2: Graag, een basisinkomen lijkt me de remedie tegen een hoop ellende en gezeik. Maar alles zal afhangen hoe dat basisinkomen dan ingericht wordt.

  @6: Ja, dat idee heb ik dus ook altijd bij GL, en ook D66. Ik zou zo graag een partij willen die de beste punten uit GL, D66, SP en PvdD in één nieuwe, vooruitstrevende linkse partij stopt. Als je trouwens het slechtste uit die vier bij elkaar stopt, kom je op de PvdA uit. ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren