Newspeak optima forma met nieuwe zorgwet

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Om het probleem van de vrije artsenkeuze op te lossen zou afgesproken zijn dat de budgetpolis niet doorgaat. In plaats daarvan kunnen mensen korting krijgen op het eigen risico als ze naar een zorgaanbieder gaan waarmee de verzekering een contract heeft. 

Het kabinet is er uit over de Nieuwe Zorgwet en de inperking van de vrije artsenkeuze. Je kan nu korting krijgen als je niet meer naar de arts van eigen keuze gaat. Dat komt in de plaats van dat je meer gaat betalen voor de gang naar de arts van je eigen keuze zoals in de verworpen plannen. Zoals hypotheekrenteaftrek geen subsidie is maar een korting op betaalde belastingen. Zo lust ik er nog wel een paar.

De afbraak van de toegankelijke zorg gaat gewoon verder en de leugens om dat te verhullen vieren hoogtij.

Open artikel

Reacties (2)

#1 Inca

Schippers blijft gewoon een hekel hebben aan mensen. En nog altijd geen spoor van onderbouwing.

Maar, eerlijk is eerlijk, het is wel een verbetering. Want de strop is nu voor chronisch zieken tenminste aan een jaarlijks maximum gebonden.

Nu alleen vast beginnen met duidelijk maken dat het ophogen van het eigen risico asociaal is en geen geld oplevert. Sterker nog, dat we het weer flink terug moeten schroeven. (Naar helemaal niks weet ik niet. Want het nodigt wel uit tot controle van foutieve declaraties.)

#2 zazkia

En de bedrijfsarts kan weer met de kinderen op wintersport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*