1. 9

  @Prediker Gezien de leeftijd van de babyboomgeneratie denk ik dat er veel geld te verdienen valt aan de dood. Het bovenstaande businessmodel is dan helemaal perfect waar je een gecontroleerd, efficiënt en milieuvriendelijk ketenbeheer kan voeren. De medewerker kan tegelijk geestelijke hulp verlenen alsmede het vuurtje opstoken. Hoezo cynisch? Ik hoor steeds vaker prietpraat dat je zelf vorm mag geven aan je levenseinde. Dit is de toekomst!

 2. 10

  @ Rob,

  Je businessmodel mist een Nick & Simon-concert om gezonde, gelukkige mensen aanvankelijk suïcidaal te maken. Ik heb zóiets in gedachten:

  Nick & Simon-concert –> kliniek voor levensbeëindiging –> lichaamsverwerking –> catering bij Nick & Simon-concert

 3. 13

  @ 12,

  Als mensen niet suïcidaal worden van Nick & Simon verwijzen we ze door naar onze kliniek voor ónvrijwillige levensbeëindiging…

 4. 14

  Mensen willen dood, op z’n zachtaardigst. Onze modern-medische mogelijkheden kunnen aan die wens tegemoet komen. Een gift van onze cultuur & samenleving.

  Het geginnegap daarover op Sargasso is infantiel, deprimerend. Of ook getuigt van een primitieve mentaliteit die met moderne ontwikkelingen geen raad weet.

  Maar het is waar. Acceptatie van het nieuwe, het vooruitstrevende, verliep in Nederland altijd via een idioot verteringsproces.

 5. 15

  mensen moeten niet dood willen zijn, dat is geestelijk ongezond. door ziektes kunnen sommige echter wel zeker zijn van het rap naderen van het sterfbed, in zulke gevallen moet je de arts en patiënt bewegingsruimte geven, dan kon al, dat moet zo blijven, en alles is je eigen keus (want het gaat om je eigen leven).

  generatie ding ook dit, jongeren denken anders over de dood dan ouderen … ik zou dit een linkse hobby noemen en mij daar positief mee associëren ;)

 6. 16

  @14 Je was zelf vaak bij de laatsten in het omarmen van de moderne tijd. Verrassende wending HPax, daar loop je opeens voor de troepen uit. Wat is er aan de hand ?

 7. 17

  @ 14,

  Het geginnegap is juist helemaal niet deprimerend. Het feit dat niemand de behoefte voelt hier iets zinnigs over te zeggen, betekent volgens mij juist alleen dat het recht op euthanasie al zo lang en breed geaccepteerd is, dat de wenselijkheid van deze kliniek al bij voorbaat buiten iedere kijf staat.

  Jij bent vooralsnog de enige die een beetje lijkt te aarzelen.

 8. 18

  @ 16 ‘Wat is er aan de hand?’

  Niets anders dan dat je me nog nooit hebt begrepen.

  @ 17: vergelijk comment 16. Maar ik geef toe dat dat ‘geginnegap’ een modus van acceptatie is. Wel een onwennige.

  In die ‘ginnegap’ manier van absorptie subs. integratie van iets nieuws, zie ik de continuering van de NL Cultuur. We zijn en blijven onvolwassen.

 9. 20

  Krekel (#17) zegt het fraai. De gemiddelde Sargasso-lezer is er eigenlijk al van overtuigd dat dit een goede zaak is.

  Maar er speelt nog iets anders mee: de dood maakt dat we ons onconfortabel voelen. We willen er niet graag aan herinnerd worden dat we sterfelijk zijn, ziek kunnen worden. Het is akelig.

  Dat uit zich in cynisch geginnegap.

  Maar zonder gekheid: ik vind het een goed initiatief van de NVVE. Hoog nodig ook.

  Ik ben benieuwd of het CDA en de ChristenUnie roet in het eten gaan gooien. En wat het standpunt van de PvdA wordt (die bemoeien zich ook graag met het persoonlijke leven van mensen). Wordt dan nog interessant wat de VVD gaat doen, want die kan er eigenlijk niet tegen zijn.

 10. 22

  “We zijn en blijven onvolwassen.”

  Geachte kutlul,

  Nietes! Je bent zélf onvolwassen…

  Met onvriendelijke groet,

  krekel

  PS; snotpiemeldrolkots

 11. 26

  Ik heb eergisteren vanuit de cabine machteloos moeten toekijken hoe iemand, hevig verzet biedend aan degene die haar van de rails wilde trekken, onder de cabine uit het zicht verdween.

  Als zo’n kliniek ook maar één drama als dit (voor alle betrokkenen!) kan voorkomen, dan zeg ik DOEN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren