Nederlands-Turkse journaliste veroordeeld tot levenslang

Uit een bericht op nu.nl:

De Nederlands-Turkse journaliste Füsun Erdogan is in Turkije veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf wegens “het leiden van de MLKP”, een linkse organisatie die Turkije als terroristisch aanmerkt. […]

Füsun Erdogan zat al sinds 2006 achter de tralies. Volgens internationale journalistieke organisaties is het bewijs zwak en wordt Füsun alleen om haar journalistieke werk vervolgd.

Esben Orberg, waarnemer van de Europese Federatie van Journalisten, zei gisteren tegen de onafhankelijke internetkrant Bianet dat de zaken waarvan de journaliste wordt beschuldigd in geen enkel Europees land strafbaar zijn.

Open waanlink

 1. 2

  Ik ben de 10,0000e bezoeker. Zucht.
  Zal ik maar gaan doneren?

  edit redactie: Allereerst hebben wij meer dan 10 bezoekers, en allertweedst had die ad hier nooit mogen verschijnen. Als het goed is zal je hem nu niet meer zien.

 2. 5

  Ben benieuwd hoe GS c.s. dit gaat framen. Moeten ze nu kiezen voor de linkse journaliste tegen de islamitische regering, of moeten ze partij kiezen voor de islamitische conservatieven in hun strijd tegen alles wat links is?

  Ik vermoed eigenlijk, dat ze partij voor hun natuurlijke bondgenoten zullen kiezen (de islamisten), of er gewoon het zwijgen toe doen… Vooralsnog kiezen ze voor het laatste…

 3. 6

  dat de zaken waarvan de journaliste wordt beschuldigd in geen enkel Europees land strafbaar zijn.

  Er zijn ook zaken strafbaar in Europese landen die in geen enkel ander land strafbaar zijn.

 4. 8

  “De journaliste gaat in beroep tegen het vonnis en wil indien nodig doorprocederen tot aan het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.”

  Het zou een mooie zaak zijn als dat inderdaad kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren