Nederlanders nog steeds bezorgd over coronavirus

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (6)

#1 Lethe

Mooi.
Ik moest na het lezen van de groeicijfers maar weer eens denken over het lelies in de vijver parabel.

#2 Anna@999

Zeer bezorgd, omdat volgende week de eerste middelb. scholen alweer opengaan en pas deze week de discussie op gang komt, hoe dat te regelen qua onderl. afstanden en vooral ook de ventilatie.
De meeste scholen hebben achterstallig onderhoud en oude ventilatie-systemen, dus dat wordt weer een groot, vooral urgent vraagstuk.
Rapport van RIVM erover is onder de pet gehouden en vervormd, maar dat geeft juist te denken. Heeft in div. dagbladen gestaan,
dus wie kan lezen?!
Flipje in Bosbessenland, schreef ik al eerder en dan beginnen we met een opgeruimd gemoed aan het nieuwe schooljaar?
Zo denken veel collega’s in onderwijsland erover: de veiligheid van de kinderen en van onszelf…?
Fijn land hoor, Nederland, maar in de zorg is men alweer beschermingsmateriaal aan het hamsteren voor “je weet maar nooit” en in het onderwijs, onze tak van sport, is ook nog veel onduidelijk en niet veilig genoeg. Derdewereldproblematiek.

#3 Hans Custers

In juni/juli kampte zorginstelling De Tweemaster met een uitbraak van het coronavirus, waarbij zowel bewoners als medewerkers besmet raakten. GGD Rotterdam-Rijnmond coördineerde namens alle betrokken partijen het clusteronderzoek naar deze uitbraak. Uit dit onderzoek blijkt dat het virus via twee routes de instelling binnenkwam. Verspreiding heeft waarschijnlijk plaatsgevonden via een besmette bewoner en/of besmette medewerkers. Er is ook onderzoek gedaan naar de ventilatiesystemen, maar dit lijkt niet de meest voor de hand liggende verspreidingsroute.

Bij stofmonsters afgenomen van de ventilatie afvoer (…) werd een zeer kleine hoeveelheid viraal RNA gevonden. (…) Het onderzoek heeft geen infectieus virus kunnen aantonen op de monsters afgenomen op de ventilatiesystemen.

(Bron: GGD Rotterdam Rijnmond)

#4 Anna@999

@2: Juist hoe er vanuit/door RIVM hierover is gecommuniceerd, geeft te denken. Peter de Man, betrokken micro-bioloog (e.a.) zegt hetzelfde. En dat resten van het virus vanzelfsprekend na dagen dood zijn, is logisch, die leven in dat geval slechts enkele uren.
Het is geen hogere wiskunde, dat ventilatie de hoofdoorzaak was, omdat dat het enige verschil was met alle andere afdelingen i.h. verpleegtehuis, waar juist géén corona-doden zijn gevallen.
Wereldwijd zijn experts de visie op ventilatie toegedaan, nogal logisch.

#5 Hubert

Hoi Anna je vergeet die 5g masten te vermelden. Die werden in gebruik genomen toen de Corona crisis uitbrak. Die moeten er volgens jouw logica toch ook mee te maken hebben?

#6 Anna@999

@4: Mensen die het virus met 5G-masten verbinden, leggen zelf het niet-bestaande verband, ik nooit. Goed lezen is een kunst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*