1. 3

  Waarom haalt de Sargasso redactie dit soort foute rechtse propaganda naar voren?

  De Rutte Recessie is te bestrijden met aankopen die meer opleveren dan ze kosten

  – Woning isolatie, verdient zich in 4 jaar terug, en gaat meer dan 40 jaar mee.
  – Windparken voor en door burgers, geven een factor 10 lagere kWh kosten, maar de staat vangt dat voordeel weg met extra energiebelasting
  – Elektrisch rijden, geeft een factor 10 lagere KM kosten, straks.

  Vooral de bouw zou nu de economie uit de crisis halen, Maar helaas is het VVD gehalte onder bouwvakkers en aannemers veel te hoog, dus te dom

 2. 7

  Met dat gezever dat het de schuld van links of van rechts is schieten we helemaal niks op – en daarom wordt ik er ook zo moe van.

 3. 10

  Een beetje googlen en dan blijkt dat Ed Sinke gewoon een beroepszekerd is. Altijd geirriteerd en altijd azijn aan het pissen.

  Ik moet nageven da hij zich wel aan zijn eigen advies houdt: je moet doen wat je goed kunt.

  Verstand van (macro) economie heeft hij niet als ex militair, ex randstadmanager, ex interimmer en ex politicus, maar hij doet wat hij goed kan: zeiken over rita, over de coalitie, over de tweede kamer, over nederland, over de randstad organisatie, de vvd, frank de grave, het coc, etc. En nu over links.

  Lekker zonder inhoud en verstand verder zeiken Edje, dan doe je waar je goed in bent!

  http://www.vno-ncw.nl/publicaties/Forum/Pages/Ed_Sinke_Doen_wat_je_goed_kunt_7113.aspx#.Ug0snWthiSM

  https://mobile.twitter.com/edsinke/tweets

 4. 11

  Ik begrijp die VVD, met Rutte aan het hoofd, al evenmin als zijn voorganger Jan Balkenende en de linkse PVDA! Bezuinigen moet voor hen wat alle inwoners van Nederland betreft terwijl die lui in Den Haag wél graag tonnen geld (in opdracht van Brussel) geven aan “arme” landen in Zuid-Europa die hun eigen economie gedeeltelijk zelf naar de knoppen hielpen! En waarom vindt de VVD het niét erg dat bepaalde groepen Oost-Europese criminelen ons land binnenkomen om hier iedereen te beroven en radicale moslimfiguren die Nederland het liefste voor 100% willen islamiseren? Sommigen van de woordvoerders van de VVD zijn echter doodsbang voor (Oost-Europese) wolven omdat ze denken dat die in Nederland meer schade aanrichten! Ze willen deze roofdieren (die nou eenmaal door de natuur met starende ogen en vlijmscherpe tanden zijn uitgerust en doden om te overleven) natuurlijk graag overhoop schieten terwijl criminelen en moslimterroristen er in hun ogen schijnbaar uiterst lief en onschuldig uitzien. Zouden er van die lui bij wijze van spreken er een paar hier overhoop geschoten worden door belaagde burgers of politieagenten dan vinden ze dat bij de VVD weer vreselijk! Ik ga steeds meer wensen dat alle 16,5 miljoen Nederlanders hun geestelijke haat tegen de EU en dit kabinet in letterlijke zin omzetten en al die lui Nederland uitjagen opdat wij weer gewoon onszelf mogen zijn, onze economie herstellen, nooit meer aan de leiband van Brussel lopen en onze identiteit en munteenheid terugkrijgen!

 5. 15

  Ed Sinke…altijd lachuh….mijn god iedere idioot met een iets dat op een mening lijkt kan tegenwoordig een stukkie voor de krant schrijven….

 6. 16

  @3

  Windparken voor en door burgers, geven een factor 10 lagere kWh kosten

  Zelfs met subsidies die de honderd miljard hebben bereikt is het niet gelukt in Duitsland. Je doet duurzame energie echt geen goed om met dit inmiddels als pseudo wetenschap bewezen idee aan te komen.

 7. 17

  Waarom krijgt die aap eigenlijk ruimte in de Volkskrant?

  De volkskrant doet al een tijdje z’n best om een soort van ‘telegraaf voor mensen die iets beter kunnen spellen’-te zijn. Schijnt te verkopen. Beetje in de vijver van GS vissen. Werkt natuurlijk niet, want het imago van ‘linkse krant’ blijft aan je kleven, maar eh, je kunt het altijd proberen.

 8. 19

  @17: Dat maakt de Volkskrant dan ook nog erger dan de Telegraaf. De gemiddelde Volkskrantlezer is nog steeds in de waan dat het een linkse krant is. Van de Telegraaf zouden ze dit soort goedkoop geleuter meteen al niet aannemen (een vooroordeel kan soms werken).

 9. 20

  En als links persoon wil je natuurlijk welke linkse dingen lezen, de dag is maar moeilijk door te komen als s’ochtends je wereldbeeld niet weer stevig bevestigd is

 10. 21

  @20: En hoe zou je als neo-conservatief zonder wereldbeeld de dag door moeten komen als je niet een beetje kon trollen op een blog vol meningen waar je het nooit mee eens bent, omdat je denkt dat ze “links” zijn?

 11. 22

  Wat een onzin zeg, de crisis duurt bij ons niet langer maar is verschoven ten opzichte van bijv. Duitsland omdat wij een export economie hebben, die gaan over het algemeen later de crisis in, dus ook later de crisis weer uit.
  Niks links/rechts geneuzel.

 12. 23

  Het probleem is. zoals Sarrazin ook schrijft, dat regeringsleiders loyaler zijn richting Brussel dan richting hun eigen volk.
  Vrijwel alle economen leggen uit dat de drie procents norm onzin is, er zijn ook genoeg verhalen dat de euro niet kan werken.
  Maar het is als met de nieuwe kleren van de keizer.
  Rutte en Zwamsom willen misschien beide in het ei van van Rompuy gaan zitten.

 13. 24

  @11:
  Ik ga steeds meer wensen dat alle 16,5 miljoen Nederlanders hun geestelijke haat tegen de EU en dit kabinet in letterlijke zin omzetten en al die lui Nederland uitjagen opdat wij weer gewoon onszelf mogen zijn, onze economie herstellen, nooit meer aan de leiband van Brussel lopen en onze identiteit en munteenheid terugkrijgen!

  Dat is ook mijn idee wat er moet gebeuren.
  Het gaat ook gebeuren, er moet alleen nog wat meer ellende bij komen.

 14. 26

  @7:
  Na de volgende verkiezingen zal er voor VVD en PvdA niet veel anders opzitten dan te fuseren, gelukkig is de naam er al: PVVDA.
  We zien aan het CDA hoe het gefuseerde partijen vergaat.
  Maar ach, Rutte en Zwamsom zitten dan al lang in Brussel, het zal hen dan nog minder een zorg zijn dan nu hoe Nederland er voor staat.

 15. 28

  @26: dat zal niet eens zo’n probleem zijn aangezien de PVDA en de VVD dezelfde ‘voorouders’ hebben, en doe D66 er dan ook maar bij aangezien die is opgericht door ontevreden VVD’ers en PVDA’ers.

  lekkere inteelt bende daar in Den Haag.

 16. 30

  De belangrijkste oorzaak van de crisis (buiten de banken) is de waardevermindering van onroerendgoed.
  Dankjewel sukkels van CDA, VVD en PVV voor het jarenlang vasthouden aan de debiele hypotheekrente aftrek!
  Volgende bubble die uit elkaar spat: (land)bouwgrond prijzen (3-5x zo duur als omringende landen).

 17. 31

  @24: “onze munteenheid terugkrijgen”
  De economie in Denemarken – die geen euro hebben – floreert als nooit tevoor, terwijl de euro-landen in crisis zit. NOT!

 18. 32

  Nederland komt niet / later dan de rest van de wereld uit de crisis, omdat we geheel volgens micro-economische denkbeelden zijn gaan bezuinigen. Hetzelfde recept dat in de jaren 20/30 van de vorige eeuw ook al mislukte. Nu kan er een punt van worden gemaakt, dat de PvdA daar trouw aan mee heeft gewerkt, maar het is onzin dat beleid als links te bestempelen. Het is juist de PvdA, die de VVD lijn is gaan volgen.

  Maar ja, zoals altijd: wie zelfs extreem rechts is, vindt vrijwel iedereen anders links. Dat zal dus voor Ed Sinke ook wel gelden. De VVD is voor hem een linkse partij.

 19. 34

  Niet de eerste keer dat Eddy in de VK een artikel mag plaatsen.

  Maar let wel het gaat niet alleen over links, maar over Rutte en de koers van de VVD. Hij geeft tevens een sneer naar het kabinet Rutte I, met de steun van Wilders was dat toch…

 20. 35

  “Bezûnigah? Laat ze eerst lekkah zelf bezûnigah!”
  ‘Rechts’ vindt dat alle bezuinigingen tot nu toe alleen maar lastenverzwaringen zijn. Ik heb nieuws voor alle inwoners van dit land: elke bezuiniging treft iemand die deze bezuiniging als lastenverzwaring ervaart! Einstein wist al dat alles vanuit the eye of the beholder gezien moest worden.

  Maar ja, ik schijn weer niet te beseffen dat we met de gelden die nu naar de knoflook- en andere vieze verre warme landen gaan en de gelden voor kunst en cultuur, alle gaten kunnen dichten. En als we een keer de kraan dichtzetten om de tsunami aan gelukzoekers tegen te gaan, dan besparen we zoveel geld dat we alle belastingen wel kunnen afschaffen. Als we dan ook nog uit de EU stappen en onze nationale identiteit weer terugkrijgen, dan rijden we vanaf volgend jaar allemaal een Porsche (oh, nee, een Sparta eon, dat pas beter bij onze nationale identiteit).

  Ik ben bijna geneigd om Wilders eens een jaartje de macht te gunnen om te kijken of hij dit kan realiseren. In dit geval ben ik graag bereid om mijn nederige excuses voor alle skepsis aan te bieden. Helaas ben ik nogal bang om met lucifers te spelen.

 21. 36

  @35: die reactie van je, dat is toch satire, hè?

  Note to self: met al die populistische prietpraat in de politiek van tegenwoordig, wordt het steeds moeilijker satire van gemeende uitspraken te onderscheiden. Vroeger waren de uitspraken bij satire zo aangedikt en overdreven, dat het vrijwel iedereen wel duidelijk was, dat het satire was. Tegenwoordig zijn zelfs de uitspraken van sommige kamerleden nauwelijks nog van satire te onderscheiden. PS: was dat vroeger echt anders? Veel mensen zouden 30 jaar geleden ook zo op Jacobse en Van Es gestemd hebben…

 22. 37

  @36 Satire? Ik hoop het. Maar het onderscheid is, zoals je zelf zegt, tegenwoordig moeilijk te bepalen. We leven met het idee dat ‘vroeger’ bepaalde zaken onbespreekbaar waren en geven onszelf daarom carte blache om, heel taboedoorbrekend, de grootste bagger uit te kramen. Ook politici.
  Dat is nu het verschil met 30 jaar geleden. Niet de visie van de burger op de politiek, die is hetzelfde gebleven, kunnen we concluderen wanneer we naar Jacobse en Van Es kijken. Maar wel de reactie uit de politiek op deze ervaring uit de samenleving.

 23. 38

  Regelmatig moet ik me vergewissen of ik niet per ongeluk speld.nl had ingetikt in plaats van nu.nl ( of anders ). Helaas is dat meestal niet het geval.

 24. 39

  De punten die Henk Daalder #3 aanhaalt zijn nog geeneens zo slecht denk ik (de factoren zijn mss ‘wat’ overdreven).
  Investeren in bezuinigingen wat ook nog banen genereert.
  Win/win!

  Ondanks dat minister Kamp ermee kwam heb ik nu niet het idee dat dit VVD standpunten zijn, eerder van de coalitie (PvdA).

  “- Woning isolatie, verdient zich in 4 jaar terug, en gaat meer dan 40 jaar mee.
  – Windparken voor en door burgers, geven een factor 10 lagere kWh kosten, maar de staat vangt dat voordeel weg met extra energiebelasting
  – Elektrisch rijden, geeft een factor 10 lagere KM kosten, straks.”

 25. 40

  @27 De CBS-definitie van werkloosheid is dat je geen werk hebt van 12 uur en meer en wel 12 uur of meer wil werken en ook beschikbaar bent om te gaan werken.
  Een zelfstandige die nu nog 10 uur werkt maar wel 12 uur of meer wil werken is dus werkloos. Of hij nu wel of niet een uitkering heeft. Die ondernemer is dus werkloos. Volgens de EU-definitie overigens niet.

 26. 43

  Natuurlijk, in de verkiezingscampagne zette de VVD Wilders weg als links, maar het is Sinke blijkbaar ontgaan hoe snel Rutte de PVV erbij wilde hebben. Laten we wel zijn, met de indeling van het politieke spectrum zoals Sinke die ziet houdt de VVD nog maar één mogelijke coalitiepartner over: de SGP. Eerlijk is eerlijk, mevrouw Hennis en de VVD leverden het laatste flintertje liberaal gedachtengoed in voor steun van één SGP’er in de Eerste Kamer, dus waarschijnlijk zullen ze zich heel fijn voelen bij de SGP.

 27. 44

  @42: Maar hoe moet je als lezer iets zinvols destilleren uit de volstrekt inhoudsloze “het-is-allemaal-de-schuld-van-links”-meninkjes van figuren als Bert Brussen en Léon de Winter? Ze blijven toch wel klagen dat ze hun mening niet mogen geven – keer op keer op keer…

 28. 46

  Eens even denken Krugman of Sinke, Krugman of Sinke, Hoogleraar economie Princeton of Uitzendboer, Nobelprijs winnaar of partij Judas. Oh, oh, ooh, wie is er toch geloofwaardiger.

 29. 47

  @44:
  Gezond verstand ?
  Vergelijken met ander nieuws?

  Begrijp ik trouwens goed dat je de Volkskrant blijkbaar rechts vindt en dat ze links voortdurend van alles en nog wat de schuld geven; min of meer functioneert als spreekbuis van Geert W.?
  Apart ;-)

 30. 48

  @47: Nee. Links is de Volkskrant weliswaar al een hele tijd niet meer, maar ik bedoel dat de Volkskrant een paar rechtse *demagogen* voortdurend een podium geeft. Er is niets tegen op degelijk onderbouwde meningen, maar demagogie – van links of van rechts – heeft niets te maken met het informeren van je lezers. De journalistiek hoort door dat soort onzin heen te prikken.

  Rechtse demagogie heeft al een spreekbuis: de Telegraaf. En enige tegenspraak daartegen wordt al zorgvuldig uit de reacties gefilterd, laat staan dat daar in de kolommen ruimte voor zou zijn.

 31. 49

  Typisch dat nog steeds de allang sterk teruggetrokken politiek sterk verantwoordelijk wordt gesteld voor de economische neergang. Zeker in Nederland, en via lobby in Brussel, heeft het zakenleven genoeg invloed op de politiek. Wat zij willen is liberaliseringen: privatiseringen, hervormingen en meer ongein.

  Alleen werd duidelijk dat dat de politiek moet doen en die hebben er geen zin aan. En ach, dan zijn er andere troeven voor het bedrijfsleven: lage lonen landen, lage lonen mensen (nog niet gewend aan verzorgingsstaat zoals Polen en Roemenen en werken voor lager loon). Dan heb je nog het stallen van geld in de paradijselijke eilandjes. En zo kunnen we nog wel doorgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren