NAVO: ‘Russische artillerie-eenheden actief op grondgebied Oekraïne’

Oh-oh:

The Russian military has moved artillery units manned by Russian personnel inside Ukrainian territory in recent days and was using them to fire at Ukrainian forces, NATO officials said on Friday.

The West has long accused Russia of supporting the separatist forces in eastern Ukraine, but this is the first time it has said it had evidence that the Russian military was operating in Ukrainian territory.

The Russian move represents a significant escalation of the Kremlin’s involvement in the fighting there and comes as a convoy of Russian trucks with humanitarian provisions has crossed into Ukrainian territory without Kiev’s permission.

Open waanlink

 1. 1

  Nou kom op met dat fotografisch bewijs dan, sinds de WMD’s van Saddam neem ik alles wat uit die hoek komt met een flinke korrel zout.

  P.S. de VS overweegt trouwens om ISIS aan tevallen in Syrie zonder de toestemming van Assad, goh gelden er dan ineens andere regels omtrent soevereine landen?

 2. 3

  @2: 1. de 2 UN Resoluties zijn geen legitimatie voor de VS om zonder toestemming van de Syrische overheid in te grijpen in Syrie, period.

  2. Euromaidan waar jij graag mee paradeert is allang ontmaskert als een propaganda kanaal van het regime in Kiev, of had je het nog niet gehoord, de vorige leugen van Kiev, dat zogenaamde militaire konvooi wat Kiev vernietigd zou hebben heeft nooit bestaan.
  Dus kom nou eens met ECHT bewijs van een ECHTE bron en niet met die propaganda troep uit Kiev.

 3. 5

  @3: 1. Beter lezen; alle landen moeten al het mogelijke doen tegen IS met instemming van Syrië.

  2. Jij bent al lang ontmaskert als propaganda kanaal van Putin, dat geeft al het andere wat uit jouw mond komt weinig waarde. Jij hoeft ook niet overtuigd te worden, jouw mening en jouw korrel zout zijn totaal irrelevant, net als die van mij maar ik vraag ook niet om fotografisch bewijs en ik heb al genoeg beelden gezien van Russische troepen in de Oekraïne.

 4. 6

  @5:Welnee, jij roeptoetert alles precies na wat Kiev roeptoetert en sorry maar die zijn allang niet meer geloofwaardig, ergo jij bent allang niet meer geloofwaardig.

 5. 8

  @7 Jij weet niet eens de betekenis van alleged. De quotes horen om plundert. Voor iemand die hoog van de toren blaast over propaganda doe je er lustig aan mee.

 6. 9

  @7: Je debiele leugens overstijgen inmiddels het niveau ‘lachwekkend’

  Eerst janken dat er wapens/militairen/houten paarden in het konvooi zit.

  Wanneer dit een góre leugen blijkt, jank je over de te weinig beladenheid van de vrachtwagens.

  Dan jank je dat er niets geïnspecteerd is, terwijl de trucks voor IEDEREEN die dat maar wilde EEN WEEK LANG dit had kunnen doen.

  Nu weer, in plaats van wapens invoeren, hebben ze wapens uitgevoerd?

  Iemand nog geïnteresseerd in de honderdduizenden uit Lugansk?

  3 weken geen eten. Geen drinken. Geen elektriciteit. Geen geld. Geen medicijnen. Lege winkels. Raketten inslag op woonwijken – ziekenhuizen – kerken – scholen – musea. Witte fosfor die je wegbrandt. Als je vlucht wordt je kapot geschoten…

 7. 12

  3 weken geen eten. Geen drinken. Geen elektriciteit. Geen geld. Geen medicijnen. Lege winkels. Raketten inslag op woonwijken – ziekenhuizen – kerken – scholen – musea. Witte fosfor die je wegbrandt. Als je vlucht wordt je kapot geschoten…

  Dat geld ook voor grote delen van Syrië, waar (mede)door de halsstarrigheid van Poetin, niet direct in het begin van het conflict, toen er nog geen idiote stromingen bij de strijd betrokken waren, kon worden ingegrepen.

 8. 13

  @7: Nee lekker logisch om dat te doen met vrachtwagens waar de hele wereld naar kijkt, niet te vergeten dat men al een maand of 4 de tijd gehad heeft om het te doen zonder dat de wereld mee kijkt.

  Tjonge hoe goedgelovig kan je wezen zeg.

 9. 14

  @12: Exactly Henk!

  Wanneer ik me afvraag of er nog iemand geïnteresseerd is in het welzijn van de bewoners uit Lugansk, met wat voorbeelden, moet de toestand in Syrië erbij betrokken worden. En Putin krijgt er de schuld van.

  De vraag was dan ook retorisch…

  #blameputin

 10. 16

  @13: Nu erken je opeens wel de Russische militaire aanwezigheid in de Oekraïne waar je bij @1 nog om bewijs vroeg, troll.

  @14: Als jij oprecht geïnteresseerd ben in het welzijn van de bewoners uit Lugansk eis je dat Putin zijn tanks en troepen terugtrekt dan is alle ellende daar gelijk over. Meer dan een macaber spelletje is het voor jou niet.

  De Oekraïne stuurt al lang humanitaire hulp zonder media poespas in plaats van lege vrachtwagens die gesignaleerd zijn bij Sniznhe en dus vlak bij de MH17 crash site.

  Volgens de Oekraïne heeft het witte Konvooi “TOPAZ” plant equipment (SIGINT) gestolen:

  https://twitter.com/UKRINFORM/status/503126946835070977

 11. 17

  @16: Nee dat zeg ik helemaal niet, ik zeg alleen dat als men die spullen had willen stelen men dat allang zou hebben gedaan zonder dat men het gemerkt had, leer lezen knurft en stop met woorden in iemands mond te leggen

  En dat hulpkonvooi uit Kiev kwam er pas NA dat men er 1 vanuit Rusland stuurde, daarvoor kon men in oost-oekraine creperen.

  En als er iemand een troll is dan ben jij het wel en nog een verdomd slechte ook nog.

 12. 18

  @17: Ik leg geen woorden in jouw mond. Hoe kan Rusland spullen weg halen terwijl jij aan de andere kant zo geweldig jouw uiterste best doet te beweren dat ze daar niet zijn tegen al het bewijs in?

  De Oekraïne stuurt dagelijks hulpgoederen, de inwoners van de regio zijn Oekraïners. Alleen een die hard Putin troll doet net alsof dat pas gebeurd na het sturen van wat lege Russische vrachtwagens.

  Aanvullende info over Putins “humanitaire” rooftocht:

  http://euromaidanpress.com/2014/08/23/russian-humanitarian-trucks-leaving-with-stolen-factory-equipment/

 13. 19

  @18: Dat doe je wel, jij zegt dat ik toegeef dat er russische militairen zijn, ik zei dat als men die spullen had willen stelen dat men dat allang gedaan zou kunnen hebben, ik zeg niet dat het gebeurd is.

 14. 20

  @16: “Als jij oprecht geïnteresseerd ben in het welzijn van de bewoners uit Lugansk eis je dat Putin zijn tanks en troepen terugtrekt dan is alle ellende daar gelijk over”

  Exactly Gbh!

  Wanneer ik me afvraag of er nog iemand geïnteresseerd is in het welzijn van de bewoners uit Lugansk, met wat voorbeelden, krijg je als antwoord een beschuldiging naar Putin.

  De vraag was dan ook retorisch…

  #blameputin

  Die tank heeft de Motorola’s unit van de week afgepakt van het Bandera tuig uit Kiev?

  https://www.youtube.com/watch?v=w7j_9YwNyes&list=UUG2L5r9T5iYCH0Mmgq85jNQ

 15. 26

  @25:Nee knurft, in dergelijke landen hebben oligarchen praktisch prive legers, als je maar genoeg geld op tafel legt dan koop je er zelfs nukes.

  Trouwens kom to speak of it, het enige wat jij als zogenaamd ‘bewijs’ levert zijn woorden, niet 1 filmpje of foto er van, woorden die enkel vanaf de oekrainse kant komen, woorden waar zelfs de VS zo langzamerhand afstand van doet omdat ze zo vaak liegen.

  Maar goed het is wel duidelijk dat jij staat te trappelen om een oorlog met Rusland.

 16. 27

  @26: Tuurlijk joh, Putin valt de Oekraïne binnen, als de NAVO dat bevestigd vraagt Putin’s grote PR machine Bolke om fotografisch bewijs @1, en dan sta ik volgens de grote Putin troll Bolke te trappelen om oorlog.

  Ga toch lekker buiten spelen op je driewieler knul.

 17. 28

  @27: maar ondertussen heb je nog steeds geen ander ‘bewijs’ geleverd dan woorden. m.a.w. je hebt er gewoon geen ‘bewijs’voor behalve vage links en twatter berichten die door niemand gestaafd kunnen worden.

  En voor het geval je het niet snapt, sukkel, sancties zijn de laatste stap voor een echte oorlog, lees eens een geschiedenisboek man en leer hoeveel oorlogen en er na een sanctie-oorlog zijn begonnen.
  Na het instellen van de door jou voorgestelde sancties is er namelijk geen enkele weg meer terug, nooit.

  Als de handelaren zwijgen dan spreken de kanonnen.

 18. 30

  @24: Nee, tientallen tanks rollen vanuit Rusland Oekraïne in, maar de Russische regering weet van niets en heeft het niet gezien. Geloof je het zelf? Er wordt nu gevochten tussen de Russische grens en Mariupol. Dat gebied is echt niet te bereiken vanuit Donetsk. Die tanks komen vanuit Rusland en zijn daar ongehinderd de grens over gelaten. Nou vertel mij maar eens hoe een colonne tanks door Rusland rijdt en de grens oversteekt, zonder dat het Kremlin er weet van heeft en het goed vindt.

 19. 32

  Als de artillerie door Rusland wordt gestuurd en de soldaten/huurlingen die de artillerie bemannen Russisch zijn, dan wel onder Russisch commando staan, welk bewijs is er dan nog nodig om deze artillerie als Russisch te bestempelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren