1. 5

  Op Wikipedia

  http://en.wikipedia.org/wiki/Southern_strategy

  De Republicans gebruiken kennelijk nog steeds racisme om kiezers te krijgen. En dat begrijp ik wel een beetje:

  Op de dagelijkse shit een stukje over het zuiden van de VS en de uitspraken van een militair:

  Josh Smith (22), Cedartown, Georgia: Ik heb twee jaar in Irak gezeten, als Army Airborne Ranger, en heb Obama toen eens de hand geschud. Weet je wat ik tegen hem zei? Ik keek hem recht in de ogen en zei: ‘Ik zal sterven voor mijn land, maar niet voor jouw zwarte reet.’ Toen salueerde ik. Hij zei niks terug.”

  Ik ben bang de uitspraak van de militair het niet een uitzondering betreft.

 2. 8

  Misschien moeten we toch eerst de link even afwachten voor we los gaan. Toegegeven, in zijn campagne deed Romney ook al een keertje zo’n uitspraak toen ie dacht dat er geen camera aanstond, maar dat kan ook puur een poging geweest zijn om het publiek op die bijeenkomst naar de mond te praten.

 3. 14

  @10 Haha, na het lezen van dat stuk vond ik het vreemd dat een site als De Dagelijkse Standaard, die ik toch met de PVV associeerde, zo’n stuk zou plaatsen waarin de negers volkomen redelijk overkomen en de blanke mannen als een stel geradicaliseerde malloten. Maar als ik dan de comments onder dat artikel lees dan staat degene die precies dat opmerkt over de geïnterviewden (chp op 7 november, 2012 – 19:10) netto in de min qua waardering van de andere bezoekers. Wat een volk.

 4. 15

  @2: Ik herinner me dat de bejaarde buurvrouw van mijn oma mij en mijn broertje een keer vertelde dat we net “een stel nikkertjes” leken, omdat we bruin waren van een hele zomer buitenspelen. Dit was halverwege de jaren ’80. Daarna heb ik het nooit mee gehoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren