Militaire acties tegen separatisten Oost-Oekraïne van start

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Zo meldt nu.nl:

De militaire operaties tegen separatisten in het oosten van Oekraïne zijn begonnen. ​De acties vinden plaats in de omgeving van de stad Donetsk.

Nu is het afwachten hoe de Russen zullen reageren.

Open artikel

Reacties (62)

#1 cerridwen

Eerst nog maar even afwachten wat deze actie überhaupt inhoud. Tot nu toe nog niet zo veel, is mijn indruk. Ik benijd de Oekraïense regering niet.

#2 Fons

Zou dat dan ook de truc zijn? Zo langzaam en beperkt mogelijk?

#3 Bismarck

@2: Zal wel moeten. Er staan hele hordes Russen aan de grens te wachten op de eerste de beste smoes om Oekraïne binnen te vallen en Putin zal liever niet zelf een “terugschietincident” creëren en zit dus watertandend te wachten op een granaat die op een plein in Donetsk of Charkov ontploft.

#4 gbh
#5 koos

@4: Quote uit dat kyivpost.com artikel.
“Below is a video of the recording, which was posted by EuroMaidan PR’s YouTube account, with English subtitles:”

Hoe kan men dit serieus nemen, een PR site is hun bron…

#6 Lommers

Iemand bolke al gezien op de ANP-foto’s met een fles wodka in de ene hand en een Molotov-cocktail in de andere om de fascistische hordes afkomstig uit Kiev te verdrijven uit de toekomstige democratische heilstaat Oost-Oekraïne?

#7 weerbarst

“11 REPORTED DEAD DURING UKRAINIAN OPERATION IN KRAMATORSK: RT”

#8 De Conservatief

uit de toekomstige democratische heilstaat Oost-Oekraïne?

Nee, dat komt er niet. Het blijft bij Oekraïne of het wordt geannexeerd door Rusland.

#9 Hans Verbeek

@4: die gasten afluisteren is toch van een heel ander kaliber dan Catherine Ashton of Victoria Nuland afluisteren.

#10 Bolke

@6: * HIPS *

#11 Bolke

@4:

Actie tegen Russisch invasieleger begonnen:

Welk Russisch invasie leger?

Als het echt een Russisch invasie leger was geweest dan hadden de Russen nu aan de grens met Polen gestaan, Oekraïne is compleet kansloos tegen het Russische leger.

#12 Bolke

De russen hebben trouwens wel hun leger in hoogste paraatheid gezet ivm Oekraïne.

#14 gbh

Nieuwe hoofd politie ‘Russische Kolonel’ in Horlivka locale maffiabaas:

http://www.interpretermag.com/ukraine-liveblog-day-57-on-the-edge-of-war/#2313

Over andere maffiabaas: Putin Pushing World to Something Worse than Cold War, Piontkovsky Say

http://www.interpretermag.com/putin-pushing-world-to-something-worse-than-cold-war-piontkovsky-say/

#15 okto

[Nu is het afwachten hoe de Russen zullen reageren.]

Ik denk niet dat we ons daar veel illusies over hoeven te koesteren.

#16 weerbarst

KYIV. April 15 (Interfax) – The Ukrainian Finance Ministry is to make issues of two-year government “military” bonds with worth 1.1 billion hryvni at an annual interest rate of 7%.

nog meer schuld, wu-hu!

#17 gronk

@16: debt makes the world go round.

#18 gbh

U.N. finds fear-mongering by pro-Russians in Ukraine

Ukraine: Misinformation, propaganda and incitement to hatred need to be urgently countered – UN human rights report

‘according to all accounts heard by the UN delegation, fear of the Right Sector was disproportionate’ – UN human rights report on Ukraine

http://www.reuters.com/article/2014/04/15/us-ukraine-crisis-un-idUSBREA3E0EQ20140415

http://www.ohchr.org/EN/NewsEvents/Pages/Media.aspx?IsMediaPage=true&LangID=E

#19 gbh

On Russia’s Illegal and Destabilizing Actions in Ukraine

http://osce.usmission.gov/apr_14_14_russia.html

#20 kevin

@16 Is ook een beetje lullig om een vreemd land je land in te laten nemen omdat je effe de centen niet hebt, niet?

#21 koos

@19: En de illegale oorlog in vietnam, irak, afganistan, joegoslavie of somalie? En de oorlogs misdaden met drones in pakistan? Dat zijn dezelfde criminelen die je nu als een bron van waarheid aandraagt..

#22 majava

De reactie van koos doet me even teruggaan naar de tijd van die conflicten. Ik kan me toch herinneren dat het voornamelijk (niet-extreem) linkse, pacifistische types waren die tegen waren. Of juist voor (in het geval van Kosovo, vanwege de mensenrechten) Rechts stond eigenlijk best wel een beetje te joelen bij het geweld tegen zandbakbewoners.

De hypocrisie uit die hoek op dit moment druipt er dus eigenlijk wel vanaf. Maar dat is een bekend gegeven.

Overigens zijn al die conflicten die koos noemde aparte gevallen met een geheel eigen voorgeschiedenis die in geen enkel geval te vergelijken is met wat er zich nu afspeelt. Als men zich eens goed zou inlezen in de geschiedenis had je bijvoorbeeld kunnen weten dat de Vietnam oorlog mogelijk voorkomen had kunnen worden op voorstel van de VS, maar dat de Sovjets daar toen een stokje voor staken. En zo voorts.

#23 su

@22 En wie wat verder kijkt had kunnen zien dat als de VS de uitgereikte hand van Ho Chi Minh had aangenomen in plaats van Imperialistisch Frankrijk te steunen Vietnam überhaupt uit de Stalinistische invloedssfeer had kunnen houden.

Qua vergelijking ben ik het met je eens. Daar kun je beter wijzen op de inmenging in Zuid- en Midden-Amerika (o.a. Nicaragua, Chile).

#24 De Conservatief

Qua vergelijking ben ik het met je eens. Daar kun je beter wijzen op de inmenging in Zuid- en Midden-Amerika (o.a. Nicaragua, Chile).

Welke provincie van Chili of Nicaragua werd ingelijfd als de 51e staat?

#25 Bismarck

@24: Oké dan, de Spaans-Amerikaanse oorlog, of de Mexicaans-Amerikaanse oorlog. Al mag daarbij gezegd worden dat we tegenwoordig wel in heel andere tijden (menen te) leven.

#26 Basszje

@25: Bas Heijne vond laatst van niet – http://www.nrc.nl/heijne/2014/04/13/storm/ ( hij heeft een punt )

#27 gbh

@21: Obama is geen van die oorlogen begonnen, ik reken Putin ook niet de genocide in Afganistan, etc. aan.

Ik reken Putin wel het uitmoorden van Tsjetsjenië, Syrië, de oorlog in Georgie, de annexatie van de Krim en het destabiliseren van de Oekraïne, het leiden van ’s werelds grootste maffia organisatie en het steunen van vrijwel elke NAZI groepering aan.

Daar heb jij het niet over, enigste wat jij doet is het bekende trucje selectief bronnen proberen verdacht te maken in het belang van jouw nazi maffiabaas Putin.

http://euobserver.com/foreign/115524

http://www.abc.net.au/pm/content/2011/s3329930.htm
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1334865/WikiLeaks-Putin-probably-knew-Alexander-Litvinenko-poisoning.html

http://www.telegraph.co.uk/comment/columnists/borisjohnson/9921624/Justice-is-put-to-the-sword-by-Moscows-greed-and-corruption.html

#28 weerbarst

@Basszje goed stukje, maar vergeet niet dat “het westen” net zo barbaars was al die tijd.

#29 su

@24 In de achtertuin van de VS is altijd inmenging gepleegd om voor hun onwelvallige regimes te vervangen door behulpzame marionetten. Daarbij werd er niet zo nauw gekeken naar het aard van het beestje. En zo steunt de VS zonder blikken of blozen de meest gruwelijke dictaturen en moordcommandos als het hun uitkomt.

#30 su

The Ukrainian government may want to force the separatist armed men out of buildings they have occupied in towns across eastern Ukraine, but their soldiers are very reluctant.

“I don’t want to shoot anyone,” one said to me. “Actually I was against this mission.”

http://blogs.channel4.com/lindsey-hilsum-on-international-affairs/bread-bullets-ukraines-locals-soldiers-war/3795

#31 su

At least three armoured personal carriers that were driven in to the eastern Ukrainian city of Slavyansk had been under the control of Ukrainian armed forces earlier on Wednesday, Reuters photographers said.

A soldier manning one of the troop carriers now under the control of pro-Russian separatists identified himself to Reuters as being a member of Ukraine’s 25th paratrooper division from Dnipropetrovsk.

He said: “All the soldiers and the officers are here. We are all boys who won’t shoot our own people.”

#32 koos

@27: Waarom zo persoonlijk? Heb ik je iets aangedaan? Of ben je aboos omdat ik vraagtekens zet bij wat de amerikaanse staat allemaal roept?

Het punt is dat je niet zomaar kan geloven wat de amerikaanse staat je verteld. Ze liegen en bedriegen iedereen als het ze uitkomt en dat is keer op keer bewezen. Het is niet voor niets dat Bush jr en zijn kliek niet zomaar naar elk land kan reizen omdat ze gezocht worden voor oorlogs misdaden.

En hetzelfde geld voor onze russische vrienden, je kan ze niet op hun woord geloven want die zijn net zo erg als het ze uitkomt.

#33 Bismarck

@29: Maar die acties hebben natuurlijk altijd op jouw vergoelijking kunnen rekenen, want Rusland deed immers precies hetzelfde.

#34 su

@33 Het gaat niet om vergoelijken. Dat is onderdeel van de valse wij/zij dichotomie die telkens weer zijn kop opsteekt bij botsende imperialistische grootmachten.

#35 kweenie

Het valt me op dat elk kritisch geluid richting het westen beantwoord word met persoonlijke aanvallen..

Of je bent een vazal van nazi putin of er worden beschuldigingen geuit, die ik niet kan herleiden naar een uitspraak, dat er gruwelijke dictaturen worden vergoeilijkt. Waarom? Kan de de discussie niet meer zonder ad hominem hier op sargasso?

#36 Bismarck

@35: Mij valt het dan weer op dat elk Oekraïne-topic vervuild wordt met “maar hullie ook” posts over wat (met name) Amerika in het verleden heeft gedaan, die in feite off-topic zijn, en/of vergoelijken wat Putin ondertussen aan het uitvreten is. Dezelfde mensen die dat doen, hebben ook bijzonder veel moeite om Putin zelfs maar als mede schuldige/verantwoordelijke aan te wijzen van wat er ondertussen allemaal in Oekraïne (inclusief de Krim) gebeurt.

Misschien zou dat je aan het denken kunnen zetten: Kritische geluiden jegens “het westen” worden op Sargasso namelijk helemaal niet allemaal beantwoord met ad hominems, dat gebeurt alleen als je ze off-topic gaat plaatsen bij topics die over iets heel anders gaan en waar zulke “kritisch geluiden” dus (vaak terecht) opgevat worden als pogingen om de discussie off-topic te sturen. Allicht dat een enkeling dat niet opzettelijk doet, maar (onder andere) su kan zich daar wat mij betreft inmiddels niet meer achter verschuilen. En als iemand gewoon met opzet discussies loopt te vervuilen, dan is het terecht dat je hem daar persoonlijk op aanspreekt.

#37 kweenie

@36: Moeten mensen dan maar uitgescholden worden en/of beledigd? Ik vind het erg jammer dat de discussie nu verzand in persoonlijk aanvallen. Maargoed ik hou er mee op want anders ga ik off-topic en kan ik misschien de zelfde behandeling krijgen..

#38 Bolke

Frappant is wel weer dat hele leger eenheden van de Oekraïners over stappen naar de Russische kant en dat had Kiev kunnen verwachten omdat meer als de helft van de Oekraïners familie heeft in Rusland en/of oost-Oekraïne, misschien wordt het bewind in Kiev toch iets te veel gedomineerd door west-Oekraïners.

#39 su

@36 Waar lig ik hier – en in andere draden – de discussie te vervuilen? Het enige waar je mij van kan betichten is dat ik geen kant wens te kiezen in deze imperialistische spierballenvertoon.

#40 Bismarck

@37: Hoewel ik zelf ook wel eens denk “wat een debiel” als ik een post lees, vind ik schelden niet thuishoren in de reactiepanelen. Maar je hebt gelijk, je gaat daarmee erg off-topic, want dat is in dit topic namelijk helemaal niet gebeurd.

Dat su de wind van voren krijgt lijkt me verder terecht, hij en koos vertonen gedrag dat het trollen erg begint te benaderen.

#41 su

@40 Ik zou mij meer zorgen maken om de haviken, zoals gbh, die wat graag de boel in oorlog zien eindigen. Gezien de laatste berichten is dat wel het laatste wat de lokale bevolking wil.

Episodes of Ukrainian troops being stopped in their tracks by locals have played out several times in recent days.

#42 gbh

@41: Hou toch op man, ik wil helemaal geen oorlog. Ik heb in ’85 mijn dienst geweigerd omdat de Rus niet mijn vijand is. Putin de idioot die jij verdekt loopt te verdedigen speelt met oorlog. Ik maak me druk omdat we weer terug gaan naar een tijd waarvan ik blij was dat deze voorbij was en dat alles ter ere van een maffia baas die bang is dat hij Qaddafi/Janoekovytsj/Saddam achter na gaat en het moet hebben van extreem linkse en rechtse goedpraters.

#43 su

@42 Ik heb in geen enkel post Putin verdedigd.

#44 Pino van Wateringe

@42:

Chill toch. De wereld wordt weer begrijpelijk. Grootkapitaal en economische macht zijn een keertje niet doorslaggevend. Ze vechten daar voor hun ideologie

#45 Bismarck

@39/43: Als bijvoorbeeld #29 noch een vervuiling is van een draad over Oekraïne, noch een verdediging van de praktijken van Putin (want hullie doen het ook!), wat moet het dan wel voorstellen? En zoals die #29, heb je er nog wel meer neergezet in de andere draadjes over Oekraïne.

#46 su

@45 Goh, reageer ik op een andere, is het opeens off-topic volgens Herr Bismarck. En nee, ik wilde daarmee niks vergoeijlijken hoe graag jij dat ook wil.

#47 gbh

@46: De wereld is niet goed tegen kwaad maar vaak kwaad tegen een veel groter kwaad. Als ik moet kiezen tussen neo-liberalisme en een atoombom op mijn dak dan maar het neo-liberalisme wat ik in een later stadium ten onder wil zien gaan.

Het is niet de VS/Europa die deze richting uitstuurt maar een maffiabaas die nu de nationalistische troef uitspeelt om maar aan de macht te blijven en die bereid is als hij ten onder gaat heel de wereld daarin mee te slepen.

Als jij niet verder komt dan ja maar de VS en ja maar ik wil geen partij zijn mis jij blijkbaar het vermogen te zien wat er echt aan de hand is en welke levensgevaarlijke kant de wereld op gaat. Of jij het leuk vind of niet er is maar één partij die de wereld deze kant opstuurt en dat is Putin.

Dan zijn die linkse reflexen van jou heel leuk, ik heb ze zelf ook, maar dan mis jij elk punt en besef jij kennelijk niet wat er allemaal nu op het spel staat.

#48 Bolke

@47:

De wereld is niet goed tegen kwaad maar vaak kwaad tegen een veel groter kwaad.

Oftewel belangen tegen andere belangen oftewel geld tegen ander geld.

Of jij het leuk vind of niet er is maar één partij die de wereld deze kant opstuurt en dat is Putin.

Mijn mamma heeft mij altijd geleerd : “waar er 2 vechten hebben er 2 schuld”.
En in dit geval Rusland vs. EU/VS en Oekraïne is het spreekwoordelijke been (en wie is de derde die er met het been vandoor gaat?)

#49 Hans Verbeek

@38: De nieuwe (overigens niet democratisch gekozen) regering in Kiev heeft veel moeite om de ‘hearts and minds’ te winnen van haar onderdanen.
Dat is ook erg moeilijk als je de hervormingen van het IMF moet doorvoeren en de gasprijs verdubbelt.

Ik denk dat een pro-Russische regering dezelfde problemen zou hebben. De Oekraïners leven boven hun stand. Ze moeten koopkracht en materiële welvaart inleveren, net zoals de Grieken sinds 2008 hebben gedaan.
Oekraïne is niet alleen een pion tussen EU/VS en Rusland, maar ook slachtoffer van het opraken van makkelijk winbare fossiele brandstoffen (=Grenzen aan de Groei)

#50 Lommers

Ondertussen zijn onze grote democratische Ruslandvrienden in Oost-Oekraine begonnen met het uitvoeren van hun ware agenda:

Donetsk: Jews must register or face deportation
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4510688,00.html

Walgelijk.

#51 Bismarck

@49: De woorden “overigens niet democratisch gekozen” zijn erg overbodig. Net als in Nederland worden in Oekraïne ministers (inclusief de premier) niet gekozen. De oude regering was dus net zo min democratisch gekozen. Beide regeringen berust(t)en overigens op de steun van een meerderheid van precies hetzelfde parlement.

#52 su
#53 gbh

@52: Dat is niet onduidelijk, onduidelijk is wie er achter zit.

SU die “geen kant wens te kiezen” is er weer als de kippen bij om de PR te bedrijven voor de grote maffiabaas en nazi sponsor Putin waar su wel geheel volgens de Putin-propaganda-lijn blijft beweren dat Oekraïne fascistisch is ondanks bewijs van het tegendeel.

http://www.tabletmag.com/jewish-news-and-politics/168504/kirchick-putin-ukraine

#54 De Conservatief

In Donetsk moeten Joden zich nu bij de opstandelingen laten registreren of hun eigendom wordt geconfisqueerd:

http://www.haaretz.com/jewish-world/jewish-world-news/1.585897

#55 Lommers

Su kan straks in ieder geval niet roepen “Ich habe es nicht gewusst”.

#56 su

@53 Fuck you gbh. Van jou moeten we gewoon alles kwakkeloos overnemen. Ga ik niet doen ondanks je zwartmakingen.

#57 su

@55 Ga je dat ook van de joodse inwoonster zeggen die in dat artikel haar twijfels over de echtheid uitspreekt?

Olga Reznikova, a Jewish woman in Donetsk told Ynet that “we do not know if the leaflet was spread by pro-Russian forces or someone else, but it did manage to create quite a fear. This reminds me of texts from darker times. Other members of the Jewish community I spoke with are not afraid, but it is unpleasant.”

“I do not intend to register, I am 32, I have lived in Donetsk my entire life and have never had to deal with anti-Semitism until I laid eyes on this piece of paper. Though I take it very seriously, I am uncertain of its authenticity,” she added.

#58 gbh

@56: Niemand moet van mij wat overnemen en de bronnen staan er meestal bij.

Dat ‘zwartmaken’ doe jij zelf door net te doen alsof jij neutraal bent en ondertussen zit je overduidelijk Putin’s propaganda na te blaten. Wees gewoon een vent en kom er ook eerlijk voor uit waar jij voor staat.

Dat fuck you en dat kwakken doe jij maar met jouw fascistiche vrienden.

Forget D-Day or “shock and awe.” The Kremlin is reinventing invasions with thugs, criminals, and lies.

http://www.slate.com/articles/news_and_politics/foreigners/2014/04/vladimir_putin_s_new_war_in_ukraine_the_kremlin_is_reinventing_how_russia.html

#59 su

@58 Ik herhaal alleen wat ook nog eens gewoon in dat link van ynet staat. Het is niet van RT ofzo. Dus kom niet aan met propaganda van Poetin.

Wees gewoon een vent

Ik ben geen vent, wanker.

#60 Hans Verbeek

@51: inderdaad, point taken

#61 propaganda

@58: Hetzelfde zou men kunnen zeggen over de westerse propaganda.

#62 weerbarst

Dat joden pamfletje is vrijwel zeker kiev/usa propaganda om de donetsk afscheidingsbeweging aan nazisme te linken (Ironisch omdat juist maidan er wel vol mee zit), en zo te zien werkt het al bij de gehersenspoelde politiek correcte linkse schuimbekkers hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*