Militair Gilad Shalit terug in Israël

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (56)

#1 Anoniem

Toch vreemd dat alle media koppen dat Shalit is vrijgelaten terwijl er ook 1000 onschuldige palestijnen die ook al jarenlang zonder proces vastzaten zijn vrijgelaten. Waarom laten ze hun foto’s niet zien?

#1.1 Mark Machielse - Reactie op #1

Dat mag toch geen verbazing wekken? Ten eerste is Shalit als enkel persoon symbool geworden, en is verslaglegging erover beduidend makkelijker dan over een grote heterogene groep mensen. Ten tweede is de PR aan Israëlische zijde zoals al lange tijd het geval strak geregisseerd, en wordt er alles aan gedaan om het journalisten zo makkelijk mogelijk te maken hun beeldvorming op te pikken. Dit wordt uiteraard ook aan Palestijnse kant geprobeerd, maar ze hebben daar toch een flinke achterstand hiermee, om verschillende redenen.

Nb. In dit opzicht is het boek “Het zijn net mensen” van Joris Luyendijk noemenswaardig, waarin duidelijk wordt dat verslaglegging aan selectiviteit onderhevig is en vanuit alle kanten (Arabische, Israelische, Amerikaanse, etc.) gemanipuleerd wordt. Vergeet ook niet deze conclusie op zijn eigen boek/werk toe te passen. In aanvulling en ter nuancering hiervan is “Het maakbare nieuws, Antwoord op Joris Luyendijk – buitenlandcorrespondenten over hun werk” door Hofland en anderen ook aanbevelenswaardig.

#1.2 Anoniem - Reactie op #1.1

Het moet elke dag weer je verbazing blijven wekken.

#1.3 Bismarck - Reactie op #1

Als ik me niet vergis zijn niet eens de namen van alle vrij te laten Palestijnen bekend (de helft heeft Israël gisteren bekend gemaakt geloof ik), laat staan dat er foto’s beschikbaar zijn.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #1
 • Vorige reactie op #1
#1.4 DSV - Reactie op #1

1000 onschuldige palestijnen

Walgelijk.

#1.5 Johan - Reactie op #1.4

Dank DSV voor je bevestiging.
Vandaag is een hele mooie dag.

#1.6 Bookie - Reactie op #1.5

Tuurlijk, met het afslachten van willekeurige joden blijf je ten alle tijden onschuldig, maar antisemiet ben je niet toch?

#1.7 Anoniem - Reactie op #1.6

*afslachten van willekeurige israeliers

Probeer het niet te framen als racisme, er worden 100 keer meer palestijnen gedood als israeliers (13 israelische doden tegen 1300 palestijnse tijdens de laatste gaza-oorlog). Elke palestijn heeft wel een familielid dat onschuldig vermoord of gevangengezet is door Israel. Hoe zou jij je voelen als je zoontje vermoord is en je hebt geen enkele mogelijkheid om genoegdoening te krijgen terwijl de dader, de israelische staat, bij iedereen bekend is? Terugvechten tegen het Israelische leger is onmogelijk. Dus ja, er worden soft-targets gezocht, maar nog steeds sterven er 100 keer meer Palestijnen, waarom verontwaardig je je daar niet over?

#1.8 DSV - Reactie op #1.5

Kijk even onder 010 hoe mooi die dag wel niet is.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #1.5
 • Vorige reactie op #1.5
#1.9 DSV - Reactie op #1.5

Ik constateer dat de goorste antisemieten vandaag hier weer een podium geboden wordt. We wachten nog op een reactie van Harm.

#1.10 Johan - Reactie op #1.9

Niet huilen DSV. Vriend likoed NL zal zich wel snel melden om ons te vertellen hoe het nu echt in elkaar zit.

#1.11 Harm - Reactie op #1.9

Ik zie dat je mij hier 3x noemt, zonder enige aanleiding.
Voor iemand die om aandacht vraagt voor de Palestijnse zaak,
is dat natuurlijk een hele eer, als dat uit jouw mond komt.

#1.12 Bismarck - Reactie op #1.4

Precies, Palestijnen zijn gewoon schuldig tot hun onschuld bewezen is in een rechtszaak. Dus Palestijnen die zonder proces vast zitten zijn voorlopig gewoon schuldig.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #1.4
 • Vorige reactie op #1.4
#1.13 Anoniem - Reactie op #1.4

Ik chargeer een beetje omdat sommige van de vrijgelaten palestijnen wel veroordeeld zijn, maar honderden palestijnen zijn en worden vastgehouden zónder proces, en zelfs bij de processen die hebben plaatsgevonden zijn enorm veel vraagtekens te zetten, verklaringen verkregen door marteling, onmenselijke detentieomstandigheden, geen toegang tot een advocaat, processen gevoerd in een taal die de verdachte niet kan begrijpen zonder vertaler, het niet horen van palestijnse getuigen (alleen van de israelische militairen die de actie uitvoeren) en disproportionele straffen voor palestijnen t.o.v. israeliers die gelijksoortige misdrijven hebben gepleegd. Daar kun je je dan ook nog bij afvragen of verzet tegen de israelische onderdrukking niet gelegitimeerd is.

#2 su

OT: Iets op sargasso zorgt voor een heel vervelende freeze van firefox. Op zowel windows als ubuntu. Iets van een slechte script? Google analytics?

#2.1 Olav - Reactie op #2

Hier nergens last van. Maar ik heb dan ook Ghostery èn Adblock (in Iceweasel op Debian, maar dat zou hetzelfde moeten zijn als Firefox).

Het is wel jammer dat het óók op Sargasso nodig is om je te beschermen tegen opdringerige advertentieboeren en hun netwerken.

#2.2 Bismarck - Reactie op #2

Dat zal dan waarschijnlijk in de ads zitten, want met XP en FF met ABP heb ik nergens last van.

#2.3 su - Reactie op #2.2

ABP draai ik ook op XP (en Ubuntu).

#3 Johan

Deze Israelische soldaat heeft niet bepaald 5 jaar in een luxe resort gezeten en we zullen zien hoe Hamas hem heeft behandeld.
Maar Israël heeft ook gevangenen die op zijn minst even lang of zelfs langer vastgehouden worden zonder gerechtelijk bevel.

Ik feliciteer van ganse harte de Palestijnen en wens hen een gelukkig leven in een onafhankelijke vrije staat. Vandaag is een mooie dag.

Lang leve een vrij Palestina!

#4 DSV

Heb je hem al gefeliciteerd? Hij is éen van de onschuldige palestijnen die vrij kwam:
http://static.rcgroups.net/forums/attachments/1/8/7/7/a887277-74-ramallah%20lynching%20blood%20hands.jpg?d=1152023075
Feliciteer ook even z’n onschuldige vrienden, die heel blij waren met wat hij deed:
http://www.amnation.com/vfr/Arabs%20waving%20entrails%20of%20butchered%20Israelis%20in%20Ramallah.jpg

#4.1 Johan - Reactie op #4

ik vraag me af wat Shalit uitvoerde- in zijn tank – voordat hij werd ontvoerd .waarschijnlijk hetzelfde als wat de nu vrijgelaten Palestijnen deden maar er is een verschil .Palestijnen moeten hun land verlaten. Shalit mag blijven ..Overigens hoop ik de dag mee te maken dat de IDF een ander willekeurig mensenleven net zo veel waard vind als deze israelische soldaat.

#4.2 DSV - Reactie op #4.1

Ja, probeer maar snel van onderwerp te veranderen, zou ik ook doen als ik jou was.
Overigens meen ik je op die tweede foto te herkennen, daar naast Harm. Klopt dat?

#4.3 Carlos - Reactie op #4.2

DSV, kut de krab. Het feit dat iemand die veroordeeld is voor die lynchpartij in Ramallah nu wordt vrijgelaten vind ik (ook) dubieus. Al weet ik niet hoe de veroordeling tot stand is gekomen, de wereld herinnert zich nog maar al te goed zijn gezwaai met bebloede handen voor het open raam.

#4.4 DSV - Reactie op #4.3

Nee, ik kut de krab niet. Het wordt hoog tijd dat antisemieten als Johan eens uit de kast worden gesleurd en voor iedereen te kijk worden gezet.

#4.5 jos - Reactie op #4.3

Ga toch weg DSV met je verontwaardiging over zgn. antisemitisme. Moslims die je niet kent geef je op voorhand een negatieve stempel, je hebt hier meerdere keren voor etnische zuiveringen gepleit (van Nederlandse moslims en van Palestijnen) en dan ga je hier nog over “antisemitisme” janken ? Flikker toch op met je krokodillentranen, engerd.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #4.3
 • Vorige reactie op #4.3
#4.6 gbh - Reactie op #4.3

DSV is net zo eng als diegenen die hier alle schuld bij israel leggen, die moordenaars goedpraten en onschuldig vinden, die een kidnapping gevangen nemen noemen, die grad raketten kachelpijpen noemen, en die iedereen die enig tegen geluid bied gelijk bombarderen tot het andere kamp. Beiden dezelfde verwilderde bagger maar dan aan de andere kant van de munt.

Israel heeft een hoop fout gedaan net als de palestijnen en de arabieren en beiden vallen niet goed te praten alleen het spelletje wordt hier wel zo gespeeld dat je daartoe gedwongen word.

#4.7 Thom - Reactie op #4.1

DSV roept af en toe behoorlijke onzin maar jou reactie hierop is geen haar beter. Figuren die zoiets op hun geweten hebben verdienen geen vrijlating of ze nou Palestijn of Israëli zijn.
En heeft Hamas zo’n groot respect voor het leven van een Israëli? Naar de uitspraken en daden van deze club afgemeten zou je denken van niet. Waarom hoor ik je deze club dan niet veroordelen.

#5 Carlos

Nou DSV, of er sprake is van antisemitisme dat betwijfel ik. Maar mensen die spreken over ‘onschuldige gevangenen’ mogen zich wel wat duidelijker uitspreken dat ze blijkbaar bomaanslagen en lynchpartijen een rechtmatig doel vinden in de vrijheidsstrijd. Wat opzich voorstelbaar, er is immers sprake van een meedogenloze bezetting. Maar netjes is het niet, maar ach het is een gore wereld vol met onbemande drones, waterboarden, landmijnen en gordelbommen. Wie onschuldig is werpe de eerste steen…

#6 Bontenbal

Het blijft een mooie dag. Israël heeft onderhandeld met Hamas. En Hamas met Israël. Dat biedt perspectief voor de toekomst.

#6.1 L.Brusselman - Reactie op #6

Ze pakken het toneelstukje weer op ,dat geeft alles behalve een goed perspectief .

#7 Rob

Zag gisteren nog bij EenVandaag dat Ahlam Tamimi, veroordeeld tot zestien maal levenslang, is vrijgelaten. Ze zat in de gevangenis vanwege het beramen van een aanslag op een pizzeria waarbij 16 mensen om het leven kwamen.

Dergelijke jihadistische troela´s moet je niet vrijlaten.

#7.1 Rob - Reactie op #7

Nu ik eraan denk, een vriend heeft me eerder verteld over deze aanslag. Hij zat een straat verder en hoorde en voelde de explosie.

#7.2 su - Reactie op #7

Wie vrede wil heeft vaak een moeilijke weg te gaan. In het kader van de Good Friday Agreement zijn bijvoorbeeld velen vrijgelaten die bij hun acties onschuldige slachtoffers hebben gemaakt. Dat was nodig om het conflict te beëindigen. Dat zal vast wrang zijn voor de nabestaanden, maar de daaruit voortvloeiende vrede is wel een feit.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #7
 • Vorige reactie op #7
#7.3 Rob - Reactie op #7.2

Nu missen we alleen de substantiële overeenkomst zoals die Good Friday Agreement die de pijn kan rechtvaardigen.

#7.4 su - Reactie op #7.3

Het vredesproces? Er zal heus geen vrede komen zolang Israël de vele Palestijnen die tijdens het conflict zijn gevangengenomen niet vrijlaat. De maatschappij zal moeten demilitariseren.

#7.5 Rob - Reactie op #7.4

Dat weet ik niet. Ik stel alleen dat de vrijlating hier zonder een soortgelijke Good Friday Agreement gebeurt waar je naar refereerde.

#7.6 su - Reactie op #7.4

Situaties zullen nooit 1 op 1 overeenkomen. Maar ik zie genoeg overeenkomsten tussen the troubles en het huidige conflict in Israël/West Bank/Gaza. Er zullen stappen genomen moeten worden om de samenleving te normaliseren. Dus vrijlating van krijgsgevangenen, ontmanteling van barricades, settlements en checkpoints; ontwapening van strijdende partijen; erkenning van elkaars (bestaans)rechten.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #7.4
 • Vorige reactie op #7.4
#7.7 DSV - Reactie op #7.4

Massamoordenaars loslaten in de samenleving en tegelijkertijd de militaire bescherming van die samenleving verminderen. Ja, dat zal de vrede wel dichterbij brengen.
Harm zou er bij staan te juichen.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #7.4
 • Vorige reactie op #7.4
#7.8 su - Reactie op #7.4

Alsof jij vrede ambieert, DSV.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #7.4
 • Vorige reactie op #7.4
#7.9 Harm - Reactie op #7.4

Je hebt moordenaars en massamoordenaars.
De massamoordenaars zitten in Israel en gaan vrijuit.

#7.10 Bookie - Reactie op #7

Die lach toen ze hoorde dat er niet 3, maar 8 kinderen waren overleden was bizar. Dat vond ze toch wel ontzettend leuk.

#7.11 Harm - Reactie op #7.10

Eigenlijk ken ik er maar eentje die bij elke dode staat de juichen en dat is DSV.

Zolang het maar geen jood is natuurlijk.

#7.12 Bookie - Reactie op #7.11

Je kent nu ook deze bitch.

#7.13 Johan - Reactie op #7.10

En dat verbaast me helemaal niks. Zij is een hele moedige vrouw en ik vraag me af wat haar is overkomen dat ze haar eigen leven wilde opofferen.
Palestijnse kinderen hebben net zoveel recht op leven als een ieder ander.
En dat is wat Israel systematisch ontkent, het recht op een waardig bestaan van de Palestijnen.

#8 BP

#9 L.Brusselman

Om gebrek aan inzicht bij de Nederlanders voor een deel te verklaren hier een link ,het is voor veel geinterreseerden oude koek maar toch wel interresant
http://beta.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1113764

#9.1 Bookie - Reactie op #9

De eeuwige jood nieuw leven ingeblazen.

#9.2 L.Brusselman - Reactie op #9.1

En dat allemaal dankzij het CIDI en haar handlangers.

#9.3 Bookie - Reactie op #9.2

Dankzij de VPRO

#9.4 L.Brusselman - Reactie op #9.3

Een goede reden om lid te worden
Het is de enige omroep die zich probeert te onttrekken aan de macht van de lobby

#9.5 Bookie - Reactie op #9.3

Eerder reden om op te zeggen. Een docu vol valse insinuaties die nergens op zijn gebaseerd. Echt gruwelijke haatpropaganda.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #9.3
 • Vorige reactie op #9.3
#9.6 su - Reactie op #9.3

Ook al gerekruteerd door de hasbarabrigade, Bookie?

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #9.3
 • Vorige reactie op #9.3
#9.7 L.Brusselman - Reactie op #9.3

De realiteit doet pijn.Laten we de boodschappers doodslaan.

#9.8 su - Reactie op #9.1

Drama queen.

#9.9 L.Brusselman - Reactie op #9.8

Ik ben wel content met de aanwezigheid van Bookie bij dit soort onderwerpen,de manier van reageren laat zien hoe doorzichtig de trucks zijn die veel van de lobbyisten toepassen.

#9.10 Harm - Reactie op #9.9

DSV +1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*