1. 2

  Ik heb maar eens een Windows Phone gekozen, als tegenwicht tegen Google en iOs. ’t Zijn allemaal oligopolisten tenslotte. (Oh, en ik ben er ook nog tamelijk happy mee…)

 2. 3

  Microsoft is in de zakelijke markt natuurlijk nog ijzersterk en daar komt de komende jaren ook echt geen verandering in. De wereld werkt van negen tot vijf gewoon op een PC en niet op een iPad. Ik denk dat ze nu vooral in een hoop verliesgevende onderdelen moeten snijden en kijken wat ze kunnen doen op de mobiele markt (hardware, software, diensten, wat dan ook) om hun monopolie op de zakelijke markt te ondersteunen en te behouden.

 3. 4

  Ik zie de tablet nog niet de bedrijfscomputer worden. Als ik ergens werk wil ik wel normaal een toetsenbord voor mijn neus. Met een muis. En een printer indien nodig.

  Er is iets met die tablets. Leuk voor thuis, onderweg, boekje lezen, mail blaten… Maar als het echt serieus werk wordt heb ik toch een computer nodig met een backupschijf. De cloud voldoet dan niet.

  Mensen die geen computer nodig hebben, hebben een tablet. Mensen die wel een computer nodig hebben hebben ook een tablet. Het zijn geen gelijkwaardige machines. Voor mij iig niet.

 4. 5

  Dat lijkt me de volgende stap. Voor huis-, tuin- en keukengebruik zijn mobiele telefoons al krachtig genoeg. Denk aan een toekomst waar je je telefoon neerlegt op je bureau, waarna toetsenbord, muis en beeldscherm er automatisch contact mee maken.

 5. 6

  @5
  Dat moet inderdaad prima kunnen, maar daarmee heb je windows+office nog niet vervangen. In het verleden is wel gebleken dat dat toch nog verdomd lastig is.

 6. 8

  @7
  Dat valt inderdaad onder de opties die ik in @3 noemde. Dat artikel slaat de plank dan wel weer mis. Voor de meeste bedrijven is het vervangen van Microsoft-spul gewoon geen optie. Voor de thuisgebruiker is het aanbod van Apple leuk, maar het heet niet voor niks “Office”. Thuisgebruik is zo goed als irrelevant.

 7. 10

  Tablets zijn hartstikke handig voor iedereen die veel onderweg is en daar zaken moet registreren. Laptops zijn te groot, aantekeningen op papier en vervolgens op kantoor invoeren is toch wat 20ste-eeuws.

 8. 11

  @6:
  Het is natuurlijk een maffe vertoning dat het onderwijs en het bedrijfsleven zich Windows hebben laten aansmeren.
  Laten we wel wezen, met een beetje meer vernuft hadden “we” gratis of erg goedkoop met “open source” software kunnen werken.

 9. 14

  @11: Dat vind ik nog steeds het merkwaardigste van alles. Een beter bewijs dat het vanzelf goed komt als je alles maar aan het bedrijfsleven en “de markt” overlaat bestaat amper.

  Goedkoper als gratis bestaat tenslotte niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren