1. 2

  Mevrouw Bachmann zou het nooit kunnen winnen, zelfs de kandidatuur in de eindronde als de GOP kandidaatgaat aan haar voorbij.

  Ik zet eerst nog mijn kaarten op de Texaanse gouverneur. Omdat Texas het zogenaamd economisch goed doet, hij niet te radicaal is, en daardoor een gedeelte van de middengroep achter zich kan krijgen. Als Obama nog blijft doormodderen, dan is het klaar met hem.

  Deze testpoll zegt niet zoveel. Voornamelijk om in de spotlights te komen voor potentiële sponsors.

 2. 5

  @ Joop: hij hield wel gebedsdiensten tegen het overheidstekort en was voor het afscheiden van Texas van de VS. Dat eerste kan hij wel mee wegkomen, maar dat tweede is toch wel vrij onhandig, als je president wil worden van de VS….

 3. 6

  Verkiezingsretoriek.

  Hij is voor een sterke decentralisering. Dus minder Washington. Overtreffende trap is afscheiding.

  Het lijkt me dat hij zijn kaarten zet op de economische toestand (Texas doet het goed), dan kan hij de rest van zijn soms ultra conservatieve standpunten verdonkermanen.

 4. 8

  Perry en Romney hebben nu de beste kaarten, maar hoe langer figuren als Bachmann en Ron Paul in de race blijven hoe beter.

  Het is uiteindelijk entertainment, geen democratie, dus kom maar op met die show.

 5. 10

  Perry en Bachmann vissen in de zelfde vijver. Romney staat als meer gematigd bekend en zal het daarom nog zwaar krijgen in de voorverkiezingen. Daar mogen immers maar in een paar staten ook independents meedoen.

 6. 12

  Dit interessert me eigenlijk veel meer:

  Out of 16,892 votes cast in the Iowa Straw Poll last Saturday, Texas Congressman Ron Paul came within 152 votes of upsetting Congresswoman Michele Bachmann in her own home state.

  The close call was ignored by the national media. On Sunday, Bachmann, who was born in Waterloo, Iowa, appeared on five national news programs carried by ABC, CBS, NBC, CNN and the Fox News Channel. Paul was invited on none.

  Maar het allerbelangrijkste nieuws was natuurlijk:

  Bachmann wenst Elvis Presley een fijne verjaardag… op zijn sterfdag.

  Michelle Bachmann en historische gegevens, een gelukkige combinatie lijkt het niet. Vandaag haalde de Republikeinse presidentskandidate wat data over Elvis Presley door elkaar. Op een bijeenkomst feliciteerde ze ‘The King’ met zijn verjaardag, terwijl het vandaag juist 34 jaar geleden is dat hij overleed.

  Op een campagnebijeenkomst in South Carolina zei Bachmann ten overstaande van een publiek van zo’n 300 man dat zij de King of Rock ’n Roll een fijne verjaardag wilde wensen. Toen iemand uit het publiek riep: ‘Hij stierf vandaag’ reageerde ze daar niet op, en begon ze in plaats daarvan aan haar verkiezingsspeech, zo melden verschillende Amerikaanse media.

  Wie het fijne er van wil weten:
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/2851395/2011/08/16/Bachmann-wenst-Elvis-Presley-een-fijne-verjaardag-op-zijn-sterfdag.dhtml

  de Volkskrant natuurlijk, het dagblad voor de intellectuele Telegraflezer.

 7. 15

  Voor wie het niet gevolgd heeft: de Iowa straw poll is totaal onbelangrijk.

  Het is een soort braderie waar Republikeinse kandidaten een tent opzetten en zo mensen proberen te paaien. Als je dan 30 dollar betaalt, mag je laten weten naar wie je voorkeur uitgaat.

  Bachmann had een tent met allerlei verwennerijen, ongetwijfeld gratis eten en drinken, een optreden van een bekende countryzanger en een kinderboerderij–I kid you not. Voorts heeft zijn voor ongeveer 6000 mensen die 30 dollar betaald, ze kreeg krap 5000 stemmen.

  Interessanter is het negeren door de media van Ron Paul zoals Harm in #12 zegt. Zie filmpie bij The Daily Show.

 8. 16

  Dat was in 2008 ook al zo. Blijkbaar vertegenwoordigt Fox News helemaal niet het idee van een kleine overheid, maar het belang van bedrijven die baat hebben bij een grote overheid die honderden miljarden aan oorlog uitgeeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren