Mexico wil Texas terug

… en New-Mexico, Arizona en een gedeelte van Californië. In de 19e eeuw heeft de VS deze staten namelijk met ordinair landjepik van Mexico afgepakt:

To confront this fake history, some Mexicans are proposing to remind Mr. Trump exactly what country was the first victim of American imperialism. They are calling for a lawsuit that would aim to nullify the Treaty of Guadalupe Hidalgo (signed on Feb. 2, 1848), in which Mexico — invaded by American soldiers, its capital occupied, its ports and customs stations seized — was forced to accept the American annexation of Texas and concede more than half the rest of Mexican territory, now including most of the states of Arizona, New Mexico and California.

Open waanlink

 1. 5

  Het is blijkbaar bon ton tegenwoordig om andermans grondgebied te claimen omdat een x aantal 100 jaar geleden …..

 2. 6

  @4 Ze eisen dan ook niet het land op dat de VS heeft gestolen van indianenstammen onder “Manifest Destiny”, alleen het land dat ze hebben geannexeerd van een soevereine moderne natiestaat in een oorlog waarin de VS de provocerende agressor was. Appels met peren.

 3. 7

  @6:

  Jij vond Mexico in in de 19e eeuw een soevereine moderne natiestaat? Het was een speelbal van grootmachten, waarin zelfs nog even een Oostenrijkse keizer de scepter zwaaide….

 4. 8

  ..in een oorlog waarin de VS de provocerende agressor was.

  Is de VS ooit betrokken geweest bij een oorlog waarbij dat niet het geval was?

 5. 12

  @11:

  Ik vind dat inderdaad een vreemde redenering en nog vreemdere verdachtmaking. Zelfs nog ff een guilty by association erin gepropt. Waarom reageer je zo raar?

 6. 13

  Zelfs nog ff een guilty by association erin gepropt. Waarom reageer je zo raar?

  je bent toch fvd’er cry baby? slachtoffergedrag, je moet je invechten, etc etc

 7. 15

  @7: Dat zwaaien met de scepter moeten we dan maar even letterlijk nemen, want gezag had die Oostenrijkse keizerbroer van de Keizer van Oostenrijk nauwelijks. Hij eindige dan ook als vergiet tegen een Mexicaanse muur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren