Met je eco-vriendelijke levensstijl bereik je niets voor de planeet

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (7)

#1 su

Duh! Het planeet zal het een rotzorg zijn als de mensheid uitsterft, als het zich zorgen kon maken ten minste. In die zin kun je global-warming et al juist zien als positief voor mama aarde. Milieu dingen en alles wat eromheen hangt is mens-centrisch, niet kosmisch.

#2 Siquo

Tja, dom stuk. Zelfde redenering als zwartrijden: “Als ik zwart rijd, gaat de NS niet failliet, dus maakt mijn individuele actie niets uit, in plaats daarvan moet de regering de treinen gratis maken.”

Wat is dat nou weer voor een kut-oplossing.

#3 zmmoccc

Wat ze daar “Eco-Friendly” noemen, noem ik “Niet kunnen rekenen”. Geen plastic zakken gebruiken bijvoorbeeld. Flikker toch op. Als je je auto iedere dag 55 centimeter verder van je huis en dus dichter bij je werk parkeert, bereik je nog meer. Geen van de anti-plastictassen mensen heeft denk ik ook uitgerekend hoeveel plastic zakjes er gemaakt hadden kunnen worden in plaats van hun “duurzame” tas die vast van katoen is, waar 50% van àlle pesticiden ter wereld overheen gegoten worden:p

Biodiesel of gloeilampenverboden, net zulke grote grappen. Maar dan opgedrongen…

Of “local food”. Bonen uit Kenya leveren vaak (niet altijd) – inclusief transport – minder CO2-uitstoot op dan die van een boer uit Nederland. Kwestie van moeilijk uitrekenen, alleen doet niemand het omdat het bij “Eco-friendly lifestyle” niet gaat om “eco-friendly” maar om “lifestyle”.

Overigens komen mijn groenten ook van de bioboer om de hoek. Hij brengt ze iedere week rond in een autotje waar ie maar een fractie van zijn klanten per rit mee kan bedienen waardoor ie 10x heen en weer rijdt. Zijn land is per oppervlakteeenheid aanmerkelijk minder productief dan dat van een boer die “gewoon” kunstmest enzo gebruikt. Maar ik pretendeer dan ook niet eco-friendly te zijn:p

Maargoed. Dit is nieuws??

#4 Bismarck

“You carry your groceries home by foot, in a cotton canvas bag, and you think that single act of environmental kindness makes up for other sins.”

Hebben we die niet ook al eens eerder hier zien langskomen?

#5 alt. johan

Het blijft een moeilijk verhaal als je ambitieus bent op eco-gebied.

Het meest eco-vriendelijk is zelfmoord, liefst voordat er reproductie heeft plaatsgevonden.

#6 elel

snap niks van dat artikel of wat Gernot Wagner zo bijzonder maakt.

#7 Taco Zip

Ben opgehouden bij de zin: “But individual do-gooderism won’t solve global warming.”
Dat is blijkbaar de torenhoge ambitie die ’the average environmentalist’ tegen wil en dank in de schoenen geschoven krijgt. Wagner, rot toch eens een eind op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*