Mensen produceren meer CO2 in drie dagen dan alle vulkanen in de wereld in een heel jaar

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (5)

#1 Siquo

Het argument wordt dan ook gebruikt met alle andere troep die vulkanen uitstoten, niemand heeft het over de CO2…

Nogal scheve vergelijking, dus.

#2 Steeph

@Siquo: “…niemand heeft het over de CO2…”
Daar heeft men het wel over. En juist omdat het zo’n tot de verbeelding sprekend iets is (grote, machtige vulkanen), is het belangrijk dat van tafel te krijgen.

http://www.telegraph.co.uk/earth/earthnews/6553592/Climate-change-sceptic-Ian-Plimer-argues-CO2-is-not-causing-global-warming.html

http://www.suite101.com/content/new-study-proves-volcanoes-cause-global-warming-a220106

#3 Bismarck

@2: Het probleem is dat sceptici van alles en nog wat roepen, dus Siquo heeft vast wel gelijk voor sommige sceptici. Dat is ook het probleem, er wordt zoveel van alles en nog wat geroepen dat je nooit meer dan een paar sceptici tegelijk van repliek kan dienen. Eigenlijk zijn ze het onderling ook heel grondig oneens, maar dat deert niet, zolang ze maar hun gezamenlijke vijand hebben.

#4 Schuur

Dat de CO2-emissie van vulkanen minimaal is vergeleken met de menselijke uitstoot is al langer bekend. De vraag is: hoe krijg je dit in de koppen van de Telegraaflezer geprent? Zinsnedes als “Eén uitbarsting en jaren CO2-reductie naar de maan” zijn regelmatig te lezen onder vulkaan-artikelen en zolang dat mantra maar herhaald blijft worden, gelooft men dat op een zeker moment.

(Ik heb een paar keer dit al onder zo’n artikel op de Telegraaf-webstek geprobeerd uit te leggen aan diverse reaguurders, maar dat komt steevast niet door de moderatie heen.)

#5 esgigt

Ik stel voor de CO2 uitstoot van vulkanen te gaan belasten…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*