1. 1

  Die cynische toevoeging lijkt me totaal overbodig. Het is van buitenaf soms makkelijker te zien wat de verworvenheden van de EU zijn dan van binnenuit; zaken die voor ons vanzelfsprekend zijn, zijn dat niet voor mensen in de Oekraïne.

  In de Oekraïne gaat het natuurlijk om een politieke breuklijn die al veel langer zichtbaar is (o.a. in de Oranjerevolutie), waarbij de ‘EU’ staat voor een heel scala aan standpunten die niet perse veel met de daadwerkelijke EU te maken hebben. Maar dit verdrag is klaarblijkelijk een focuspunt om weer eens de straat op te gaan tegen de corrupte bende die nu de macht heeft, en dat lijkt me positief.

 2. 2

  @1:

  De toevoeging was niet cynisch bedoeld ten opzichte van de EU, maar om aan te geven dat niemand(*) zich graag uitlevert aan Poetin c.s.

  (*) Uitgezonderd bevolkingsgroepen die een nóg grotere boeman naast de deur hebben (Ossetiërs, Abchaziërs, (sommige) inwoners van Transnistrië, etc.).

 3. 3

  Ik ben best kritisch t.a.v. EU, maar als je het land wat beter kent snap je heel goed de wens om richting EU te gaan. Ik heb nauw contact met een paar inwoners van KIEV en je schrikt toch iedere keer weer o.a. van de arbeidsvoorwaarden, de corruptie die zo overduidelijk aanwezig is. Slecht betaalde politie agenten zoeken niet voor niets naar illegale bijverdiensten. ik hoop ze het gaat lukken voor een betere toekomst.

 4. 7

  Eerst even de vraag of Europa de Oekraine er wel bij wil hebben,(Maar dat proces gaat tegenwoordig geheel buiten de Europese burgers en hun wensen om)) dan nog de vraag of Oekraine wel zo verstandig doet om bij Europa te willen.
  De genoegen is ook niet geheel onverdeeld….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren