1. 7

  Wat vind je trouwens van de manier waarop het kabinet het aantal buitenlanders in Nederland gaat terugdringen, door bij geboorte gewoon geen buitenlandse nationaliteiten meer te registreren?

 2. 10

  Dat was mij onbekend. Staat ook niets over in het gedoogakkoord. Ik begrijp ook niet goed hoe je dat zou kunnen doen.Wat men wel wil gaan doen is dat je -indien mogelijk- de buitenlandse nationaliteit moet opgeven (of niet aanvragen) als je Nederlander wilt worden.
  Ineens is een tweede nationaliteit een probleem geworden. Steekhoudende argumenten waarom het een probleem zou zijn heb ik echter nooit gehoord. Het enige echte reden waarom er wat aan gedaan zou moeten worden wordt echter nooit uitgesproken: rascisme.

  Overigens komt vandaag of morgen alhier nog een -belangrijk denk ik-artikeltje over geboorte en de registratie door de overheid.

 3. 11

  Dat bedoelde ik. Van iemand met Nederlandse en buitenlandse nationaliteit wordt de buitenlandse nationaliteit gewoon niet meer geregistreerd. Daarmee lijkt er een buitenlander minder in Nederland, maar juridisch (voor zijn andere land) blijft de persoon wel die andere nationaliteit ook hebben. Reken maar van yes dat als het de Turkse nationaliteit betreft en hij is op zijn 19e op vakantie in Turkije dat hij wordt aangehouden wegens ontduiking van dienstplicht.

 4. 12

  Iemand die de Nederlandse nationaliteit heeft is geen buitenlander. Hij kan natuurlijk wel allochtoon zijn en/of in het buitenland geboren.
  Het al dan niet registreren in het GBA van iemands tweede (of nog meer) nationaliteiten heeft niets te maken met het al dan niet ook hebben van de Turkse of Marokkaanse nationaliteit.
  Het zou nu zo worden dat de tweede nationaliteit niet automatich wordt geregistreerd. Ouders zouden moeten aangeven dat ze het wel willen.

  Kinderen van Turken hebben van rechtswegen de Turkse nationaliteit en de jongetjes moeten in militaire dienst. Volgens mij is een registratie van de Turkse nationaliteit in het GBA niet van belang tenzij Nederland die registratie zou doorgeven aan buitenlandse overheden. Kan ik mij niet goed voorstellen.

 5. 13

  @12: Hoe komt iemand met twee (of meer) nationaliteiten dan nu voor in de statistieken? Stel je gaat bij CBS een tabelletje maken met inwoners naar nationaliteit. Waar wordt dan iemand geteld met bijvoorbeeld de Turkse en de Nederlandse nationaliteit?

 6. 14

  Allereerst telt de Nederlandse nationaliteit, dan België en Luxemburg, dan overig EU en dan de rest.

  Ooit immigreerde een Turk, geboren in Turkije, met alleen een Turks paspoort. In Nederland krijgt hij de Nederlandse nationaliteit en hij emigreert vervolgens als Nederlander (wel geboren in Turkije en als 1 1ste generatie allochtoon).
  Vervolgens komt hij terug (vaak als het economisch goed gaat in Nederland), als Nederlander, maar wel natuurlijk nog steeds geboren in Turkije en als 1ste generatie allochtoon.

  In Nederland wordt alleen gekeken naar het geboorteland en de Turk hierboven wordt dan ook 2x geteld.
  Denk maar niet dat het bovenstaande voorbeeld vrijwel niet voorkomt. Integendeel, steeds vaker.

  Van de +/- 52.000 immigranten uit een niet-westers land heeft 25% een Nederlands of een EU-paspoort (3.500).
  Bovendien krijgen er enkele duizenden van die 39.000 geen verblijfsvergunning.
  Het werkelijk aantal niet-westerse immigranten dat een verblijfsvergunning krijgt bedraagt slecht 35-36.000.

  De PVV wil die 52.000 met de helft verminderen en dat is dus 26.000.
  Er mogen dus jaarlijks 10.000 verblijfsvergunningen aan niet-westersen worden verstrekt.
  De vermindering moet dus eigenlijk 75% zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren