Martin Bosma: ‘Wij zijn allemaal Afrikaners’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Partij-ideoloog Martin Bosma heeft een boek geschreven:

In het manuscript, in bezit van deze krant, betrekt Bosma de stelling dat “links” van plan is “de Europese bevolking van Nederland” in dezelfde minderheidspositie te brengen (“voor de leeuwen te gooien”) als blanke Afrikaners overkwam na het einde van de apartheid.

“De Afrikaners, dat zijn wij. De Afrikaners van vandaag zijn de Nederlanders van over vijftig jaar of honderd jaar”, concludeert hij. In het boek omschrijft hij de Afrikaners als “proefkonijnen in het multicultureel laboratorium”. Mandela wordt door Bosma afgeschilderd als de communistische leider van een “terreurorganisatie” die na zijn vrijlating opdracht gaf voor een moordpartij op Zulu’s.

In het manuscript, dat circuleert in de PVV, rekent Bosma af met talrijke prominente Nederlanders die eerder sympathie betuigden of steun gaven aan het ANC en Mandela. Hij noemt onder andere schrijver Adriaan van Dis, oud-premier Kok, de televisiejournalisten Paul Witteman, Maartje van Weegen en Pia Dijkstra (nu D66-Kamerlid), die hij in de titel ‘handlangers van de ANC-apartheid’ noemt.

Want de negers zijn (uiteraard) de echte racisten!

Overigens was Geert niet blij:

PVV-leider Geert Wilders heeft met hulp van partijgenoten geprobeerd te voorkomen dat zijn fractiesecretaris Martin Bosma een omstreden boek over Zuid-Afrika zou publiceren.

Wilders vreesde negatieve publiciteit voor de PVV.

In eerste instantie onterecht. Immers:

Uiteindelijk werd de PVV geholpen door Prometheus/Bert Bakker, dat 1 oktober vorig jaar besloot af te zien van publicatie.

Maar nu schrijft het NRC er alsnog over…

Open artikel

Reacties (12)

#1 basszje

Koek koek!

#2 gbh

Die multiculturele Afrikanen Antwoord

Of is Bosma vooral bang dat het wel werkt?

#3 Prediker

De voornaamste PVV-intellectueel en partij-ideoloog Martin Bosma verdedigt de Apartheid. De arme belegerde blanken moesten zich nu eenmaal standhouden tegenover talloze horden beestachtige negers onder leiding van de duivelse Mandela.

Maar we staan geen racistisch beleid voor hoor, bij de PVV, welnee! O, en trouwens: we zijn nog steeds voor het registreren van de etniciteit van Antillianen zodat we hier niet overspoeld worden met criminele negers.

#4 Krekel

Bosma is degene over wie men het heeft wanneer men zegt: “Als Wilders wordt vermoord, komt een veel ergere het overnemen.”

Bosma lijkt me, à propos, ook wel iemand die nu reeds op een plan in die richting zit te broeden.

(al komt dat vast doordat ik onlangs de House of Cards-trilogie heb gezien … )

#6 IPman

Zou Bosma überhaupt wel weten dat negers de originele bewoners van Afrika zijn en Afrikaners de immigranten?

#7 De Conservatief

@6:

Alleen de Khoisan en de Khoikoi waren eerder in Zuid-Afrika dan de Afrikaners. De andere stammen zijn van later datum, als ik het me goed herinner.

#8 McLovin

@7: zucht…ja de bataven waren hier ook eerder dan de saksen en de friezen…

#9 IPman

@7: en je ideologisch tot breekpunt beladen punt is?

#11 merijn2

@7 Volgens de laatste inzichten zijn de Bantoe-sprekende mensen zo rond 500 Zuid-Afrika binnengetrokken. De meeste mensen die nu zeggen dat dat rond 1600 was hebben daar een politiek belang bij.

#12 pedro

@7: Zuid Afrika is veel groter dan de West-Kaap provincie alleen.

@Bosma: eindelijk een PVVer die gewoon toe geeft een racist te zijn. Een heleboel woorden er om heen om dat een beetje te verdoezelen, maar toch… Niet voor niks probeerde Geert publicatie te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*