Marokko.nl start site Steungeertje.nl (voor etnische registratie)

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (51)

#1 Anton Hering

En hier betalen we dus belasting voor. Rot op naar het Rif.

#2 Bookie

Marokkanen, Turken, Surinamers en Antillianen die samenwerken. Geert als de grote inspirator :).

#3 parallax

Boehoe @ Anton Hering.

De witte was met je zwarte was gemengd?

#4 KJ

@Anton; Echt ? Een websiteje opzetten betekent ‘oprotten naar het rif’ ? Is dat niet een beetje eh.. on-proportioneel ?

#5 Levi

Wij vochten toch ook samen met de Molukkers tegen de Indonesiërs?

#6 Spam

@Anton: Ik vind het wel een leuk initiatief. Je mening uiten met een ludieke actie, zonder schelden, dreigen of anderszins aannemen van een haatdragende houding. Dat is nog eens wat anders dan de wijze waarop jij in #1 je mening kenbaar maakt.
En wat is eigenlijk precies je probleem met deze actie?

#7 Anton Hering

4. KJ
Heb je wel gelijk in. Nieuwe poging:
Jongens, steek de hand eens in eigen boezem en spreek je mede-Marokkanen die kiezen voor de criminaliteit en straatterroristisme aan op hun gedrag en verbeter dat. Dan hoeft een partij als de PVV ook niet zo groot te worden.

6. Spam
Probleem is dat dit een door de overheid gesubsidieerde website is. Dan heb je je niet tegen een democratisch gekozen politicus te keren door belastinggeld, dat mede door stemmers op die politicus is betaald, aan te wenden voor een bash-site.

#8 Bismarck

Ik stel voor dat we #7 even onthouden tot Powned begint uit te zenden.

#9 Nas

Marokko.nl wordt niet gesubsidieerd. Dit is een hardnekkig gerucht wat niet klopt en dit is al eens een keer tegengesproken door 1 van de eigenaren op nu.nl. De overheid betaald wel voor campagnes, maar dat is logisch. Andere bedrijven betalen ook voor advertentieruimte. Heb je gezien hoeveel banners er op die site getoond worden? Die hebben echt geen subsidie nodig.

#10 KJ

@Anton; Ik ben het met je eens dat je hiervoor geen subsidie zou mogen ontvangen. Ik ben het niet met je eens dat de sanctie hiervoor deportatie zou moeten zijn.

#11 DaveMasteR

Anton Hering | 22 June 2010 | 06:39

Kruip jij dan ook gelijk maar terug in je hol op Stormfront.

#12 music_animal

Komtie dan he:
Anton Hitler wil mensen met een andere mening dan de zijne DEPORTEREN!

Ludieke acties zoals deze en ook deze zijn een goede manier meer bewustzijn voor een bepaald onderwerp te creëren. Zonder dat daarbij geweld wordt gebruikt, dus uitzetten lijkt me niet echt nodig Anton. Damn wat ben je een fascist. Brr.

#13 Anton Hering

10. KJ
Waar zeg ik deporteren? Als bepaalde Nederlandse politici je niet aanstaan en je hebt 2 paspoorten dan vertrek je toch? Dat heb ik gezegd.

12. music_animal
Het is Anton Mussert, niet Anton Hitler, maar ik heet gewoon Anton Hering. Aangenaam.

#14 Anton Hering

12. music_animal
Waar blijven de ‘ludieke’ acties voor alle slachtoffers van Marokkaanse en Antilliaanse straatterreur?

#15 gbh

@13, dan kan de aanhang die stijlloze martelaren brigade gelijk vertrekken of wilt niemand dat zooitje verwilderde jankers hebben?

#16 su

@13: Jaja, vrijheid van meningsuiting is zooooo vorige maand..

#17 Anton Hering

15. gbh & 16. su
Waarom gaan jullie niet in op punt 14?

#18 ALO

n.a.v. 17: Ik geloof niet dat jij in de positie bent om eisen te stellen

#19 su

@17: Welke punt?

#20 gbh

@17 ik woon tussen antillianen, marokkanen en noem maar op, ze zijn echt niet allemaal even lief maar straatterreur? dat is de taal van laffe jankers die het al in hun broek doen als ze denken er ééntje te ruiken

#21 zmoc

Of Marokko.nl nu gesubsidieerd wordt, weet ik niet, maar me dunkt toch dat de paar ton subsidie die onderdelen van de website in het verleden wel degelijk hebben ontvangen, nog even in het geheugen blijven hangen. Nas in #9 heeft het dan ook mis.

En met websites als dit is het onmogelijk om een ton subsidie voor nieuws.marokko.nl los te zien van de gehele organisatie marokko.nl; marokko.nl is immers een samenhangend geheel. De headline op het met bakken vol met subsidiegeld ontwikkelde nieuws.markko.nl is nu dan ook “Marokko.nl helpt Wilders bij etnische registratie”.

Niet dat dergelijke subsidies marokko.nl in haar doen en laten zouden moeten beperken, overigens. Maar moreel gezien, heeft #7 een punt.

De echte vraag is natuurlijk, wat onze overheid in godsnaam bezielt om tot wel € 138.000,- aan subsidie te verstrekken om een knullige nieuwssite als nieuws.marokko.nl neer te zetten. Stelletje achterlijke malloten. Mag ik mijn geld terug? Dan kan ik daar een lekker softijsje met 1 bolletje van kopen. Dankuwel.

#22 music_animal

@Anton
Och, zou het? Ik vergeleek je met Hitler, niet met Mussert. Ik heb je geleuter vaker gelezen maar deze keer ging je te ver en werd ik kwaad. “Ohh, Anton heeft een andere mening dan mij. Steeph, kan je ‘m een permaban geven?” Nee, Anton. Zo werkt ’t niet hier en zo werkt ’t ook niet in de maatschappij. Criminelen zet je in de cel, en ’t liefst zo dat ze iets geleerd hebben als ze d’r uitkomen. En trouwens, het filmpje is ook duidelijk. Niet criminelen, nee, iedereen krijgt een label van Wilders. Etnische registratie is echt eng, Anton, besef je dat niet?

En als jij een ludieke actie wilt voor mensen die het slachtoffer zijn geworden van criminaliteit, bedenk er maar een en maak er werk van. En ‘oprotten naar het Rifgebergte’ is niet ludiek.

#23 Nas

Het nieuws gedeelte is wel gesubsidieerd. Waarschijnlijk door het stimuleringsfonds voor de pers. Maar volgens mij kunnen autochtone organisaties dat ook krijgen en is het niet alleen voor allochtonen. En dat stoort mij aan die beeldvorming over marokko.nl. Mensen denken dat allochtonen zo bevoorrecht zijn en dat het belastinggeld van de Nederlander verspilt wordt aan de allochtoon.

#24 Ralf Nieuwenhuijsen

@Anton

“Jongens, steek de hand eens in eigen boezem en spreek je mede-Marokkanen die kiezen voor de criminaliteit en straatterroristisme aan op hun gedrag en verbeter dat. Dan hoeft een partij als de PVV ook niet zo groot te worden.”

Anton, steek je hand eens in de eigen boezem en spreek je mede-Nederlanders die kiezen voor de criminaliteit en straatterroristisme aan op hun gedrag en verbeter dat. Dan hoef je niet hele bevolkingsgroepen de schuld te geven op basis van hun afkomst, voor de acties van individuen.

Kort samengevat: waarom is het meer de schuld van een goeie marrokaan dat er slechte zijn, dan van jou? Misschien is het nog wel meer jouw schuld dan die van hun. Jij hebt het makkelijker gehad, en kan alleen klagen zonder iets productiefs en zinvols toe te voegen aan de samenleving.

#25 Anton Hering

21. zmoc
Helaas gaat het de meesten hier niet om wat moreel juist is maar om wat politiek correct is.

23. Nas
Er wordt overheidsgeld gebruikt om een campagne tegen leden van diezelfde overheid te financieren. Dat kan natuurlijk niet. Het gaat dus niet over verspilling, of bevoorrechte Nederlanders, maar misbruik van fondsen. Marokko.nl hoort als site neutraal te zijn, leden kunnen spuien wat ze maar willen zolang ze niet oproepen tot haat en geweld.

#26 su

@25: Maar ze roepen toch ook niet op tot haat en geweld? Hoogstens tot verdraagzaamheid.

#27 Anton Hering

26. su
Waar zeg ik dat dan? Leesblind of zo?

#28 Hal Incandenza

@Anton
Waarom mag je van subsidiegeld niet protesteren tegen overheidsbeleid? Waar staat die regel?

#29 KJ

@Hal; Nou, dat ben ik wel een beetje met AH eens hoor. Het is, in mijn ogen, een beetje hetzelfde als het stemadvies destijds van de KRO – gewoon twijfelachtig.

#30 Hal Incandenza

@KJ
Er is nog wel een verschil tussen de publieke omroep en een willekeurige organisatie die subsidie krijgt. Laten we wel wezen er zijn legio subsidieontvangende organisatie die een politieke boodschap uitdragen.

#31 KJ

@Hal; Ik moet zeggen dat je wel een punt hebt – uiteindelijk je zou, mijn logica volgend, ook kunnen concluderen dat politieke partijen geen campagne zouden mogen voeren – die krijgen immers ook subsidie.

Laat ik, zoals gewoonlijk, mijn principes boven alles wat praktisch is stellen: verbied alle subsidie uit belastinggeld voor politieke uitingen. Geen gezeik meer over de SGP, KRO uit het bestel als ze nog eens zo’n geintje flikken, en als je een website wil runnen op belastinggeld, dan moet je rekenschap geven van waar het geld vandaan komt. Don’t bite the hand that feeds you.

Wie politiek wil bedrijven, moet een grote jongen wezen.

#32 Anton Hering

28. Hal Incandenza

Beter dan KJ kan ik het niet verwoorden.
Politieke partijen mogen natuurlijk campagne voeren van belastingsgeld. Daarbij hoort wel vastgelegd te worden hoe groot dat budget mag zijn.
Subsidies aan organisaties die een politieke kleur uiten kunnen als illegaal worden gezien. Indirect wordt het campagne-budget van bepaalde politieke partijen daarmee dus overschreden.
Volgens mij horen subsidies naar organisaties te gaan die een maatschappelijk toegevoegde waarde hebben maar niet op commerciële wijze aan hun middelen kunnen komen. Een site als http://www.marokko.nl vind ik dubieus, kunnen die zich niet bedruipen met de reclame inkomsten van hun site? Krijgen Polen ook 130.000 Euro als zij http://www.polen.nl opstarten? Maar goed, die subsidie is gegeven dus iemand vondt het van maatschappelijk belang. Moreel fout is het dan dat http://www.marokko.nl tegen democratisch gekozen parlementariërs gaat ageren.

#33 Hal Incandenza

@KJ
Dat is een oplossing, maar ik zie gewoon het principiële probleem niet. Het enige probleem doet zich m.i. voor als (het betamelijke of) de wet overtreden wordt.

@AH
Oké dan het voorbeeld van NGO’s die ook expliciet een maatschappelijke (al dan niet internationale) functie hebben, die bedrijven per definitie politiek of ze dat nou erg expliciet maken. Of misschien nog beter vakbonden?

Stel nou dat Sargasso subsidie zou krijgen, not that we do, waarom zou dat niet mogen? Of als we het zouden krijgen dan moeten we opeens onze mond houden over de overheid?

Subsidies zijn er om maatschappelijke doelen te dienen en daar horen ook politieke uitingen bij, dunkt. De enige andere principiële oplossing is alle subsidies afschaffen.

#34 KJ

@Hal; Het werkt ook de andere kant op. Als je niet gesubsidieerd wordt, dan kun je niet de verdenking op je laden dat je je broodheer naar de mond praat. En dat vind ik, in een medium, zo mogelijk nog fijner dan het idee dat men overheids-kritisch is op overheids-centen.

-edit: ja, die laatste bijzin werkt niet helemaal, maar je weet wat ik bedoel.

#35 su

@33: Ontvangen vakbonden subsidies dan? En hoe zit het dan met werkgeversorganisaties?

#36 KJ

Nog een edit: Zie ook de Joop. Dat is toch ook vijftig procent van de tijd een soort geslijm waar je niet goed van wordt omdat je weet dat je eraan mee hebt betaald ?

#37 su

Hoe zit het eigenlijk met PlusPost? Die hebben toch ook subsidie ontvangen?

#38 KJ

Hier is een algemenere mening van mij die betrekking heeft op dit fenomeen, en die is: het loopt de spuigaten uit in dit land met de afhankelijkheid van mensen van overheids-subsidie.

Zoals een times columniste van laatst het eens verwoordde (geen link, want de times zit sinds kort op slot): Everybody is on the take. Iedereen, maar dan ook echt iedereen, hangt wel op een of andere manier aan de tiet van de overheid. Of je nou kinderbijslag, hypotheekrente-aftrek, kinderopvang-toeslag, huursubsidie, een uitkering, een baan bij een bank, een baan bij een NGO, een baan bij een kunst-organisatie, een baan bij een boerenbedrijf hebt – je krijgt geld en het zijn geen kleine bedragen.

Het is, als het ware, alsof iedereen een beetje corrupt is, en omdat iedereen het is, is niemand het meer. Zicht op de markt ? De /werkelijke/ markt ? Als het om huizen, voedsel, auto’s, benzine, sigaretten, drank, telefonie of kunst gaat, of alles wat langs de Europese handels-barrieres moet – bestaat gewoon niet meer. Ik denk, ik geloof, dat mijn fiets ook echt daadwerkelijk waard is wat ik ervoor betaald heb. Misschien minus de banden. Maar als ik nog meer voorbeelden zou moeten noemen, heb je me tuk.

Het moet ophouden. Dit is een bubbel. En bubbels kun je beter laten leeglopen dan dat ze opeens in je gezicht uit elkaar spatten. Bedenk eens hoe veel vrijer je je zou voelen als je geen duizend formulieren hoefde in te vullen om je geld te verplaatsen van je vestzak (belasting) naar je broekzak (toeslagen). Bedenk eens hoe het huidige schema samenvalt met de privacy-inbreuken die de overheid denkt zich te kunnen permiteren, in toenemende mate.

#39 Hal Incandenza

@35
Dat weet ik eigenlijk niet zeker…

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2009-1898.html

@34/KJ
Ik snap wel dat er een (on-?)afhandelijkheidsrelatie kan ontstaan maar dat is inherent aan subsidies in algemene zin.

@38/KJ
Volgens mij krijg ik echt officieel helemaal niets van de overheid (behoudens mijn salaris, maar da’s geen subsidie). Maar geen kinderen en alleenstaand, geen huursubsidie, geen HRA, geen zorgtoeslag, geen uitkering, kan echt niets bedenken.

In het woud van afhankelijkheden en ondoorzichtigheden zouden inderdaad behoorlijk wat bomen gekapt moeten worden.

#40 su

@38: Als hij voor woon/werk verkeer wordt gebruikt kun je ook subsidie krijgen op je fiets. En mijn werkgever ontvangt zelfs subsidie voor een deel van mijn loonkosten ;oP

Ik hou het erop dat uiteindelijk de overheid er is voor de burgers en niet andersom. Niet verwonderlijk dan dat de overheid investeert in diezelfde burgers.

#41 Anton Hering

33. Hal Incandenza
OK, stel. Geen probleem met wat als forum topic bediscussieerd wordt maar als Sargasso besluit een landelijke campagne te starten om bijvoorbeeld de PvdD te gaan promoten, of om een beleidsvoorstel van het CDA te gaan bombarderen dan lijkt mij dat een verkeerde zaak.

Verder is het natuurlijk vreemd dat PlusPost (dank su) wel subsidie krijgt, terwijl het nota bene een BV is, en Sargasso dat niet krijgt. Marokko.nl, pluspost.nl en sargasso.nl dienen geen maatschappelijk belang maar individueel belang; het publiekelijk ter discussie stellen van maatschappelijke en politieke gebeurtenissen.

#42 Hal Incandenza

@AH/41
Subsidie moet je (willen) aanvragen.

Het lijkt mij geen enkel probleem als (iemand van) Sargasso een beleidsvorostel van het CDA afschiet. Of een volksvertegenwoordiger bekritiseert.

Over wat een maatschappelijk belang is, valt duidelijk te twisten.

Voorts zijn wij van mening dat bioindustrie dient te worden afgeschaft

#43 KJ

@AH, #41; maar als Sargasso besluit een landelijke campagne te starten om bijvoorbeeld de PvdD te gaan promoten, of om een beleidsvoorstel van het CDA te gaan bombarderen dan lijkt mij dat een verkeerde zaak.

Waarom ? Doen Volkskrant/Telegraaf dit niet *dagelijks* ? Zolang ze er maar geen overheidsgeld voor krijgen, moeten burgers zich vooral met de politiek bemoeien. Zorgt er tenminste voor dat al die billen op het pluche van tijd tot tijd flink samenknijpen.

#44 su

Pleitten de kranten laatst ook niet voor subsidie?

#45 KJ

@su; Nee, Plasterk pleitte ervoor dat kranten subsidie zouden krijgen.

#46 Hal Incandenza

@KJ
Ha, hij wil ze afhankelijk maken! ;)

Voorts zijn wij van mening dat bioindustrie dient te worden afgeschaft

#47 su
#48 Anton Hering

43. KJ

Je spreekt jezelf tegen of hebt mijn reactie niet goed gelezen. Zie 29 en 31.

#49 KJ

@su; Dat is iets verschrikkelijks en een krant zou er voor moeten oppassen om daar geld uit halen. Maar dat is slechts mijn mening. Zoals ik al eerder schreef: everybody is on the take, en dat is in dit land helaas volstrekt geaccepteerd.

#50 KJ

@AH; Ik snap niet wat jij bedoelt. Mijn mening is: als je een medium bent en je een handout krijgt van de staat, ben je a) verdacht, en b) kun je maar beter niet met politiek op de proppen komen. In het private domein (zoals Sargasso) daarentegen, is het volstrekt geoorloofd om politiek actief te wezen.

#51 Norman Bates

@32
Volgens mij ageert uw Grote Roerganger ook tegen democratisch gekozen parlementariërs. En die hele kliek van hem. En vaak op zeer beledigende wijze, m.i. verbaal geweld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*