1. 4

  Links gaat echt niet voor Sarkozy stemmen. Denk eerder dat iemand als Bayrou president kan worden, die dan een regering over links of rechts formeert. Le Pen zou wel Sarkozy kunnen uitschakelen.

 2. 6

  Geen bijster goed interview. We beginnen met “bent u een nazi? Nee? Een fascist dan? .. Racist? Oké.. vindt u uw vader dan een nazi? Steunt u uw vader?”, daarna matigt de interviewer wat, maar diepgaande vragen komen niet echt voorbij, om vervolgens aan het eind te vragen of meneer Strauss-Kahn ook aan haar gezeten heeft.

  lichtelijk off-topic: Het lijkt alsof “links” (en for the record, ik beschouw mezelf als links) het rechts van tegenwoordig in het hokje nazi probeert te krijgen, terwijl ik me sterk afvraag of een dergelijke invalshoek wel goed toepasbaar is op de huidige situatie.

  Dan ben ik meer voor de benadering die o.a. Zizek neemt, namelijk, dat links eerst maar eens wat soulsearching moet doen en niet in een dogmatische anti-nazi reflex moet schieten wanneer de zogenaamde onderbuik zijn hoop vestigt in rechts bij het wegvallen van het anti-establishment / veranderingsgezinde karakter van links.

 3. 7

  Ze is in ieder geval een stuk sympathieker en minder radicaal dan haar vader. De vraag is of dat een zegen is of juist heel gevaarlijk.

 4. 8

  Alsof Sarko zo’n goeie president is.
  Het maakt echt niet veel uit wie er president is.
  Dingen als economie, grondstofschaarste, klimaatverandering liggen buiten de macht van politici.

 5. 9

  Ach als moslims in parijs bidden op straat
  en het verkeer ophouden.
  Ja men moet zich wel aanpassen
  Vindt marine een sympatieke vrouw
  Waarom ook niet.
  Frankrijke heeft een enorm moslimprobleem.
  Ik ben persoonlijk wel een sympathisant van het front national
  Hoop ook dat ze wint.
  Pourqai arabisez l,europe
  Pourqai arabisez la france
  Pourqai arabisez le pays bas
  Zo is het maar net.

 6. 10

  Hey Πάειν (een geit als nick) HA HA.

  “Zo IS het maar net”..tjonge.

  However..was onlangs ergen in het zuiden van Frankrijk..op vrijdag..de straten waren bedekt..ik moest daar toch mijn tred inhouden en voelde mij niet at ease. Vanwege het straattapijt maar ook vanwege de ogen die niet op straat lagen..dat gaat niet goed.

 7. 14

  Niet voor het een of ander maar mijn vader met zijn hbs frans zou het nog better doen!
  wat een afgang als presentator “ouai” is aardig onbeleeft in het frans, maar ja dat terzijde, is de kro ook zo fel met Maxima over haar vader!? tijdens interviews? ik dacht van niet, ze had natuurlijk de fiat van kok!.
  Een ding is zeker veel francaises zijn wat minder naiif als het over politiek gaat dan onze wereld verbeteraars in NL, en dit is zeker van toepassing op de familie van Jean Marie le Pen zijn vader is gestorven in 1942, en zelf is hij opgevoed door zijn moeder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren