Lucassen blijft

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Lucassen blijft

Hij verliest wel het woordvoerderschap over wijken.

Reacties (13)

#1 Frits

Hij is toch al gestraft voor zijn eerdere scheve schaats?
Dan verdient hij nu een nieuwe kans.

#2 Ger

Wilders heeft inmiddels mooie club politieke brekebenen om zich heen, afgelopen zaterdag geniaal door Jos Colignon in een cartoon verwerkt: http://www.joscollignon.nl/site/actueel.html

#3 pedro

Hij is geen Marokkaan he. Dan gelden er bij de PVV andere regels. Dan ga je wel thee drinken met dit soort straatterroristen en wordt er niet om knieschoten of het land uitzetten gevraagd.

Hij maakt wel handig gebruik van de positie waarin Wilders zich heeft gemanoeuvreerd. Wilders kan hem eigenlijk niet uit de fractie zetten, als hij zelf weigert op te stappen, want dan wordt de gedoogmeerderheid een gedoogpatstelling.

#4 Michel

ongelooflijk

#5 Erik

Ik kreeg uit houding en woorden van Wilders sterk de indruk dat hij liever had gehad dat Lucassen was opgestapt en dat hij dat hem ook gevraagd had, maar wat er precies is gebeurd zal voorlopig nog wel een geheim blijven.

#6 Paul

Wilders is misschien een incompetente man, als het gaat om mensen te beoordelen. Geert is het enige lid van een partij met maar een issue, wat niet betekent dat hij enige kennis van enige andere zaak hoeft te hebben. Wilder’s CV, met alleen banen als commies bij de belastingdienst en propaganda medewerker van een politieke partij met leden, liet zoiets ook wel vermoeden. Geert lijkt zich niet te hebben kunnen opwerken of scholen tot een leider met doordachte daadkracht.

#7 Teun

Hahaha: PVV-er in het nauw en Elsevier komt met een gortdroog, neutraal verhaal.

Ik heb voor de vergelijking nog even het artikel over Duyvendak opgesnord. Kijk en vergelijk. En dan hebben we het nog niet eens over het redactioneel commentaar van destijds.

#8 Jonas

Lucassen dacht wellicht aan een eigen Groep oprichten. Dat heeft Wilders zelf ook gedaan. Hij krijgt als hij opstapt voor 2 jaar wachtgeld. Maar zie maar aan een baan te komen. Lijkt me niet gemakkelijk. Problemen met inkomstendaling en ontslag kan een behoorlijke domper op je status en ego betekenen. Wilders kon zich geen afscheiding permitteren. En heeft daarom hem uit de commissies gezet, en hij zal hopen dat het snel weer uit het nieuws is.

#9 Paul

#7 Teun. Je verwijst twee keer naar hetzelfde linkje

#10 Martijn

Duidelijke deal toch: Lucassen strijkt deze kabinetsperiode nog zijn salaris op, in ruil waarvoor hij beloofd nooit meer zijn bek open te trekken en altijd met de fractie mee te stemmen.

#11 Teun

@9 Whoops, dit is de tweede. Google ‘site:elsevier.nl Duyvendak’.

#12 Erik

Het zou me niet verbazen als ’t CDA -na hun LPF-ervaringen- wel een antecedenten-onderzoek op de PVv-ers heeft losgelaten, dat Maxime daarom zo’n zin had in PVv-deelname aan de regering (maar om ’t er niet te dik bovenop te leggen alleen als gedoogpartij).

#13 Bismarck

@5: Ik denk dat de 2e helft van #3 precies aangeeft wat er gebeurd is: Lucassen wist dat zijn zetel voor Wilders nodig was en heeft gewoon tegen Wilders gezegd dat hij zijn zetel niet opgeeft. Daarna kon Wilders hem niet meer uit de fractie gooien, want dan was zijn strategisch gunstige positie in één klap weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*