‘Litouwse gezant in Loehansk vermoord’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Aldus nu.nl:

De EU spreekt over een “brute moord” en benadrukt dat de daders hun straf niet mogen ontlopen.

Nu is dit niet van het niveau van het neerschieten van MH17, maar opnieuw blijkt dat Poetin een stelletje onverantwoordelijke idioten sponsort. Want politiek is dit natuurlijk niet handig, om het voorzichtig uit te drukken.

Open artikel

Reacties (18)

#1 Emile M

Ik zou iets meer over de achtergrond van de consul willen weten voor ik conclusies trek. Honorair consul is een erebaantje. Is hij daarom vermoord?

#2 Bolke

1. Waar zijn de bewijzen dat de seperatisten het gedaan hebben dan?
2. Waar zijn de bewijzen dat Poetin deze mensen sponsert, er zijn wel bewijzen dat diverse Russische oligarchen de seperatisten sponseren, maar dat is niet het zelfde als Poetin, want als dat zo is dan sponsert de VS namelijk ISIS (die worden namelijk gesponsert door diverse rijke Saudi’s en S.A. wordt gesponserd door de VS).

Sorry jeroen maar je doet volledig uit de lucht gegrepen aannames.

#3 Grûtte Pier

“opnieuw blijkt dat Poetin”

#blameputin

#4 Henk van S tot S

@2: en @3:
Poetin is lief en hij heeft de Krim ook niet ingenomen; allemaal geroddel ;-)

#5 Hans Verbeek

Over de MH17 gesproken:
Angelien Eijsink (PVDA) stelde op 15 augustus een flink aantal Kamervragen over het onderzoek naar de toedracht van de ramp.http://tweedekamer.nl/kamerstukken/detail.jsp?id=2014D28719
Zaten de pro-Russische onverantwoorde idioten er achter, of waren het de onverantwoorde idioten, die nu in Kiev de baas zijn (en schaliegas willen exploiteren).

#6 Prediker

Zaten de pro-Russische onverantwoorde idioten er achter, of waren het de onverantwoorde idioten, die nu in Kiev de baas zijn (en schaliegas willen exploiteren).

@5 – Is dat ook een vraag van Angelien Eijsink over het onderzoek naar de toedracht van de neergeschoten vlucht MH17 (en zo ja, onder welk nummer kan ik dit dan terugvinden);

of is dit gewoon een doorzichtige poging van jouw kant om je anti-Amerikaanse samenzweringstheorietjes enig gezag te verlenen door ze op te hangen aan de officiële vragen van een Nederlands parlementslid?

#7 Hans Verbeek

@6: als je de vragen gelezen hebt, dan kun je direct constateren, dat mijn vraag niet voorkomt in de lijst van mevr. Eijsink.

Denk je dat mevr. Eijsink ook “een doorzichtige poging doet om anti-Amerikaanse samenzweringstheorietjes enig gezag te verlenen”?

#8 Prediker

@7 Nu doe je het weer. Ik begin me af te vragen of jij überhaupt wel kunt lezen, of dat je alleen ziet wat je wílt zien?

Ik heb de vragen van mevrouw Eijsink nu voor me, en die gaan toch echt vooral over de berging van de lichamen, en de identificatie van de overledenen, en of er wel gebruik wordt gemaakt van alle middelen, inclusief informatie van de locale bevolking, en allerlei vragen over toegang en eventuele contaminatie van de rampplek, psychische nazorg voor de nabestaanden etc. etc.

Ik zie daar geen vraag tussen zitten á la:

Zaten de pro-Russische onverantwoorde idioten er achter, of waren het de onverantwoorde idioten, die nu in Kiev de baas zijn (en schaliegas willen exploiteren).

Vandaar dat ik jou hierboven vraag om even aan te wijzen onder welk nummertje ik dat terug kan vinden in dat stuk van Eijsink.

Daar heb je blijkbaar geen concreet antwoord op, want anders hoefde je mijn vraag niet te ontwijken door ‘m zo opzichtig terug te spelen.

#9 Hans Verbeek

@8: je ziet toch dat mijn vraag niet voorkomt in de lijst van mevr. Eijsink. Dat schreef ik in reactie #7 ook al.
Ik ontwijk de vraag niet, ik beantwoord hem concreet en ontkennend.

De vragen van Angelien Eijsink gaan o.a. ook over de beschadigingen aan de wrakstukken en of de schade door raketten of kogels gemaakt is, of de gesprekken tussen de piloten en de verkeersleiding wel ter beschikking zijn gesteld aan het onderzoeksteam en waarom de inhoud van de zwarte dozen nog niet openbaar gemaakt is.
Ik bestempel de vragen niet tot anti-Amerikaanse samenzweringstheorietjes, maar tot waarheidsvinding.

Wat kan er trouwens anti-Amerikaans zijn aan deze kwestie, die Amerika helemaal niets aangaat? Het was een Maleisisch vliegtuig, met hoofdzakelijk Nederlandse, Australische en Maleisische passagiers.

#10 Hans Verbeek

@Jeroen: de Duitse vice-kanselier Sigmar Gabriël (zeg maar de Lodewijk Asscher van Duitsland) denkt hardop na over de federalisering van Oekraïne.
http://www.welt.de/politik/deutschland/article131513129/Gabriel-plaediert-fuer-Foederalisierung-der-Ukraine.html

Mij lijkt het verstandig om te stoppen met vechten en om onderhandelingen tussen de pro-Russische separatisten en de regering in Kiev op te starten. Zinloos bloedvergieten is nergens goed voor.

#11 Olav

@10:

Mij lijkt het verstandig om te stoppen met vechten en om onderhandelingen tussen de pro-Russische separatisten en de regering in Kiev op te starten. Zinloos bloedvergieten is nergens goed voor.

Godsamme, trap nog eens een open deur in.

#12 weerbarst

@5 er gaan geruchten dat er een contract is ondertekend tussen betrokken partijen over MH17 waaronder nederland en kiev oekraine, waarin alle partijen een veto hebben over publicatie van onderzoeksresultaten. http://robinwestenra.blogspot.nl/2014/08/mh17-explaining-silence.html

uitsluitsel kan dus nog wel even duren als dit waar is en rusland er niet achter zit

#13 Hans Verbeek

@11: open deuren genoeg, Olav. Het militaire optreden tegen de pro-Russische separatisten brengt grote schade toe aan de Oekraïnse economie.
In Oost-Oekraïne is de winning van steenkool voor een deel stil komen te liggen. En bij de gevechten is belangrijke infrastructuur verwoest, waardoor het transport van steenkool naar de elektriciteitscentrales ernstig bemoeilijkt wordt. Er dreigt een energiecrisis.
Ik wijs er nog even op dat de separatisten geen militaire bedreiging vormen voor de regering in Kiev, alleen een politieke bedreiging.

Zij die naar het zwaard grijpen, zullen er door omkomen.

#14 Dehnus

En weer komt gebruikelijk Nieuw Rechts en Oud Links ter verdediging van potige rasPutin. Alles om maar tegen de EU te zijn hè? Nu ook al tegen de NAVO en de VS, Nieuw Rechts grote held Pim Fortuijn (Groot voorstander van de laatste twee) moet zich wel kapot lachen op zijn wolk met harp.

#15 Bismarck

@2: Jij bent zeker pas overtuigd als er foto’s van de moord gepresenteerd worden (nou ja overtuigd, die foto’s kunnen nep zijn!)?

#16 bolke

@15: Nee ik ben pas overtuigd als de daadwerkelijke daders via een eerlijke rechtzaak zijn veroordeeld, en ik ben niet overtuigd door wat woorden van een regime waarvan al bewezen is dat ze gelogen hebben over andere zaken.

Het kan zelfs wel een gewone roofoverval zijn geweest, dat is niks bijzonders in die gebieden, zelfs zonder oorlog.

#17 Bismarck

@16: Roofoverval is onwaarschijnlijk, er was sprake van een ontvoering. En een eerlijke rechtszaak kun je voorlopig vergeten, aangezien Lugansk nog steeds door Russen bezet is. In de volksrepublieken wordt tegenwoordig rechtgesproken door militaire tribunalen en die gaan echt niet hun kameraden veroordelen voor het vermoorden van een consul van “de vijand” (Litouwen hoort daar naar Kremlinbegrippen toe).

Ik vind het een beetje jammer dat je je zo schijnheilig blijft gedragen, terwijl je eigenlijk ook wel weet dat alle misdaden die in de volksrepublieken gepleegd zijn (en dit was verre van de eerste moord daar) voor altijd niet volledig onderzocht zullen blijven, omdat de daders tegelijk de lokale machthebbers en/of gevlucht naar Rusland zijn.

#18 bolke

@17: Ik heb nooit gezegd dat het NIET door de separatisten gedaan zou kunnen zijn, ik geloof echter geen van beide partijen, niet de seperatisten en niet kiev, en omdat er door geen van beide partijen dan ook maar enig tastbaar bewijs geleverd wordt zijn beide partijen even schuldig of onschuldig.

En vwb ontvoering/roofoverval, dat is helemaal nog niet duidelijk omdat er bijv. op dit moment rondom moskou een bende actief is die auto’s met inzittenden carjacken en die mensen ergens achteraf als dieren afmaken, dus die praktijken zijn daar helemaal niet zo bijzonder, dat gekoppeld aan het feit dat een consul over het algemeen niet de armste mensen zijn en daar een oorlog gaande is is een roofoverval/ontvoering voor geld helemaal niet zo ver gezocht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*