1. 1

  Hahaha, daarom moet je nooit op recensies afgaan.
  Als het goed betaalt wil ik trouwens dat baantje wel. Ik zou het ook zo moeten kunnen….

 2. 2

  Ik vraag me nu wel af hoeveel recensenten nu denken: ‘Oei, voortaan toch even opletten of het boek überhaupt wel uitgekomen is.’

  It ain’t a crime if you don’t get caught enzo…

 3. 5

  Prachtig.

  Ik lees ook wel eens cd/boek/film-recensies waar ik me na het luisteren/lezen/kijken totaal niet in herken. Daar irriteer ik me meer aan. In Nieuwe Revu hadden ze vroeger “tips” en “aanraders” die achteraf allesbehalve goed waren.

  Maar hier moet nu toch ook niet te zwaar aan getild worden. Einde carrière is mij wat al te dol. Iedereen maakt foutjes op het werk en doet weleens iets wat niet kan, journalisten dus ook.

 4. 9

  Er is toch een (Nederlandse) roman waarin één van de personages recensies schrijft op basis van recensies uit andere bladen, of de stukjes op de achterkant? Het precieze boek is me ontschoten.

 5. 10

  Ik moest aan een quote van Wilde denken die ik helaas niet meer letterlijk kan terugvinden (te veel aforismen), maar die neerkomt op iets als “ik lees nooit een boek dat ik moet recenseren, voor je het weet beïnvloedt het mijn opvattingen”

 6. 13

  @ 9,

  Volgens mij was dat in de Joodse Messias. Of in elk geval een roman van Grunberg, waarin de moeder van de hoofdpersoon dat inderdaad zo doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren