Labour loopt in op Conservatives in Britse parlementsverkiezingen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Theresa May moet gedacht hebben dat Labour onder Jeremy Corbyn impopulair genoeg was om nog een verkiezingsoverwinning te boeken voor de Conservatives en zo een publieksmandaat te krijgen voor haar Brexit-koers, maar dat zou wel eens een misrekening kunnen zijn geweest.

Het is in ieder geval nog lang geen gelopen race.

Open artikel

Reacties (26)

#1 Krekel

Ik hoorde laatst iemand theoretiseren dat dit (deels) te maken heeft met de mediawetgeving in het VK: in verkiezingstijd gelden strengere regels.

Oftewel: doorgaans mag vrijwel van alles gezegd en verzonnen en geschreven worden (en daar werd dus vooral Corbyn het slachtoffer van), maar in verkiezingstijd moet de berichtgeving enigszins op waarheid berusten en moeten de slachtoffers ook zelf in beeld komen (en dus blijkt Corbyn voor het publiek ineens reuze mee te vallen, qua Maodolf bin Stalitler).

Nu weet ik daar zelf niks van, maar het was een leuke theorie.

#2 Lennart

@1: Als ik me de Britse pers in de dagen voor het Brexit referendum voor de geest haal dan zie ik erg weinig dat op dat soort wetgeving wijst … volgens mij klopt het dan ook niet.

Maar waarom zou hier zo’n soort verklaring voor gevonden moeten worden ? Wat is er mis met “kennelijk zijn er toch meer Britten die een Links beleid willen dan we ons hebben laten wijsmaken door rechtse publicisten” ?

#3 Le Redoutable

Corbyn is net zo voor Brexit als May, dus wat dat betreft maakt het niet uit, wel gaat Engeland dan na de Brexit economisch nog sneller naar de kloten als onder May. Jammer dat LibDem niet profiteert van deze race to the bottom.

#4 JANC

@3: Dat is een boude stelling.

wel gaat Engeland dan na de Brexit economisch nog sneller naar de kloten als onder May

ik zou graag een onderbouwing hebben van deze oneliner.

#5 Bismarck

@4: Ik vind anders “Corbyn is net zo voor Brexit als May” een nog boudere stelling en ben al helemaal benieuwd naar de onderbouwing daarvan. Maar het is Le Redoutable, dan hoef je na de eerste natte scheet nooit meer enige follow up te verwachten. En ondertussen over een paar dagen wel weer praktisch dezelfde bewering van hem terug te lezen (zonder verdere onderbouwing) bij een volgend aanverwant topic.

#6 gbh

Het zou je held maar zijn:

ANN TRAVERS: The IRA murdered my beloved sister, yet Corbyn’s twisted morality means he won’t condemn them

http://www.dailymail.co.uk/debate/article-4532232/ANN-TRAVERS-IRA-murdered-beloved-sister.html

#7 JANC

@6: “held” nee. Maar deze hetze tegen Corbyn begint een beetje heel doorzichtig te worden.

#8 su

@6 Nasty party tactics. Je laat je kennen tory.

#9 Bismarck

@1: In het VK gelden juist relatief strenge regels (iig wat betreft smaad).

#10 beugwant

@9: In het vorige seizoen van ”Have I got news for you?” is eens vastgesteld dat “allegedly you can say anything as long as you use the word allegedly”….

#11 Inkwith Barubador

De staat van de massamedia in de UK is vrij beroerd. Een stuk erger nog dan in Nederland.

#12 Bismarck

@10: Of je doet het zoals de link in #6: Je verkondigt geen feiten, maar interviewt iemand om zijn/haar mening. Zo kun je als krant niet aangeklaagd worden en stel je de krantenkoppen maar alvast voor als Corbyn de zus van iemand die vermoord is gaat aanklagen.

#13 Joost

@12: Ah, de methode Wierd Duk

#14 Spam

De Daily Mail is uiteraard van mening dat Corbyn het bij het ‘debat’ van gisteren niet al te best deed, maar zelfs hun eigen lezers trappen er niet meer in. Lees de comments.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4553210/May-vows-protect-pensioners-despite.html#comments

#15 gbh

@12: Gewoon harde feiten Bismarck!

Seamus Mallon, één van de 2 grote architecten van het vredesproces, heeft gezegd: dat niemand de naam van Corbyn heeft genoemd tijdens het vredesproces, dat Corbyn overduidelijk aan de kant van de IRA stond en zichzelf daarmee volledig buitenspel zette inzake het vredesproces en dat Corbyn een schaamteloze man is:

https://blogs.spectator.co.uk/2017/05/corbyn-confronted-past/

Corbyn wilt alleen maar “vrede, democratie en mensenrechten” daarom bedrijft hij natuurlijk schaamteloos apologie voor elke anti westerse bloedige dictator; Putin, Assad, Milosovic, Iran.

http://www.ibtimes.co.uk/jeremy-corbyn-putins-latest-useful-idiot-europe-1515028

Corbyn met zijn vrienden van Hezbollah, Hamas die zeker 2 graven heeft bezocht om de terroristen te eren die de aanslag op Munchen hebben gepleegd:

https://order-order.com/2017/05/28/corbyn-honoured-munich-massacre-terrorist/

https://order-order.com/2017/05/29/corbyn-attended-terror-conference-honouring-munich-killer/

Maar voor de aanhangers van Corbyn is natuurlijk alles één groot Tory complot en een heksenjacht. Identiek aan de stijl van Trump en Farage:

http://littleatoms.com/society/corbyn-trump-and-farage-rise-paranoid-style

Mensen die zichzelf links noemen die figuren als Corbyn steunen welke in bed ligt met elke fascistische dictator zolang deze maar anti- westers is zouden zich kapot moeten schamen. Mensen rechten zijn universeel en niet alleen wanneer het je straatje uitkomt.

#16 Bismarck

@15: Weinig harde feiten. Dat van München is al eerder ontleed als speculatie, Mallon is een concurrent van Sinn Fein (waar Corbyn terecht mee sympathiseert), dus wellicht niet helemaal objectief (dat heet dus een mening en geen feit). Wat wel een feit is, is dat de tabloids óf op handen van de tory’s zijn, of op die van de “derde weg” labour, dus de samenzwering bestaat hier gewoon echt, Corbyn móet kapot, desnoods ten koste van een fikse verkiezingsnederlaag.

Nou is er op Corbyn ook wel het één en ander aan te merken, maar ik krijg het idee dat jij je wel erg laat meesleuren door de smeerpers. Bij de keuze uit Corbyn en May, denk ik dat jij op het verkeerde paard zou wedden.

#17 JANC

@15: Herhaling van zetten. Een aantal zaken, zoals dat “Corbyn met zijn vrienden van Hezbollah, Hamas die zeker 2 graven heeft bezocht om de terroristen te eren die de aanslag op Munchen hebben gepleegd” is al lang hier weerlegd. Waarom kom je met dit soort nonsens?

Sterker nog, je noemt een Seamus Mallon (die meent dat de Noord-Ieren teveel in het verleden leven) noemt zaken uit de jaren ’80. Wat heeft Corbyn van de jaren ’80 van doen met de man die hij nu is? Zelfs al zou hij in het verleden pro-IRA zijn geweest, dat wil niet zeggen dat hij niet veranderen kan. Bovendien is Mallon tegenstander van Sinn Fein, dus daarom is het logisch dat hij alles van Sinn Fein verkeerd vind

#18 gbh

@16: Tuurlijk alles ligt aan de smeerpers.

Natuurlijk niet aan Corbyn die in bed ligt met dictators, fascisten en die zich omringt met sympathisanten van terroristen en antisemieten. Als zogenaamde vredesstichter praat je natuurlijk altijd maar met één partij.

Bronnen bij @15 zijn op order-order na allemaal links. May is een conservatieve neoliberale ramp die te overleven is maar Corbyn is levensgevaarlijk.

#19 JANC

@18:

Natuurlijk niet aan Corbyn die in bed ligt met dictators, fascisten en die zich omringt met sympathisanten van terroristen en antisemieten

Nee.

#21 gronk

May is een conservatieve neoliberale ramp die te overleven is maar Corbyn is levensgevaarlijk.

Dat zie ik toch echt andersom, vooral omdat d’r al de nodige verhalen zijn die aangeven dat bij May politieke gedachtes boven feiten en logica gaan.

#22 JANC

@20: Nee.
In je eerste link zien we een boekbespreking, geen feiten.
In je tweede link zien we een persoonlijke mening, geen feiten.

#23 Prediker

Natuurlijk niet aan Corbyn die in bed ligt met dictators, fascisten en die zich omringt met sympathisanten van terroristen en antisemieten.

@18 Als er nou juist types zijn die in bed liggen met dictators en fascisten, dan zijn het de politici van het Britse establishment wel. Theresa May is daarop geen uitzondering.

De Britse premier fungeert namelijk al zeker sinds de jaren Thatcher als een wapenmakelaar voor foute regimes, zoals Saoedi-Arabië.

Dat is onder Labour niet anders, vandaar dat Tony Blair vredesgezant van het Midden-Oostenkwartet kon worden en tegelijkertijd miljoenen kon verdienen als internationaal pr-mannetje en dealtjesmaker.

In tegenstelling tot meneer Corbyns kritiek op de inmenging van de Westerse grootmachten in landen als Syrië, Libië en Irak kost dat daadwerkelijk mensenlevens. Nu ja, we herinneren ons allemaal de rol die Blair gespeeld heeft in de Irak-oorlog toch?

De man is een oorlogsmisdadiger, die indirect miljoenen doden op zijn geweten heeft. Toch wordt die door dezelfde kranten die jij aanhaalt met respect beschreven.

Volstrekt logisch ook, want die kranten dienen de bestaande maatschappelijke en internationale orde. Op het altaar van de Westerse hegemonie moeten nu eenmaal vele offers worden gebracht.

Maar ga vooral verder met je maodolfwin over Corbyn, joh… Daar zullen we de wereld vast beter door begrijpen.

#24 gbh

@23: Als jij daar ook maar een flikker om geeft moet je het vooral opnemen voor een vent die apologie bedrijft voor fastoide genocidale dictators als Assad, Milocevic en Putin. Bij fanaatjes zijn mensenrechten en oorlogsmisdaden alleen van toepassing als dat hun anti-westerse straatje uitkomt.

Echt geloofwaardig, dan sta je echt ergens voor en dat is nou net het punt waar het om gaat!

#25 JANC

@24: Welke apologie? Je hebt enkel vage linkjes met OF meningen OF met niet onderbouwde beschuldigingen geplaatst.

#26 Prediker

Corbyn wilt alleen maar “vrede, democratie en mensenrechten” daarom bedrijft hij natuurlijk schaamteloos apologie voor elke anti westerse bloedige dictator; Putin, Assad, Milosovic, Iran.

@15 Kom eens op de proppen met citaten, in plaats van met linkjes te strooien. Ik heb geprobeerd er een paar te volgen, maar de een staat vol met meningen en de ander wil allerlei tracking cookies installeren of analytic gegevens inclusief mailadressen van me weten voordat ik verder mag lezen.

Sowieso wil ik niet van alles uit hoeven zoeken, en het valt me op dat je steeds dezelfde shit in de herhaling blijft gooien, zonder dat duidelijk wordt wat Corbyn dan wel precies gezegd en gedaan heeft.

‘Zwak. Zwak. Zwak’, om maar een voormalige Britse Labour-leider aan te halen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*