1. 1

  Rusland heeft haast. Nog snel wat voldongend feiten scheppen voor ze gaan praten.

  Helaas voor hen hebben de Oekraïense militairen zich niet overgegeven en laten ze zich tot nu toe niet vreedzaam verwijderen. Ook lijken de Oekraïeners niet geneigd om te beginnen met schieten. Lastig, lastig.

 2. 2

  “Eerder op donderdag kondigde het parlement van de Krim al aan unaniem voor een aansluiting bij Rusland te hebben gestemd”

  Ik vermoed dat hier toch sprake is geweest van een ietwat foefelige stemming. Los van het feit dat het betreffende parlement hierover niet (alleen) kan beslissen, kunnen logischerwijs niet alle parlementsleden voor aansluiting bij Rusland zijn (de huidige premier die hetzelfde nastreeft komt uit het splinterpartijtje “Russian Unity” met maar 3 van de 100 zetels, je begint je af te vragen hoe die premier is kunnen worden).

 3. 4

  Hahaha… die Russen zijn nog handiger dan de Amerikanen. En hun zin krijgen ze. Niks false flag oid. Gewoon recht voor zijn raap hogeschool recht.

  (Uit draadje eerder van deze dag. Een Krim-draadje per dag moet genoeg zijn jongens, gedistribueerde discussies werken niet.)

  Overigens roepen de Amerikanen dan meteen dat het strijdig is met het internationaal recht. Voer voor juristen. Ik lach me krom. Briljante zet van die Putin. Hij is beter dan Kasparov.

 4. 6

  @5: Dat zie je toch verkeerd. Dat Europa verdeeld is, is de standaard situatie. Door op zulke dunne gronden het internationaal recht te schenden, dwing je Europa juist tot eensgezinde actie. Niets zo goed voor de onderlinge binding als een gemeenschappelijke vijand.

 5. 7

  “Overigens roepen de Amerikanen dan meteen dat het strijdig is met het internationaal recht. Voer voor juristen.”

  Met Poetin heb je geen VN meer nodig voor de ‘bescherming’ van de internationale rechtsorde.

 6. 8

  @5; Prima,met de mond zijn ze eensgezind,maar in de praktijk verdeeld als altijd.En dat gaat echt niet veranderen door die “praatjes voor de vaak” van Rasmussen of zijn nieuwe vriendje Jatsenjok

 7. 9

  @7: In de praktijk is het niet altijd eenvoudig te definiëren wanneer een geschil een rechtsgeschil is, en wanneer het een politiek geschil of een belangengeschil is. Over het algemeen gaat men er van uit dat bij een rechtsgeschil de toepassing van een rechtsregel in het geding is. Dat heeft als gevolg dat het Internationaal Gerechtshof alleen bevoegd is bij conflicten tussen staten als de toepassing van een rechtsregel bij het conflict een rol speelt. (wiki)

  Geloof me, dit duurt jaren voordat ze hier uit zijn :)

 8. 11

  Wel grappig trouwens dat de voormalige Sovjet-Unie voornamelijk gedomineerd werd door Oekraïners en Georgiërs en helemaal niet door de Russen zelf.

  Lenin : Rusland.
  Trotski : Oekraïne.
  Stalin & Beria : Beiden Georgië.
  Chroetsjov : Oekraïne.
  Brezjnev : Oekraïne.
  Andropov : Rusland.
  Tsjernenko : Rusland.
  Gorbatsjov : Rusland.

  De periode die het meest wordt gevreesd door de ex-sovjet landen is de periode dat de sovjet unie geleid werd door mensen uit diezelfde landen.

 9. 18

  Vreemde zaken in de Krim. Binnen een week een unanieme stemming voor aansluiting bij Rusland terwijl 12% van de bevoloking Tataars is en 25% Oekraiens… Begint een beetje te lijken op hoe tegenwoordig alles unaniem is in het Russische parlement, maar zal wel niets met elkaar te maken hebben hoor. Gelukkig hebben ze nu wel ingezien dat een referendum toch handiger is voor zo’n grote beslissing, al gaat het wel een beetje snel (al over 10 dagen) en kun je je afvragen of dat goed is om mensen een evenwichtige keuze te laten maken.

 10. 19

  @18: Referendum is een formaliteit, meerderheid van de Krim is Rus, je hoeft geen wonderkind te zijn om de uitslag te kunnen voorspellen.

 11. 20

  @19:

  60% is Russisch en die zullen niet allemaal voor aansluiting bij Rusland zijn, verder komt nooit iedereen opdagen, wil je niet met 51% van de stemmen zoiets belangrijks besluiten, zeker niet zo snel na alle dramatische gebeurtenissen van de afgelopen tijd en is het belangrijk dat er duidelijke procedures gevolgd worden zodat mensen vertrouwen hebben in het proces en de uitslag niet gaan aanvechten.

 12. 22

  Het is maar goed dat er niches zijn waar iedereen even z’n zegje kan doen want nu is pijnlijk gebleken dat de invloed die de EU op het mondiale politieke toneel heeft zich beperkt tot de cassiere bij de ingang van het theater.

 13. 23

  @15: Misschien heb je eerdere posts van Thalmann niet gelezen, want dan had je wel geweten dat hij het Vlaams Belang wel zou zien zitten.

 14. 24

  @18: Jij verwacht dat er sprake zal zijn van een eerlijk referendum? Mij zou het niet verbazen als Putin de uitslag al gedicteerd heeft (natuurlijk niet te dik erop gelegd, dus zeg een procentje of 70-80 voor annexatie). Eventuele internationale waarnemers van buiten de Krim en Rusland zullen van het schiereiland weggejaagd worden, als ze al de moed hebben er naartoe te gaan. Er zal allicht een showtje opgevoerd worden voor RT, maar met democratie zal het weinig op hebben.

 15. 25

  Ik blijf me verbazen over de reacties van sommigen. Als het parlement van de Oekraïne vrijwel unaniem besluiten neemt, wordt er gewezen op intimidaties en het in elkaar slaan van parlementsleden. Als het parlement van de Krim vrijwel unaniem besluiten neemt, is dat heel begrijpelijk en is er niets aan de hand.

 16. 28

  Wat parallelen…
  De Sovjet Unie noemde de Finse regering een gemene en fascistische kliek. Dat was 1939 en niet veel later werd het land aangevallen omdat het geen land wilde afstaan.

  Na afloop van die oorlog die in het nadeel uitviel van de Finnen en territoriumverlies opleverde, reageerde Molotov aan Russische zijde dat het westen Finland gebruikte voor deze oorlog en schoof de schuld in de schoenen van Frankrijk, het VK, Zweden en… jawel, de VS.

  Putin zei in 2013 dat Stalin de oorlog begon om fouten te herstellen die gemaakt waren bij het stellen van de grenzen in 1917, de onafhankelijkheid van Finland. (Dat was niets meer of minder dan de grenzen van het groothertogdom Finland, dus…)

  Just saying… Hier in Finland maken we ons geen illusies over met wie de Oekraïne te maken heeft. Bizar om te lezen hoe men hier de pseudo-communisten verdedigd en uit welke hoek dat komt.

 17. 30

  Het enige verschil wat ik zie in het machtsspel tussen VSEU en Russische Federatie China is dat de westerse propaganda in het westen meer aanspreekt. Uiteraard willen Moskou en Peking geen verder oprukken van VSEU en NATO, en laat Moskou zich z’n Zwarte Zee marinehaven niet afpakken. De VS zit nog vrolijk op Cuba, laat die zich daar wegjagen ? Of zou VSEU het pikken als Polen bij de Russische EU kwam ?

 18. 31

  Tijdens WO II hebben zeker 20.000 Krim-Tartaren met de Duitsers gecollaboreerd en streden zij zelfs tegen de sovjetpartizanen en o wee als dezen in handen van de Tartaren vielen: ze waren nog wreder tegen hen dan de nazi’s en maakten zich evengoed schuldig aan sadistische oorlogsmisdaden. Veel Krim-Tartaren en Kalmukken waren overwegend moslim en werden, dankzij de terreur van de gruwelijke Georgische tiran van een Jozef Stalin, hierdoor regelrecht in de armen van diens opponent Adolf Hitler gejaagd!
  Heinrich Himmler was echter dol op radicale moslims en lijfde hen graag in bij de Waffen-SS en hoe jammer was het dat tijdens en na WO II alle Krim-Tartaren, Wolga-Duitsers, Kalmukken e.v.a volkeren van de Krim en de Wolga naar Siberië werden verbannen, zelfs als ze tegen de nazi’s vochten!
  Wat mij betreft jagen hun hedendaagse nakomelingen alle radicale (dus ook Turkse) moslimextremisten en het leger van Poetin de Krim voorgoed uit omdat ze daarginder niets anders dan grote ellende aanrichten!

 19. 33

  @32:Misschien wel en wist je trouwens ook dat Heinrich Himmler eveneens in het boeddhisme, hindoeïsme, occultisme, astrologie, jaïnisme, hekserij e.d. was geïnteresseerd? Himmler probeerde zelfs koning Arthur van Engeland na te doen door een Ronde Tafel te creëren in de Wewelsburcht bij Paderborn waarbij twaalf SS-officieren als ridders moesten fungeren.
  Daarbij is het hakenkruis (swastika) een eeuwenoud symbool dat zelfs door de eerder genoemde tradities wordt gebruikt en zelfs de Vikingen en oude Egyptenaren gebruikten het al. De nazi’s zagen het juist als een symbool van het Germaanse ras dat afkomstig zou zijn uit de Himalaya en veel “bijgelovige” nazileiders waren geïnspireerd door de opgenoemde geloofsovertuigingen.
  Zo zouden de Krim-Tartaren van Turkte komaf wezen en overwegend soennisme moslims zijn die al eeuwen met de Russen in vijandschap leefden. Tsaar Iwan de Verschrikkelijke (1530-1584) heeft zelfs met hen oorlog gevoerd en teruggedreven in de ijdele hoop hen later te kunnen russificeren, iets waar zelfs de communisten niet in slaagden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren