Koenders: Nederland loopt juist voorop met betrekking tot erkenning Palestina

Een ronduit prachtige redenatie:

De verschillende Europese landen die hebben aangegeven tot erkenning van de Palestijnse staat over te gaan, volgen het voorbeeld van Nederland. Expliciet aangeven dat Nederland voor erkenning van Palestina is, is daarom ook niet nodig.

Dat zegt minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken woensdag tijdens een debat in de Tweede Kamer. […]

Koenders heeft kennisgenomen van de ontwikkelingen in andere Europese landen als Zweden en Ierland die zijn overgegaan tot erkenning, maar ziet dat de initiatieven van bijvoorbeeld Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje en België eigenlijk hetzelfde standpunt behelzen als de Nederlandse visie.

“Andere landen volgen Nederland juist”, zegt Koenders in reactie op de oproep van voormalig PvdA-Kamerlid Tunahan Kuzu om de Palestijnse staat zo snel mogelijk te erkennen. Het kabinet streeft namelijk naar een tweestaten-oplossing en erkenning van de Palestijnse staat is daar onderdeel van, aldus de minister. “Nederland wil de Palestijnse staat erkennen.”

Open waanlink

 1. 7

  Dat hoef ik niet te googlen, ik weet wel wat de Bilderbergconferentie is … dus daar vroeg ik ook niet naar.

  Ik vraag wat er volgens jou zo betekenisvol is aan het gegeven dat Koenders er (neem ik door #4 aan) een keer aanwezig mocht zijn?

  Ik vraag naar de so what? ervan. Wat wil het zeggen? Buiten het feit zelf dus?

 2. 13

  @9: [ironie]Dat streven zou ik voor ieders veiligheid nog best een voorstander van zijn. Maar dan doen we het ook wel eerlijk. Ieder zijn stukje veilige gebied en tussen Israel en de Palestijnen een grote muur. Enige probleem is dat we het nog eens moeten worden over waar die muur moet komen te staan.[/ironie]

 3. 15

  @7: Die lieden hebben hun eigen agenda. De “complottheorieroepers” zijn te dom voor wooorden.
  Niemand kan ontkennen dat die club bestaat. Ik ga er vanuit dat die mensen hun eigen agenda hebben.
  Dat een Bildenberger minister van Buitenlandse zaken is vind ik kenmerkend voor dit land vandaag de dag.

 4. 17

  ”een Judenreine staat”

  Is d’r al een grondwet voor aankomend Palestina, waarin staat dat joden niet welkom zijn? (minder-minder-minder)

  Niet iedere land is debiel fascistisch zoals bv Israël @Bookie

 5. 20

  @15: Iedereen heeft een eigen agenda (mag ik wel aannemen), van de bouwvakker tot de minister. Wat voor agenda heeft Koenders dan? En de andere Bilderbergers? Komen die overeen?

 6. 26

  @21: Ik heb geen idee wat holocaust slachtoffers hiermee te maken hebben. Maar ik laat het me graag door je uitleggen, Sas.

  Enige wat ik noemde, is een lijstje van kreten die je nog wel eens in de complotterende [en bovengemiddeld vaak antisemitische] krochten van het internet kunt vinden. In die zin past jouw theorie over de Bilderberg conferenties daar prima in.

 7. 29

  @28: Voor een website die de Nieuwe Wereld Orde, de Protocollen van de Wijzen van Zion, Joden linkt aan Vrijmetselaars etc. erop heeft staan, is de website belachelijk betrouwbaar.

 8. 31

  @29 Altijd nog beter dan iemand die iets tot volledig verklaart zonder de kop te lezen:

  It is not a complete list and it includes both living and deceased people.

  Kom jij maar eens met bewijs dat hij er niet was.

 9. 34

  @31: Zelfs als hij er wel was, zou kunnen, dan vind ik het irrelevant. Waarom moet zoiets tien jaar na dato ineens relevant zijn?
  Sterker nog: ik snap uberhaupt niet wat de hele Bilderberg-conferentie te maken heeft me Bert Koenders.

 10. 37

  @26: Het is inderdaad wel zo dat het puur antisemitisme is dat de Palestijnen wensen erkend te worden omdat ze immers nog steeds niet erkennen dat zij niet alleen vanaf de Holocaust het land hebben bezet gehouden maar zelfs honderden jaren ervoor en dat zelfs al deden toen de mannen van Mozes het land 3400 jaar geleden in bezit wilden nemen. Het land dat ze geschonken hadden gekregen van god. Wat zou het een hoop hebben gescheeld als de joden destijds alle oorspronkelijke bewoners van het land hadden uitgeroeid, wat eigenlijk gods opdracht was geweest.

 11. 38

  @37 Er op wijzen dat complottheorieën over de Bilderbergers, Illuminati en de wereldwijde schaduwregering die heimelijk aan de touwtjes trekt en oorlogen opstookt nogal eens geïnspireerd zijn op en aanschurken tegen klassieke antisemitische samenzweringstheorieën is inderdaad hetzelfde als de Palestijnen hun staat misgunnen, Praedinius. QED!

  Het gaat hier over Koenders die huichelt dat Nederland voorop loopt met erkenning van de Palestijnse staat, terwijl zijn voorganger Timmermans juist aangaf dat de tijd daarvoor nog lang niet rijp is. Toen de VN moest stemmen over erkenning van Palestina als waarnemende staat (dus geen lid), onthield Nederland zich van stemming. Als het erop aankomt, loopt Nederland dus helemaal niet voorop, maar is het vooral bezig te kijken naar wat andere landen vinden en hoe ze die kunnen beïnvloeden.

  Wat is Sasha’s reactie daarop? “Koenders is een Bilderberger…”

  O, nou, ja, maar dat verklaart álles! We weten immers allemaal dat de Bilderbergorganisatie een heimelijke zionistische schaduwregering is, die jaarlijks bijeenkomt om de koers voor de Westerse wereld door te spreken.

  Koekoek…

 12. 39

  “We weten immers allemaal dat de Bilderbergorganisatie een heimelijke zionistische schaduwregering is, die jaarlijks bijeenkomt om de koers voor de Westerse wereld door te spreken.”

  Jij plaatst hier het woordje zionisme tussen. Jij bent hier dus de anti-semiet.

 13. 40

  @39: Steeds op antisemitisme te gooien is heel gemeen. Dat is bijvoorbeeld net zo gemeen als iemand een diefstal/moord pleegt en dan zegt dat dat komt omdat die een neger is of desnoods een Marokkaan. Ik ben teleurgesteld in Nederland/Koenders (die ik ooit heel erg hoog achtte) Zionisme is voor de volle 100% fout, maar ga daar ook niet zaken aan relateren als antisemitisch o.i.d.

 14. 41

  Jij plaatst hier het woordje zionisme tussen. Jij bent hier dus de anti-semiet.

  @39 Jij brengt Koenders’ huichelarij over het Nederlandse standpunt inzake Palestina in een oorzakelijk verband met een geheime, de Atlantische oceaan overspannende schaduwregering (de Bilderberggroep).

  Maar dat heeft vervolgens natuurlijk allemaal niets met de verborgen hand van de zionisten van doen; schandalig dat iemand waagt dat zelfs maar te suggereren!

  Maar misschien is het probleem gewoon dat je niet over de intellectuele vermogens beschikt om de implicaties van je eigen kreten te overzien.

 15. 42

  Dit is helemaal niet “grappig” bedoeld o.i.d.
  Als we nu aan Israël vragen aan welke voorwaarden de wereld moet voldoen voordat zij de Palestijnse staat erkennen en land laten houden en/of (gedeeltelijk) teruggeven aan de Palestijnen, dan wel tot een “vredesregeling” te komen met de Palestijnen inclusief Hamas?

 16. 43

  @41: ik kan jouw door anti-semitisme misvormde gedachtenkronkels niet bevatten. Het was Benach die hier als eerste de link maakte met anti-semitisme door mijn opmerking over Koenders en de Bildenberggroep op een lijn met beweringen over de ZOG te plaatsen. De Bildenberggroep is een concreet bestaande organisatie. Ik hoop maar dat je kleine narcistische breintje het allemaal kan bevatten. Waar je wel goed in bent overigens is schoferen en de dingen uit zijn verband trekken, stropopartiest!

 17. 44

  @43 na vele jaren #prediker en #benach gevolgd te hebben op dit forum, denk ik gerust te kunnen constateren dat ze alles behalve antisemitisch zijn. #benach is zelfs regelmatig expliciet pro israel en pro joods. Ik vind dit zware, nare en ongefundeerde beschuldigingen. Het past in je stijl van links en rechts trappen, maar zoals ik al eerder aangaf, serieuzer word je er niet door genomen. In tegendeel.

 18. 45

  @43:

  Het was Benach die hier als eerste de link maakte met anti-semitisme door mijn opmerking over Koenders en de Bildenberggroep op een lijn met beweringen over de ZOG te plaatsen.

  Nee Sasha, dat verband trek je zelf. Ik vulde enkel het lijstje van Stronkel aan met een paar andere kreten uit het grote boek van samenzweringstheorietjes. Jij wilde dat mensen gingen googlen op “Bilderberg”, en verdomd, als ik daarop Google dan kost het me bijzonder weinig moeite om op de complotterende krochten van het internet terecht te komen.

  Jij brengt zelf in dat de Bilderberg-conferentie cruciaal is voor de beoordeling van het Midden-Oosten standpunt van Bert Koenders. Dan zou ik graag van je die uitleg willen horen en wat voor relevantie dat heeft in deze beoordeling van Bert Koenders en zijn daden. Ik ben nog benieuwder hoe de aanwezigheid van Bert Koenders op de Bilderberg-conferentie hem “ineens” tot een bepaald standpunt laat komen.

 19. 46

  De Bildenberggroep is een concreet bestaande organisatie.

  @43 Bestaande uit een comité voor het organiseren van een jaarlijkse conferentie van toonaangevende industriëlen, regeringsleiders, politici, het bankwezen, wetenschappers en journalisten, die dan een paar dagen met z’n allen gaan bomen over de vraagstukken van deze tijd, wereldproblemen, eventuele oplossingen en knelpunten.

  En dan zonder pottenkijkers, zodat de aandelen Shell de week daarop niet ineens 13% in waarde dalen omdat de directeur bijvoorbeeld zegt dat hij zich zorgen maakt over de langetermijntoekomst van bedrijven zoals het zijne, gezien de slinkende olievoorraden.

  Jij maakt daarvan een soort van geheime, transatlantische schaduwelite die jaarlijks de koers van Europa en de VS bepaalt, en suggereert op grond van die samenzweringstheorie vervolgens dat Bert Koenders een bepaald Palestina-standpunt verkondigt omdat hij een keer de Bilderbergbijeenkomst zou hebben bezocht.

  Hoe een en ander samenhangt, mogen de lezertjes vervolgens zelf via Google achterhalen (#6). Je verwijst daarmee zélf naar allerlei niet nader gespecificeerde samenzweringstheorieën. Theorieën die hun motieven doorgaans ontlenen aan klassieke waandenkbeelden over de wereldsamenzwering door Joden en vrijmetselaars.

 20. 47

  @46 En dan zonder pottenkijkers

  De kiezers van de volksvertegenwoordigers zijn geen pottenkijkers. In een democratiische rechtsstaat dienen politici verantwoording af te dragen aan hun kiezers. En dat verhindert Bilderberg. Daarmee is het een gevaarlijke ondemocratische platform wat industrialisten ongelijke toegang verschaft tot bronnen van macht. Wat zal het mij boeien wat de aandelen van Shell doen.

 21. 48

  @47 Dat is terechte kritiek (al hebben die industriëlen en bankiers via allerlei lobbygroepen en informele netwerken sowieso allang toegang tot de bronnen van macht en hoor je daar ook vrijwel nooit wat over), maar dat is nog hemelsbreed verwijderd van het allegaartje aan samenzweringstheorieën over Bilderberg waar Sasha zo suggestief naar verwijst.

  Ik beschrijf in #46 wat Bilderberg volgens eigen zeggen is (en wat mijns inziens ook het meest voor de hand ligt dat het is) om dat te contrasteren met wat domlinkse en neonazistische aluhoedjes daarvan maken.

 22. 50

  @48: fijn, weten we ook weer hoe jou brein werkt. Je link tussen Bildenberg en anti-semitisme zit tussen jou oren. Je bent ruimhartig in classificaties van mensen die het niet met je eens zijn of wiens meningen jou niet bevallen.
  Ik ben er bijna van overtuigd dan Benach die link legde omdat hij het niet kan hebben dat ik kritiek op het voor hem heilige israel heb. Jij kopt zijn voorzet in. In plaats mij voor rotte vis uit te maken zou ik maar eens leren denken.

 23. 52

  …dat ik kritiek op het voor hem heilige israel heb.

  Jouw “kritiek op Israël” bestaat in dit geval uit zinnen als: “Koenders is een Bildenberger…”, met als onderbouwing “Die lieden hebben hun eigen agenda. (…) Ik ga er vanuit dat die mensen hun eigen agenda hebben”; en ter documentatie: “Google het maar eens”.

  Eens zien: iemand met een voortdurend zo luid mogelijk beleden schurfthekel aan Israël verwijst, ter duiding van het Palestinastandpunt van de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, naar een complex van samenzweringstheorieën over een transatlantische elite die heimelijk aan de touwtjes van het wereldgebeuren trekt – maar het is natuurlijk zuiver toeval dat dit exact hetzelfde sjabloon heeft als klassieke fantasieën over een wereldwijde samenzwering van joden en vrijmetselaars die heimelijk aan het touwtjes van het wereldgebeuren trekken.

  Het doet mij er weinig toe of jij je überhaupt bewust bent van het gegeven dat dit gedachtepatroon wortelt in antisemitische sjablonen of niet; de structuur ervan borduurt er op voort, ongeacht of jij dat wel of niet beseft. En indien jij antisemitisme afwijst, dan zou dat allereerst jouzélf te denken moeten geven.

 24. 53

  @50: Nee Sasha. Je begint zelf over antisemitisme en over ”WO2 slachtoffers die ik in de aars zou naaien” in posting 18 resp. 21.

  Ik heb je niet voor antisemiet uitgemaakt, je trekt zelf die link in 18. Jij duidt zelf het standpunt van Koenders aan de hand van zijn aanwezigheid tien jaar geleden op een Bilderberg-conferentie. Ik mag toch hopen dat je weet dat de Bilderberg-conferenties regelmatig worden gebruikt voor allerlei samenzweringstheorietjes zoals de paar die ik noemde. Tsja, kennelijk past die schoen dan goed of je had secuurder moeten argumenteren. Kies zelf maar.

  Overigens is Israël voor mij geen Heilig Land of heilig land, verre van zelfs. Maar ik ben van mening dat je wel correct moet duiden. Voortdurend de meest grove en gore bewoordingen hiervoor kiezen is dan geen optie. Jij kiest voortdurend de meest gore en grove bewoordingen.

 25. 54

  Jouw “kritiek op Israël” bestaat in dit geval uit zinnen als: “Koenders is een Bildenberger…”,

  Daarmee aangevende dat de kans groot is dat hij een andere agende heeft. Dat jij de associatie met anti-semitisme maakt, nav Benach’s opmerking die de Bildenberg op een hoop gooit met het inderdaad anti-semitische begrip “ZOG” zegt meer over jou dan over mij. Ik stop er verder mee.

 26. 56

  @55: Al tig keer tegen je gezegd: dat is slechts een exemplarisch voorbeeld van je eigen ronkende retoriek waar je keer op keer geen verantwoordelijkheid voor neemt dmv deugdelijke argumentatie. Logisch dat mensen je na een tijdje zo serieus nemen als ik nu doe. Wie wind zaait, zal storm oogsten.

 27. 58

  Daarmee aangevende dat de kans groot is dat hij een andere agend heeft.

  @54 Ja, nou, daar hebben de Amerikanen echt Bilderberg voor nodig. Nederland loopt al sinds jaar en dag aan de leiband van de Amerikanen, ook wat betreft de Midden-Oostenpolitiek; daarom krijgen ex-politici als Jaap de Hoop-Scheffer ook baantjes als NAVO-topman toegeschoven.

  Dat Bilderberg lijkt me een soort TED-conferentie, waar ideeën uitgewisseld worden, experts hun visie geven en men ondertussen informeel kan netwerken; maar dan voor de Westerse economische en bestuurlijke elite. En zonder de camera’s.

  Wat denk jij nou? Dat als Koenders daar een keer heeft rondgeneusd, men heimelijk zijn gedachten kan bepalen? Hoe werkt dat precies? En werkt dat dan zo, dat op welk terrein ook maar Koenders een standpunt inneemt dat niet overeenkomt met jouw radicaal-linkse ideeën, je daaruit met terugwerkende kracht kunt afleiden dat hij is gemanipuleerd op de Bilderberg-conferentie?

  Zo’n samenzweringsidee, van een conferentie waar de transatlantische bestuurlijke en economische elite de agenda van de deelnemers bepaalt, functioneert zo een beetje als een joker die je jezelf toebedeelt en die je naar believen over en over in kunt zetten om de gewenste kaartencombinatie te krijgen.

  Koenders pleit voor het sturen van meer soldaten naar Mali? Bilderberg! Koenders pleit voor het bombarderen van Assad? Bilderberg! Koenders pleit voor ferme taal tegen Poetin? Bilderberg! Sancties tegen Iran? Bilderberg! Strategisch stemmen in de VN over erkenning van Palestina als staat? Bilderberg! Bilderberg! BILDERBERG!

  Koenders pleit voor het terugtrekken van soldaten uit Mali? Bilderberg! Koenders pleit tegen het bombarderen van Assad? Bilderberg! Koenders pleit voor het op eieren lopen tegenover Poetin? Bilderberg! Verbetering van de diplomatieke verhoudingen met Iran? Bilderberg! Het kabinet dat de Joodse nederzettingen in de Westelijke Jordaanoever als ‘illegaal’ betitelt? Bilderberg! Bilderberg! BILDERBERG!

 28. 59

  @58:

  Wat denk jij nou? Dat als Koenders daar een keer heeft rondgeneusd, men heimelijk zijn gedachten kan bepalen? Hoe werkt dat precies?

  Hij heeft natuurlijk eeuwige trouw en stilzwijgen moeten zweren aan dat geheime genootschap. Als verzekering heeft men videoopnames in de Bilderbergkluis van zijn initiatie, waarvoor hij onuitsprekelijke dingen deed met een veertienjarige offermaagd.

  Of zoiets.

 29. 60

  Grappig, als ik zoek op BildeNberg (zoals Sasha het telkens schrijft) i.p.v. BildeRberg kom ik toch wel hele leuke dingen tegen. Niveau alu-hoedje, dat dan weer wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren