Kamp: Gaswinning Groningen niet verder verlaagd

Nu.nl:

Minister Kamp van Economische Zaken gaat de Groningse gasproductie in 2015 niet verder verlagen. De gasproductie blijft op 39,4 miljard kuub liggen. […]

Verschillende oppositiepartijen hadden er bij de minister op aangedrongen om de gasproductie nog verder omlaag te brengen naar 30 miljard kuub. Uit onderzoeken naar de gaswinning werd namelijk duidelijk dat er mogelijk een relatie bestaat tussen het dichtdraaien van de gaskraan en de afname van het aantal bevingen. Ook zou de hevigheid van de bevingen hierdoor af kunnen nemen.

Bovendien zou 30 miljard kuub voldoende zijn om aan de exportverplichtingen van het Nederlandse gas en de binnenlandse vraag te voldoen, zeiden de oppositiepartijen.

Open waanlink

  1. 2

    Over de afgelopen 12 maanden produceerde Nederland 70 miljard kuub aardgas. Maar we beleefden een van de zachtste winters ooit en verstookten dus minder aardgas dan normaal.
    De 39,4 miljard kuub uit het Groningse gasveld is 56% van de totale Nederlandse produktie.

    Omdat het deze winter een stuk kouder is, zal de Nederlandse gasproduktie hoger liggen dan vorig jaar. Als Kamp de Groningse gasproduktie gelijk wil houden, dan moet er meer gas gehaald worden uit de kleinere velden. Of we moeten natuurlijk minder aardgas gaan exporteren… maar dat merken we direct in de aardgasbaten. #bezuinigen

  2. 3

    Goeie woordkeuze ook, ‘verder verlaagd’. Exact de goede suggestie dat men al een gigantische opoffering heeft gebracht. En gauw even wegmoffelen dat een groot deel daarvan eigenlijk gewoon een rekentruc was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren