Joost Lagendijk komt Turkije niet meer in

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

‘Schoonzoon, breng ons in de Europese Unie’, kopte de Turkse boulevardkrant Star tien jaar geleden ter gelegenheid van het huwelijk van ‘mister Turkije’, toenmalig Europarlementariër voor GroenLinks Joost Lagendijk, met de Turkse televisieverslaggeefster Nevin Sungur.

Lagendijk maakte zich destijds hard voor toetreding van Turkije tot de EU. Inmiddels is die toetreding – behalve formeel dan – van de baan, en maken Lagendijks werkzaamheden voor gülenistische kranten en een eveneens aan Gülen gelieerde universiteit hem in de ogen van de regering verdacht.

Vandaar dat hij het land niet meer inkomt zonder speciaal visum. De oud-politicus staat blijkbaar op een lijstje. De Turkse autoriteiten willen hem eerst doorlichten. Vraag is of dat enkel een bureaucratische horde is, speculeert de GroenLinkser op Twitter, of dat Turkije definitief van Lagendijk af wil, en hem ook voor langere tijd de toegang tot het land zal ontzeggen.

Lagendijk is zo verknocht geraakt aan Turkije dat hij er graag met zijn vrouw oud had willen worden, maar mogelijk trekt de huidige regering daar dus een streep door.

De Groene idealist is allang geen ideale schoonzoon meer.

Open artikel

Reacties (2)

#1 Bernard Weiss

Een Turk komt makkelijker GroenLinks in dan een GroenLinkser Turkije…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*