Israël bestudeert mogelijkheid “etnische zuivering”

Dossier:

*Spreek uw Godwins in na de piep*

Open artikel

Reacties (8)

#1 stoethaspel

Behoort dit dan ook weer tot je “provocerende” titels? “Minder” is niet hetzelfde als “geen”.

#2 IPman

Minder scandeert ook veel beter dan geen.

#3 Bismarck

Maar stel nou dat de inwoners van de betreffende gebieden in meerderheid in een referendum kiezen voor aansluiting bij de Palestijnse staat, dan is dat toch hartstikke rechtsgeldig?

#4 Joost

Nee, @1, ik quote slechts Haaretz.

#5 Joost

Feitelijk kan het geen etnische zuivering zijn, aangezien er niemand wordt gedwongen te verhuizen oid.

#6 Prediker

Israëlische bewindspersonen en opinieleiders maken zich al decennia druk over de ‘demografische bom’. Een groeiend aantal Arabieren binnen Israëlisch grondgebied zet het karakter van Israël als Joodse staat op het spel.

En dat is natuurlijk niet de bedoeling, want daar was het hele zionisme nu juist om begonnen: zelfbeschikking voor het Joodse volk dmv een Joodse staat.

Lieberman (zeg maar: de Wilders van Israël) denkt nu een slimme manier te hebben gevonden om van een hoop van die Arabieren (‘Minder, minder, minder!’) af te komen, zonder beschuldigd te worden van deportatie:

Hij trekt gewoon de grenslijnen opnieuw op de kaart. Is toch hartstikke eerlijk? Wij een hoop gebied op de Westelijke Jordaanoever erbij, zij de regio’s met die kutarabieren erbij. Iedereen gelukkig!

Het is natuurlijk wel grappig dat een Moldavische uitsmijter die op latere leeftijd naar Israël is geëmigreerd vanuit zijn koloniale mindset denkt wel even voor de inlandertjes te kunnen bepalen waar de lijnen op de kaart zouden moeten liggen.

#7 pierreduval

Israel’s latere eerste president Weizmann zei al ergens rond 1920 ‘dat hij hoopte dat Palestina even joods zou worden als Engeland engels’.
De eerste bekende uitlating van het voornemen van etnische zuivering.

#8 Dehnus

Ach, het is Lieberman maar. De Geert Wilders van Israël alleen daar mag hij wel mee doen omdat hij nog meer rellende babyboomers achter zich heeft staan.

Die man heeft haast de vriendschap tussen Turkije en Israël opgeblazen samen met Erdogan het haantje. Dus ja Grote mond en dom doen tegen hanengedrag… tja…dat botste nogal.

Die man wil gewoon eventjes op zijn Wilderiaans lekker rellen. En net als Gekke Geert zit hij er over 10 jaar nog.. lekker te teren tot hij kan rentenieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*