ISIS-Nederland gaat terug op twee man

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dat blijkt uit een reportage van EenVandaag.

Daarin geven journalist Perdiep Ramesar, de salafistische propagandist Maiwand ‘al-Afghani’ en jongerenwerker, moslim en CDA-politicus Ibrahim Wijbenga hun visie op het verschijnsel van de ISIS-demonstraties in de Haagse Schilderswijk.

Het blijkt dat twee man, de 18-jarige Oussama C. (“Aboe Yazeed”) en de 32-jarige Azzedine C. (“Aboe Moussa”) de spil vormen van een harde kern van vijftien sympathisanten en enkele tientallen meelopers.

Samen zijn ze de drijvende kracht achter tientallen websites en stichtinkjes. Of liever, wáren dat, want Abou Yazeed zit sinds eind juni in hechtenis.

Open artikel

Reacties (5)

#1 Mario

Komt “journalist” Perdiep Ramesar nu ook terug op zijn introductie van de niet bestaande ‘Shariahdriehoek’, nu blijkt dat het om een paar mafketels gaat i.p.v. een hele wijk vol extremisten? Of zal dat teveel gevraagd zijn?

#2 gbh

EU Member Poll on ISIS:

Favorable / Unfavorable
Germany: 2% / 82%
Britain: 7% / 64%
France: 16% / 62%

http://www.icmresearch.com/data/media/pdf/New%20EU%20Members-Combined-July%202014-V3.pdf

#3 gbh
#4 pedro

@2: Beetje raar onderzoek. 1 vraag over het toelaten van nieuwe EU lidstaten. 2e vraag in het onderzoek over nieuwe EU lidstaten is hoe mensen tegenover ISIS staan? Wat heeft dat met nieuwe EU lidstaten te maken? En dan nog een vraagje over Irak…

#5 Jos van Dijk

@4: Het onderzoek was een opdracht van Russian news agency Rossiya Segodnya. Die hebben er kennelijk ook nog een vraag aan toegevoegd over nieuwe EU-staten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*