1. 1

  Nou ben ik doorgaans geen taalnazi, noch een neerlandicus, doch ik ben wel voorstander van het correct vervoegen van werkwoorden. Derde persoon enkelvoud eindigt bij mij derhalve nog steeds op een -t.

 2. 2

  @1: het is een statement ivm het onderwerp :)

  Overigens had ik het filmpje al gezien en het zou me niet verbazen als het idd zo was. Hetgeen me weer brengt bij onderwerp van een elementaire check op de competentie en bezit van elementaire kennis van presidenten en premiers en zo.

 3. 6

  Bij iemand die oostindisch analfabeet is, maakt het eigenlijk ook niet uit.
  Verder sluit ik niet uit dat hij uit ijdelheid een leesbril weigert.
  Die zou bij al dat gestoom toch maar beslaan.

  @5: Romani ite domum ;)

 4. 7

  Trump is een zelfverklaard really, really smart person en dan is kunnen lezen (en begrijpen wat je leest) natuurlijk helemaal niet ter zake doende.

 5. 9

  Ik vind de videootjes overtuigend. We wisten al dat meneer niet van lezen houdt en zich niet lang op iets kan concentreren. Een onvermogen om te kunnen lezen en schrijven is een plausibele verklaring hiervoor.

  Trump is vast geen heel erg onintelligente man, d.w.z. zijn IQ zal ongetwijfeld wel in orde zijn. Maar hij heeft zich duidelijk niet intellectueel ontwikkeld en dyslexie (zijn leven lang onbehandeld, ontkend en weggemoffeld) zou best de oorzaak kunnen zijn.

  En zo iemand maken ze dan president: “Where do you want me to sign?”

 6. 10

  dyslexie?

  ps. @9 al opgemerkt. Hoe dan ook, als het maar een beetje waar is, is het al ernstig. Niet dat ie niet goed kan lezen maar dat zoiets best wel goed geheim gehouden kan worden. Wat kan er nog meer onder de grote hoed verborgen gehouden worden?

 7. 12

  [img]http://4.bp.blogspot.com/-4ObxayfHWBY/U0VbA0uGfMI/AAAAAAAAE24/evkbgJ72dqg/s1600/C.png[/img]

  De president is een ouwe schavuit. Dat hij ‘functioneel analfabeet’ of dyslectisch is zonder dat de kiezer daar van te voren weet van had, is unpresidented.

 8. 15

  Trump heeft zowel de Militaire academie als de Universiteit van Pennsylvania met succes doorlopen. Het lijkt mij sterk dat je dat als analfabeet lukt op zijn minst zou dat toch heel erg opgevallen moeten zijn.

 9. 17

  Als je in weelde geboren wordt, hoef je eigenlijk niks te kunnen en al verkloot je het honderd keer, dan zit je nog altijd goed – het Romeinse keizer syndroom. Dyslexie is nog het minste vlekje…

  https://goodmarriagecentral.wordpress.com/

  “It is not that he is capable of bullying and sadistically tormenting foreign leaders as well as domestic adversaries, it is that he is incapable of anything else. His character defect makes him rigid, inflexible, and unable to learn, as well as sadistic.”

 10. 19

  @14: Laat ons nou. We hebben anderhalf jaar lang nepberichten over hersenbloedingen en andere gruwelijke aandoeningen van Clinton moeten aanzien. Om van geboortebewijzen en pedofielenringen maar te zwijgen.

  @15: Er studeren al decennialang buitenproportioneel veel dyxlectische studenten af aan de Nederlandse geneeskundefaculteiten.

 11. 20

  @17:

  “Als je in weelde geboren wordt, hoef je eigenlijk niks te kunnen en al verkloot je het honderd keer, dan zit je nog altijd goed”

  Hoe weet je dat?

  over het algemeen: god wat hangt hier een anti-Trump stemming en wordt er veel onzin en roddels verspreid zeg. Elke scheet wordt opgeblazen alsof het het einde van de beschaving is

 12. 21

  @20: Elke scheet wordt opgeblazen alsof het het einde van de beschaving is Das een beetje wat de andere kant doet met asielzoekers en het zogenaamde moslimgevaar. Gun ons nou ook ons pleziertje :)

 13. 23

  @20: Zijn potentiële dyslexie heeft zich mogelijkerwijs al gemanifesteerd bij de benoeming van Steve Bannon als vast lid van de National Security Council. Ik refereer daarbij maar even naar het minst leugenachtige nieuwsmedium in de VS (omdat Trump himself zich daar nog laat interviewen), Fox News: http://www.foxnews.com/politics/2017/02/06/report-trump-not-fully-briefed-on-exec-order-that-gave-bannon-seat-at-nsc-meetings.html

  “Of u hier even wilt tekenen, meneer de president…”

 14. 24

  Filmpje is stemmingmakerij. Er zijn genoeg beelden te vinden met Donald Trump en zijn leesbril. Die draagt hij liever niet – het zal wel ijdelheid zijn – dus als hij als hij alleen voor de camera hoeft te doen alsof hij leest, ziet het er gek uit. Maar de man heeft gewoon aan een Ivy League universiteit zijn diploma gehaald, hoor, net als de rest van de Amerikaanse elite.

 15. 25

  @24: “de man heeft gewoon aan een Ivy League universiteit zijn diploma gehaald, hoor, net als de rest van de Amerikaanse elite.”
  Wat zegt dat dan precies nog? Het is trouwens niet zomaar een (particuliere) Ivy League universiteit, maar de universiteit met de meeste miljardairs onder zijn alumni. De opmerking van #18 snijdt misschien wel heel erg hout.

 16. 26

  @25 Geld helpt wel het wat makkelijker te maken op zo’n universiteit te komen maar ze laten echt geen analfabeten afstuderen. Idem geldt voor een militaire academie, een militair die geen instructies kan lezen is levensgevaarlijk en wordt niet heel erg gewaardeerd in het leger.

 17. 28

  @15:

  Trump heeft zowel de Militaire academie als de Universiteit van Pennsylvania met succes doorlopen.

  Dat was geen militaire academie in de zin van een officiersopleiding, maar een soort militaire kostschool waar hij op zijn dertiende heen werd gestuurd door zijn ouders omdat hij onhandelbaar was.

  Naar zijn prestaties en resultaten op die universiteit ben ik nu wel heel benieuwd. Had hij daar misschien ook al iemand die zijn huiswerk voor hem maakte?

  Overigens kan iemand met dyslexie vaak best aan een universiteit studeren, maar het is wel een enorme inspanning. Best plausibel dat hij in zijn jonge jaren een dergelijke prestatie nog kon opbrengen, maar er nu op zijn zeventigste geen zin meer in heeft.

 18. 29

  @24: George W. Bush ook, dat heldere licht. Die heeft zelfs nog in het stickball-committee gezeten bij Yale.

  [img]http://3.bp.blogspot.com/_AauCarFOO_Y/S_dDAM_trrI/AAAAAAAAACc/QQKpW7X3Ogg/s1600/George+W+Bush.JPG[/img]

  Of Trump nou dyslectisch is of niet. Het lijkt er wel op dat hij aartslui is als het aankomt op stukken lezen.

 19. 31

  @30:

  Ter aanvulling: hielspoor – was hetgeen wat Trump meerdere malen “hielp” om onder zijn dienstplicht uit te komen.

  Ik zou zeggen: good for him. Alles wat je maar kan aanwenden om uit de klauwen van het leger te blijven.

  Er zijn meer dan genoeg valide redenen om hem op zijn toupet te spugen als je hem tegenkomt*. Dat hij destijds niet naar Vietnam wilde hoort daar niet bij.

  * Doe het dan twee keer, één keer namens mij.

 20. 32

  Ik heb de fimpjes niet bekeken, maar had Pakman het ook over de teleprompters? Opvallend toch ook dat Trump daar altijd een hekel had tijdens zijn campagne? Die had ‘ie helemaal niet nodig, zei hij. En hij jaagde zijn assistenten en script-schrijvers continu op de kast door tijdens zijn rally’s steeds ‘off-script’ te gaan.

  (Nu we toch in de stemming zijn: zou het ook nog kunnen dat hij slechtziend is? Zijn stropdas zit de laatste tijd zo raar, sinds hij Melania in New York heeft achtergelaten.)

  (Negeer dat laatste. Hij heeft alleen ‘clip-on’-dassen: https://youtu.be/i-4r9XE5EM0?t=405 )

 21. 33

  @29: Bush jr was leesverslaafde, of is het nog steeds.
  Wikipedia:
  “Bush has been an avid reader throughout his adult life, preferring biographies and histories.[40] During his time as president, Bush read the Bible daily.[41] He also read 14 Lincoln biographies and, during the last three years of his presidency, he reportedly read 186 books. ”
  Dus toen hij president was las hij een boek per week (de laatste drie jaar), hij kwam niet toe aan de officiële stukken waarschijnlijk…

 22. 35

  @34: ach, als je twijfels zet bij de intellectuele capaciteiten van Trump heet het ‘ stemmingmakerij’ en ‘onvolwassen’. Terwijl Trump zichzelf keer op keer te kakken zet als een corrupte nitwit, met z’ n onvolwassen tweets.

  En @24: iemand die zich opstelt als autoritair heerser zoals Trump moet je niet met fluwelen handschoenen aanpakken. Vuil spelen is toegestaan. Do it them before they do it do you. Kijk anders maar naar hoe de republikeinen Warren de mond snoerden.

 23. 37

  @36:
  Dat kan alleen als het hele korte codes zijn. Meneer heeft naar verluid moeite om zich lange tijd ergens op te concentreren. De wereld is dus een stukje veiliger dan we dachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren