Is biologisch voedsel beter? Vraag het de fruitvliegjes

ONDERZOEK - Een studie onder fruitvliegjes laat zien dan het eten van biologisch voedsel voordelig is voor de gezondheid.

Open artikel

Reacties (8)

#1 Boer

Die beestjes eten suiker ,niets meer niets minder.
Een onderzoek? een schoolprojectje van een high school teen,..

#2 Prediker

@1 Een schoolprojectje dat ze heeft uitgevoerd onder begeleiding van een biologieprof en dat ze inmiddels met twee universitaire wetenschappers heeft gepubliceerd in een online peer reviewed tijdschrift.

Komt bij dat ze met dat experimentje heeft aangetoond dat fruitvliegjes die suikers eten van organisch geteelde bananen en aardappelen vruchtbaarder zijn, langer leven, en beter bestand zijn tegen ‘stress’. Dat zijn gewoon objectieve meetcriteria.

Dat onderzoek valt online na te lezen, dus het zal een koud kunstje voor je zijn om er inhoudelijk gaten in te schieten, in plaats van te mekkeren dat ze maar een middelbare scholier is, en dat het dus niet serieus te nemen valt.

Als die meid op d’r 14e een wetenschappelijke proef kan opzetten op het niveau van doctoraalstudenten, dan is er een gerede kans dat ze een stuk intelligenter is dan jij en ik.

#3 Rob

Hello, were the fruits and vegetables washed before the nutritive extract was isolated? If so, how were they washed/rinsed? I’ve heard that a lot of the pesticide residues are rinsed off with rinsing/washing, and I assume most people do rinse/wash their fruits and veggies before using them; I hope that was done in this study

http://www.plosone.org/annotation/listThread.action;jsessionid=3A054255EB52FF7DCF36B7510AF03BAA?root=64425

Deze vent stelt de eerste vraag die bij mij opkomt als ik de studie lees. Het is namelijk aanbevolen om groenten en fruit te wassen vanwege pesticiden.

Wel leuk voor het meisje om zo jong al een opmerkelijk wetenschappelijk artikel te publiceren.

#4 objectief

The exact molecular mechanisms of the observed health effects remain to be elucidated. Altered insulin-signaling, altered redox balance or xenohormesis may all play a role. The use of the Drosophila model will be invaluable not only in investigating potential health effects of a variety of food sources, but furthermore in dissecting the molecular pathways underlying the health effects of organic foods.

Interessant onderzoek, zoals het citaat aantoont evenwel meer vragen dan antwoorden.

#5 Kalief

Biologische suikers zijn misschien goed voor kleine insecten maar daarmee niet automatisch ook voor grote mensen.

#6 Bismarck

@5: En anders kun je nog altijd biologische producten weren omdat je gewoon niet graag fruitvliegjes in huis hebt.

#7 Siquo

Ehm, ligt het nou aan mij? Pesticiden zijn toch juist bedoeld om slecht te zijn voor insecten die fruit eten? Gefeliciteerd, ze heeft de werking van pesticiden aan getoond, zullen de fabrikanten blij mee zijn :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*