Iran sluit voorlopige deal over uraniumverrijking

De deal is zes maanden geldig en zou uiteindelijk moeten worden opgevolgd door een groter pakket aan afspraken:

The concessions not only halt Iran’s nuclear advances but also make it virtually impossible for Tehran to build a nuclear weapon without being detected, the officials said. In return, Iran will receive modest relief of trade sanctions and access to some of its frozen currency accounts overseas, concessions said to be valued at less than $7 billion over the six-month term of the deal. The sanctions would be reinstated if Iran violates the agreement’s terms.

Precieze details hier.

Israël is niet blij:

De Israëlische minister Juval Steinitz van Strategische Zaken noemde het akkoord een ‘slechte deal’. ‘De op het laatste moment aangebrachte veranderingen zijn onbevredigend. De overeenkomst was en blijft slecht.’

Open waanlink

 1. 3

  @2: Interessanter is wat jouw link zegt over de geloofwaardigheid van Netanyahu. Al in 1992 beweerde hij dat Iran over 3 tot 5 jaar een nucleair wapen zouden hebben. Uit jouw link blijkt dat ze in 2003 nog niet eens begonnen waren.

  Het is inmiddels 2013, er is nog geen begin van een Iraans nucleair wapen in zicht, Rouhani is 100 keer geloofwaardiger op dit issue dan Likud. Ik zou me daar wel een beetje druk om maken, als ik jou was.

 2. 4

  Het is wel ironisch dat Netanyahu dit akkoord een historische vergissing noemt terwijl hij zelf premier is van een echte historische vergissing …

 3. 6

  @2:
  Ja, Likoed, en eindelijk terecht, het gesodemieter van Israël in het Midden-Oosten en het voortdurend opdringen van eigen specifiek Israëlische wensen aan de hele omgeving, het moest maar eens uit zijn.
  Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten, dus Israël vertrouwt Iran niet……..en dat terwijl Israël toch de agressor bij uitstek is in dit geval.

  Want je weet Israël dreigt voortdurend met oorlog………EN HEEFT ATOOMWAPENS.

  Likoed, ik word jou en je verblinde Israël-freaks echt helemaal zat.

 4. 7

  @2:
  Likoed….

  Denk je dat het een keer tot je zou kunnen doordringen dat een link naar een bron als
  Likud op geen enkele manier meer serieus, laat staan onpartijdig, wordt beschouwd?

 5. 8

  Een dag of 10 geleden heb ik de redactie van Sargasso al eens 2 linktips gestuurd waarin ik het vermoeden uitsprak dat er een kentering aan de gang is en de suggestie, dat iemand die beter op de hoogte is dan ik, eens onder de loep zou moeten nemen wat Kerry nou precies allemaal heeft uitgespookt in de afgelopen maanden.

  Nu precies is uitgekomen wat ik verwachtte, wil ik die suggestie hierbij graag nog eens herhalen.

 6. 10

  @9:

  Het is inderdaad zeer triest gesteld met de gigantisch blinde vlek die men op sargasso heeft voor Israel. Soms lijkt het gezegde: de vijand van mijn vijand is mijn vriend, hier heel erg op z’n plaats. Zolang je maar alles verfoeid van de staat Israel heb je enkel vrienden hier, ongeacht de berg troep die beweerd wordt

 7. 12

  @9: Niemand verdedigt hier het Iraanse regime. Er is alleen een groot meningsverschil hoe je hiermee om moet gaan, om bijvoorbeeld verandering binnen het regime te stimuleren (bijvoorbeeld door steunen van meer hervormingsgezinde krachten als Rohani) of het welzijn van de Iraniërs te verbeteren (bijvoorbeeld verlichten van sancties in ruil voor controle over het gebruik van kernenergie in Iran).

  Als je het daar mee oneens bent, kom je er niet door alleen maar ‘vrouwen stenigen’ en ‘homo’s ophangen’ te roepen. Wanneer voert Israel eigenlijk het homohuwelijk in? Of überhaupt een niet-religieus huwelijk?

 8. 13

  @9: Beste Likoed.
  Verblind als je bent wil ik graag aan je vragen wat jij verstaat onder
  Israel-haat.
  Mensen die kritiek hebben op de havikenpolitiek van Israel hebben last van Israel-haat?

  Daar zitten mensen bij die zelf Joods zijn en lid van “Een Ander Joods Geluid”
  Wist je dat al wel?

  Dat zijn allemaal haters van nature??

  Overigens neem ik aan dat je op de hoogte bent van de manier waarop de aanhang van de Shas-partij omgaat met vrouwen?
  Zelf (lees het maar na , hoor) te beroerd om te werken( “wij bestuderen de Talmoed en de Wetten”), intussen hun vrouwen aan het werk sturen en intussen hun handje ophouden bij papa Staat…. hun medeburgers ten strijde laten trekken en zelf niet meedoen( WANT we bestuderen de Talmoed en de Wetten)

  Mijn hemel, Likoed, hoe blind of verblind kan je zijn.

  Je kunt dat allemaal vinden op internet, tenminste, wanneer je bereid bent ook negatieve feiten tot je te nemen.

 9. 14

  @11:
  Mijn (verwijderde) kritiek op ter horst c 7 in ´Iran sluit voorlopige deal´ enz. gaf ik in de vorm van een reprimande in nette woorden uitgedrukt. Vergelijk dit eens met het vloeken, schelden en gebruik van de platste sexismen die op Sargasso niet van de lucht zijn en er niet of nauwelijks worden geweerd. Dat wordt nog eens de ondergang van S. Vergelijk het roemloze lot van ´Geen Commentaar.´

  Ik voel mij ongelijk behandeld, maar berust in mijn onrechtvaardig lot.

 10. 15

  @14: Ik ben toch wel benieuwd naar de portee van die zogenaamde reprimande, die zou dan moeten gaan over het simpele feit dat ik nogal wat kritiek heb op de houden van de Israeli en hun regering.

  Ik mag toch aannemen dat dat mijn goed recht is.

  Zoals het het recht is van HPax en Likoed om diezelfde regering te vuur en te zwaard te verdedigen.

  Nogmaals, wellicht ten overvloede:
  Ik ben geen israel-hater, en ook ZEKER geen Jodenhater, maar ik heb, zoals vrijwel de gehele wereld die heeft, stevige en serieuze kritiek op de regering van israel en het door die regering gevoerde beleid.

  Daarin is een groot deel van de wereld, inclusief de VN, het met mij eens.

 11. 16

  Wat mij tegen staat:
  Nu is er EINDELIJK een akkoord met Iran over die verrijking van uranium, een akkoord waar de internationale gemeenschap jaren en jaren aan gewerkt heeft, en DUS is er een kans op een vredelievender en verdraagzamer situatie in het Midden Oosten, en nóg is Israel er op tegen.

  Het wordt tijd dat de Israeli tot het besef komen dat ze niet de enigen zijn met rechten in dat werelddeel, een dat ze ook eens tot het besef komen dat de gehele wereld niet voortdurend naar hun pijpen danst… maar dat idee schijnt niet tot ze te willen doordringen…..hetgeen mag worden geconcludeerd uit het feit dat ze tot nog toe vrijwel alle VN-resoluties naast zich neer hebben gelegd en ook uit het feit dat ze keer op keer het vredesproces versjteren door doodgemoedereerd ALWEER op andermans grondgebied een nederzetting te gaan bouwen.

  Er is een kans op vrede, maar zelfs die kans wordt van de hand gewezen.
  Waarom geeft Israel die vrede geen kans??

  Men klaagt daar over het feit dat er nog steeds – helaas – enkele radicale moslims zijn die beweren dat Israel daar geen rechten heeft.
  Waarom verzwijgt men dan nog steeds – helaas, dat volgens de Israelische regering ook de Palestijnen geen rechten hebben?

  Me dunkt dat die evenveel, – minstens evenveel – recht hebben om daar fatsoenlijk te mogen leven, en niet uitsluitend op de voorwaarden die Israel aan ze stelt…

  Als er dus in de Volkskrant een stuk staat over het feit dat volgens de internationale gemeenschap Israel zichzelf categorisch buitenspel plaatst kan men dat als een aanval ervaren, maar ook als een oprecht gemeend advies, of waarschuwing zo je wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren