1. 2

  Dat had ik dus al voorspeld:

  https://sargasso.nl/archief/2012/01/13/vs-waarschuwen-iran-over-straat-van-hormuz/

  Niet dat ik daar nou echt trots op ben, want zo moeilijk was dat nou ook weer niet. Maar ja, wat telt is het gebaar, moet je maar denken.

  Israel heeft meer dan 100 van die dingen, maar dat is tenminste een vreedzame democratie en dus een voorbeeld voor de wereld. Jammer dat maar niet lukt om al die arabieren daarvan te overtuigen.

  Hoe zou dat nou toch komen?

 2. 3

  En toch gaan de Perzen aan het kortste eind trekken.
  De boycot gaat hun pijn doen en ik denk dat ze behoorlijk nerveus aan het worden zijn, in de aanval gaan en ontkennen is ook een strategie.

 3. 5

  Niks nobels aan de olie boycot. Men wil het volk radeloos wanhopig maken en onberedeneerd woedend door uithongering en deprivatie. Wie betaalt de subsidies voor basisgoederen voor levensonderhoud? (graan, diesel, etc)Dat wordt betaald uit staatinkomsten. Geen brood, geen spelen. Het gaat nog harder worden dan het is om als Alie met de pet te kunnen overleven in Iran totdat de spreekwoordelijke perzische kruik barst.

 4. 6

  Daar staat tegenover dat de zondebok zich op een presenteerblaadje aanbiedt. Bovendien, zolang China niet meedoet, blijft Iran nog riante inkomsten houden. Ik zie eerder Guido met de pet in opstand komen tegen nog hogere benzineprijzen, bovenop alle bezuinigingen die Italië al door IMF en EU opgelegd krijgt.

 5. 7

  Exact, jij zegt het en ik denk het al veel langer.
  Er is een oorlog gaande waarvan de meesten zich nog niet bewust zijn. Gelukkig voor de mensen in het westen heeft deze zich tot nu toe beperkt tot pijn in de portemonnee maar niet ondenkbaar dat daar snel een grens bereikt wordt. Hou je haaks als het zover is!

 6. 9

  Komt schaken niet uit Perzië?

  Het maakt natuurlijk wel een verschil of de Junk tegen de Dealer zegt, ik koop echt niets meer van jou, of de Dealer tegen de Junk, jij krijgt NIKS meer van mij…

  De pech voor Iran is dat ze nu met een overschot van 800.000 vaten per dag zitten die niemand wil hebben.

  /s

 7. 11

  Een olieboycot moet Iran onder druk zetten om geen atoombom te ontwikkelen. Hoewel het bewind in Teheran dit ontkent, wordt algemeen aangenomen dat de Iraniërs bezig zijn met een nucleair programma om een atoombom te fabriceren.

  topjournalistiek !

 8. 14

  Waarschijnlijk zijn er op dit moment al hele collonnes tankwagens heen en weer over de grens aan het rijden.
  Zeg maar een soort iraanse variant van het ‘oil for food’ programma. Hoe dan ook de gewone man is de lul. Geld wint altijd.

 9. 17

  Hoewel het bewind in Teheran dit ontkent, wordt algemeen aangenomen dat de Iraniërs bezig zijn met een nucleair programma om een atoombom te fabriceren.

  Wat een grap ook.

  VN/IAEA: Gij zult geen uranium opwerken!
  Iran: Maar we hebben juist met zijn allen afgesproken dat we dat wel mogen!
  VN/IAEA: Gij zult geen atoombom maken!
  Iran: Dat doen we ook niet, zoals afgesproken, kom maar kijken.
  VN/IAEA: We hebben niks gevonden! Toch moet er iets zijn! Iran, verklap waar gij die bom maakt!
  Iran: We maken verdomme geen bom stelletje zeikerds!
  EU en VS: We geloven jullie niet maar we hebben geen enkel bewijs!
  VS: We gaan jullie gewoon boycotten! We hebben verdomme die democratie van jullie niet kapot gemaakt om dit gezeik te krijgen.
  EU: Zodra we een andere leverancier hebben gevonden gaan we jullie boycotten! Tot je stopt met uranium verrijken, ook al hebben we onze handtekening gezet onder het document waar we met zijn allen afspreken dat jullie dat wel mogen. We heffen de boycot weer op als jullie verklappen waar de door ons verzonnen bommenfabriek staat.
  Iran: Oh dus jullie hoeven onze olie niet? Okeej.
  Auto’s in EU: *pruttel*
  Publieke opinie VS en EU: Schiet ze kapot!

  Waar diende die VN ook alweer voor…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren