Invalide kunstenaar uit museum gezet

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

NIEUWS - Wat de gemeente Den Helder vrijdag 13 april verzaakte, doet ze met deurwaarder en politie vandaag: Rob Scholte is zijn museum uitgezet. Hij en zijn gezin zijn nu dus behalve het museum, ook hun huisvesting kwijt. Op dit moment wordt het pand leeg gehaald. De gemeente wil beslag leggen op de aanwezige kunst als middel om een schuld en de kosten voor ontruiming te kunnen verhalen.

Scholte heeft een schuld bij de gemeente voor energielasten die hij niet betaalde, omdat hij nog in rechtszaken met de gemeente was verwikkeld. Op dit moment loopt er zelf nog een bodemprocedure over de status van eerdere afspraken tussen Rob Scholte en de gemeente. Volgens Scholte kan achteraf blijken dat deze ontruiming  onterecht is.

In het Noord Hollands Dagblad:

Tjitske Biersteker, fractievoorzitter van de Helderse ChristenUnie, kwam ter plaatse poolshoogte nemen. ,,Ik ben er ziek van. Verschrikkelijk dat dit zo gebeurt, zonder enige aankondiging en met zoveel machtsvertoon”.

Het Rob Scholte Museum heeft nog een on line versie, waar de onverkwikkelijke geschiedenis van een botte wethouder, een falend gemeentebestuur en een de iondernemende kunstenaar nog is na te zien.

Open artikel

Reacties (15)

#1 Bolke

Dus als ie niet invalide was geweest dan was het minder erg?

#2 P.J. Cokema

@1: Ik dacht laat ik eens de kunst van koppen snellen proberen en zien hoe snel er dan zal worden gereageerd. Awel, deze is snel.

En je hebt een punt. Scholtes fysieke beperkingen doen er helemaal niet toe.

#3 Co Stuifbergen

@1: ik denk het wel, omdat een meer mobiel persoon makkelijker in de daklozenopvang terecht kan.
Of op de zolderkamer van een tante.

#4 Co Stuifbergen

Volgens de NOS oordeelde een rechter dat Rob Scholte 30 dagen moest krijgen om te vertrekken.
Als de gemeente zich daaraan hield, kan de ontruiming niet als totale verassing komen.

#5 Bolke

@3: En het is die insteek die er voor zorgt dat gehandicapten nog steeds al niet volwaardig behandeld worden, de man mist zijn benen, niet zijn hersens.

Dat je toevallig in een stoel zit wil nog niet zeggen dat je anders behandeld moet worden als iemand die moet lopen.

#6 Meneer Kronkel

@4: Scholte wist al vorig jaar juni dat hij weg moest, wat vorige maand nog eens door de rechter was bevestigd. Niet bepaald onverwacht.

#7 Rigo Reus

@5 Een aantal jaar geleden was ik bij een gelegenheid waar Rob Scholte een lezing zou houden. Toen het zijn beurt was, rolde hij met zijn stoel tot aan het podium….. er was door de organisatie niet aan gedacht hoe Rob Scholte op het podium achter de microfoon zou moeten komen – oeps, genant, pijnlijk en knap debiel eigenlijk. Rob liet zich niet uit het veld slaan en deed zijn verhaal met een losse microfoon vanaf de vloer.

#8 Joop

Toch wel mooie schilderijen heeft deze man gemaakt. Ik kon er uren naar kijken, want ze zitten soms zeer ingenieus in elkaar.

Heeft zijn gehandicapt zijn niet met Holleeder te maken?

#9 JANC

@5: Dan kunnen we al die liften wegnemen. Rolstoelgebruikers kunnen de trap nemen. Rolstoelgebruikers verhuizen natuurlijk ook net zo gemakkelijk als jij en ik. “Kom, ik help je met die kast van de trap sjouwen” “Kom, ik pak die kist wel even van je over en breng die naar de verhuisauto”. Sorry, maar er mist bij jou daar een paar hersencellen als je zo reageert. Het gaat niet om “zieligheid”, zoals jij het doet voorkomen, maar dat er daadwerkelijke fysieke drempels zijn waarom het voor een rolstoelgebruiker moeilijker is om dagelijkse dingen te doen. Bovendien, je kan hopelijk lezen, hij is van mening dat het onterecht is.

#10 Co Stuifbergen

@8: Waarschijnlijk had de aanslag met advokaat Oscar Hammerstein te maken.

https://www.volkskrant.nl/politiek/op-een-haar-na~a537077/

#11 Meneer Kronkel

@9: Bovendien, je kan hopelijk lezen, hij is van mening dat het onterecht is.

Dat kan zo zijn, maar door de rechter is hij meermaals in het ongelijk gesteld.

#12 JANC

@11: Maakt voor zijn koppig gedrag niks uit ;)

#13 lmgikke

Titel van het artikel had ook kunnen zijn:

Kunstenaar weigert gehoor te geven aan uitspraak rechter.

#14 JP Blakendennen

Of: gemeente naait burger. Maar dat is geen nieuws natuurlijk.

#15 Manfred

energielasten die hij niet betaalde, omdat hij nog in rechtszaken

Omdat? Een rechtszaak geeft geen uitstel voor een betalingsverplichting. Waarschijnlijker is dat ie gewoon geen geld had.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*