ING-topman vindt dat zijn loonsverhoging van 360.000 euro getuigt van moed

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Hem was namelijk zes ton extra belooft. Is de Willemsorde nog beschikbaar?

Open artikel

Reacties (19)

#1 Inkwith Barubador

Nou, als u mij 600.000 euro belooft, wil ik ook best genoegen nemen met 360.000 euri.

#2 Anton Evening

Niet meer van mijn geld gelukkig

#3 Joop

Gelukkig dat de aandeelhouders weinig invloed hebben op het stellen van de bonus, maar dat het via de raad van commissarissen beslist kan worden.

Moet niet gekker worden. En dan die wetgeving, die de aandeelhouder wil helpen, gelukkig dat onze regering daar niet achter staat!

Want vergeet niet die jongens bovenin willen hun pensioen veilig stellen, dat huis in Monaco dan nog kunnen betalen, en die vrouw het liefst kunnen inruilen voor een jongere versie, wij moeten diep medelijden hebben!

O ja, en mensen die daar kritiek op hebben zoals Joris Luyendijk, die worden vakkundig onder de mat geschoven door Syp Wynia in de Elsevier. Want hoe kan een arabist nou verstand hebben van dit soort zaken, bemoei je er niet mee!

#4 frankw

*poetst hooivork nog even op*

#5 Inca
#6 Joost

@5: Ho! Het gaat hier wel om Nederland he. Hier wordt er geclaimd dat we talent van buiten moeten halen, en dat daarom de lonen zo hoog moeten zijn. Beetje vaag, want waarom is hij dan wel Nederlands?

Het omgekeerde argument is in het VK een beetje onzinnig, omdat daar de lonen al het hoogst zijn. Beetje alsof een voetballer in de premierleague dreigt naar Nederland te gaan omdat ze hem daar te weinig betalen.

#7 Inca

@6, nee volgens mij is het argument in Nederland ook dat als we niet genoeg betalen, ze allemaal naar de UK en de VS gaan.

( http://www.stand.nl/stellingen/Binnenland/Voor-een-goede-bankier-betaal-je-de-hoofdprijs ? Ik heb geen tijd gehad de uitzending te beluisteren.)

#8 Inkwith Barubador

En in de UK denken ze dan weer:
“Als die Nederlanders al zoveel betaald krijgen, dan horen wij meer te krijgen!”
En er volgt een spiraal naar boven.

Maar kan iemand me uitleggen waarom je uberhaupt meer dan een miljoen zou moeten verdienen? En wat doe je met die 6 ton extra? Je hebt al 3 villa’s en 5 sportwagens.

En ondertussen wel uitzendkrachten afknijpen en eruit trappen. Ronduit schaamteloos, zo ver zijn we al gekomen.

#9 Joop

Als jij een grote bank winst bezorgd dan heb je in de onderhandelingen afgesproken dat je een klein percentage zelf mag opstrijken. Tevens is het competitie. Je moet meer dan de buurman hebben. Die heeft drie sportwagens, jij hebt er tien. En de dames: zee zeggen het niet, maar bezit is macht, en dat kunnen ze maar al te goed waarderen. Want kindjes van een rijk man heb je meer aan dan van een arme sloeber. En voortplanten is wat elk mens in zijn achterhoofd heeft. Daar gaat alles om.

#10 okto

@8
Het gaat niet om het geld op zich, het gaat om de status. Een topman laat zien dat hij niks waard is als hij te weinig krijgt. Dat is belangrijk voor de volgende stappen in z’n carriere. De gedachte is: als ik peperduur ben, moet ik wel goed zijn, dus op die manier wordt het carrierepad voor de vervolgstappen geeffend.

Maar omgekeerd werkt het ook, en dat is nog veel belangrijker: een topbank laat zien dat het veel waarde heeft (voor beleggers, voor de beurs, etc) als het z’n topmensen veel betaalt. Als Ing z’n top af zou schepen met minder, dan zou daar impliciet de boodschap vanuit gaan dat het slecht gaat met Ing, en dat Ing als bank niet veel waard is – wat weer gevolgen heeft voor de beurswaarde. Alles in die wereld draait om uitstraling, en die uitstraling moet zo stoer mogelijk zijn en zo veel mogelijk zelfvertrouwen weergeven. En zelfvertrouwen toon je onder meer door je topmensen zeer fors te belonen.

#11 Joost

En zo is een deel bezig met een race to the bottom en een deel met een race to the top.

#12 mark3000

Het was moedig geweest als hij uit eigen beweging 240k had geweigerd, maar dat is niet.

Eigenlijk kan ik hem niks verwijten, zou hypocriet zijn.

#13 Bismarck

Als je de pers mag geloven is vragen om ridicule loonsverhogingen inderdaad best dapper. Je wordt in de media toch wel enigszins verketterd (al spreken “financieel experts” bij programma’s als RTLZ het natuurlijk wel goed met argumenten als #7 en #10). Gelukkig bereiken de woedende volksmenigten met hooivorken en fakkels zelden de villawijken waar deze mensen wonen. En anders kunnen ze natuurlijk altijd nog een gated community beginnen om het gepeupel buiten te houden.

#14 Folkward

@13
Het ‘moedige’ gedeelte was niet de loonsverhoging te accepteren, maar een korting op de loonsverhoging. Gelukkig is-ie daarvoor gehuldigd. Zoveel heldenmoed mag niet onbeloond blijven!

#15 Joost

@14: Lol! Dit somt het wel op:

Eerder vandaag redde de brandweer vier kinderen uit een brandend huis in Enschede. Dit bleek echter niet te gaan om moed maar om een middagdienst.

#16 Henk van S tot S

De Willemsorde kan die wel vergeten:

Willem voelt zich gefuckt genomen, want hij krijgt maar € 823.000,00 p/j.
;-)

#17 Schoffel

Wat een moed toont deze man. Die verdient een podium:

[img]http://previewcf.turbosquid.com/Preview/2014/05/25__01_40_00/gallows_01.jpg6a57bbd9-f0e8-47ae-b320-ae4b129a1329Larger.jpg[/img]

#18 Ludo

@10 Maar een studie van Cooper et al laat zien dat het omgekeerde het geval is: Hoe hoger de beloning van de CEO, hoe lager de beurswaarde in de toekomst (in vergelijking met bedrijven met lagere beloning CEO). http://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=1572085
Snel tijd om de aandelen ING te verkopen voor het te laat is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*