Huur een eigen bewakingsdrone voor $58 per maand

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Nu kijkt u er nog van op. Maar over tien jaar hangt de lucht er vol mee.

Open artikel

Reacties (9)

#1 gronk

Ik vermoed dat dit soort speelgoed heel snel verboten gaat worden. Alleen toegestaan voor overheidsgebruik, net zoals traangas, etc.

#2 Bolke

Wat een nutteloos iets, de essentie van beveiligings camara’s is juist dat ze NIET draadloos zijn waardoor sabotage erg moeilijk wordt.
Drones zijn draadloos en dus vrij simpel te storen.

#3 Prediker

@2 – Als dat zo is, zullen de Taliban in Pakistan en al-Qaeda in Jemen ze met hun omgebouwde zweefvliegtuigjes-besturingsapparaten wel bij bosjes uit de lucht plukken, toch?

Dus.. waar zijn al die tientallen foto’s van jihadstrijders die triomfantelijk de brokstukken van drones aan de camera tonen?

#4 Bolke

@3:
1. Een militaire drone boven een land is iets moeilijker te vinden (en dus te storen) als een burger drone boven een huis.
2. Militaire drones kunnen en mogen andere frequentie spectrums gebruiken als burgers en zijn zodoende moeilijker te storen (maar het is niet onmogelijk)
3. De Taliban en Al-Qaeda hebben die technische mogelijkheid nog niet, maar het al waarschijnlijk niet lang meer duren eer ze die wel hebben.

#5 Prediker

@4 – Hmm… okee, dat klinkt op zichzelf genomen allemaal redelijk plausibel.

En hoe zit het dan met de drones die de Amerikaanse politie inmiddels in gebruik heeft?

#6 Bolke

@5:
Dat is afhankelijk hoe die drones in worden gezet en of iemand er belang bij heeft om die dingen te storen, maar nog belangerijker is de organisatie graad van de mensen die kwaad willen, neem het Project X gebeuren in Haren, dat is een ad-hoc groep mensen die gaan rellen, die zullen niet zomaar 1-2-3 een apperaat te voorschijn toveren die in staat zijn om drones te storen, maar een georganiseerde bende zou wel kunnen investeren in zo’n ding.

Wat wel een nadeel van storen is dat het stoor signaal vrij gemakkelijk op te sporen is, kwestie van uitpeilen.

Wat ik trouwens nog in @3 vergeten was, als een fatsoenlijke drone contact verliest zal die hoogstwaarschijnlijk vanzelf terug vliegen naar een vooraf gemarkeerde positie, vandaar dat die dingen niet zo maar 1-2-3 neerstorten.

#7 Kalief

Wat opvalt aan de huidige filmpjes van bewakingscamera’s in de Opsporing Verzocht-achtige programma’s is naast de beroerde beeldkwaliteit de vaak onhandige positie van de camera’s.

Die camera’s zijn hoog opgehangen, waarschijnlijk om een zo groot mogelijk blikveld te hebben en om sabotage te bemoeilijken. Maar met resultaat volstrekt nutteloze beelden van kruinen, mutsen, petjes en capuchons. Het is juist het gezicht dat herkenbaar in beeld moet worden gebracht dus die dingen moeten op ooghoogte hangen.

Dit probleem wordt met drones alleen maar groter omdat ze nóg hoger hangen. Straks filmen ze wel de wegrijdende auto maar hangen ze te hoog om goed te kunnen zien wat voor type auto het is, laat staan dat het nummerbord leesbaar is.

#8 NietJeZus

Ik moet het speelgoed uit mijn jeugd maar weer eens van zolder halen – de katapult.

#9 Sil.

Bolo rounds!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*