Waarom juichen zoveel Amerikaanse fundamentalisten Hosanna voor Trump?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Blanke Amerikaanse fundamentalisten lopen in groten getale achter Donald Trump aan. Dat is op het eerste gezicht merkwaardig, aangezien Trump openlijk zwelgt in allerlei hoofzonden als lust, hebzucht en hoogmoed en duidelijk niets van de bijbel weet.

Blanke Amerikaanse evangelische christenen zijn echter in de eerste plaats conservatief* en pas in de tweede plaats christen, meent amerikanist en godsdienstwetenschapper Stephen Prothero.

*En ‘conservatief’ mag u wat mij betreft gerust lezen als een chiffre voor: reactionair, patriarchaal, seksistisch, homofoob en blank-supremacistisch.

Open artikel

Reacties (6)

#1 Mario

Waanlink gaat hier weer heen.

“Go to Auschwitz.”

…aldus een Trump supporter.

https://twitter.com/Yair_Rosenberg/status/708826116803469312

Het blijft bizar hoe men in feite een terugkeer naar WW2 wenst. Terugkeren naar genocide van ‘die anderen’. Ook hier in Nederland bij PVV-ers zie je dat telkenmale terugkomen. Engeland dito (UKIP). Frankrijk bij FN-supporters. Etc.

Maar men mag het geen fascisten noemen. Neehee, het zijn ‘bezorgde burgers’.

Je zou ze eigenlijk stuk voor stuk naar één van de vernietigings- of doorvoerkampen moeten “trappen”, zodat men eindelijk eens iets van historisch besef krijgt..

#2 Christian Jongeneel

@1 Gerepareerd

#3 Micowoco

@0: Geloven is in veel gevallen doen alsof je gelooft, ik zei het al eens, hier.

#4 AltJohan

Ik vind dat zelfs Wilders verbleekt bij het charisma van Trump. Ik denk dat ik verliefd ben.

#5 Lutine

@4

Wilders was al verbleekt voordat er sprake was van Trump…

On topic: een land dat iemand als Trump serieus neemt zegt ook wat over zichzelf. Maar wat willen we ook verwachten van een land waar de gevangenissen voller zitten dan waar dan ook. Waar iedere gek een pistool mag kopen en die gebruikt ook. Waar 6 miljoen mensen niet mogen stemmen omdat ze ooit veroordeeld zijn geweest. (Natuurlijk meest zwarten. In Florida mag 23% van de zwarten niet stemmen)

In de VS wordt iedereen gecriminaliseerd en vooral zwarten natuurlijk. En nu wil een daadwerkelijke crimineel het witte huis betreden. De omgekeerde wereld.

#6 Mad Max

@4: charisma? Serieus? Iemand die niks anders doet dan pocht hoe rijk hij is (en wat hij voornamelijk aan zijn vader te danken heeft) en waarvan alles wat hij beweert op z’n minst leugenachtig is (en vaak blijkt gewoon totale leugens) noem jij charismatisch? Zie, er zijn altijd mensen die gewoon bedonderd willen worden, om dan achteraf te schreeuwen dat die politici altijd zoveel liegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*