Hoogleraar recht: “Groningen is als wingewest gebruikt”

Foto: 350 .org (cc)
Dossier:

Tijdens een congres over de mijnbouwschade in Groningen is hoogleraar Herman Bröring uitermate kritisch over de houding van de overheid. Het vertrouwen van de Groningers in de overheid is compleet weg. Dat is niet zo verwonderlijk als je kijkt kijkt naar de wijze waarop de overheid met de mijnbouwschade omgaat.

Maar dat is wel heel wonderlijk dat je die brief van 13 april durft te schrijven. Dan heb je totaal geen benul waar mensen aan hechten.

Hoe is dit in vredesnaam mogelijk. Wat zijn ze in Den Haag aan het doen?

De rijksoverheid heeft haar verantwoordelijkheid nog niet goed genomen.

Als iets niet transparant is, dan is dat dit dossier.

Is Groningen als wingewest gebruikt? De overheid lijkt er alles aan te doen om die indruk achter te laten.

Reacties (7)

#1 Bolke

Niet alleen Groningen hoor.

#2 McLovin

Veel draadjes geleden hadden we toch afgesproken dat al dat gedoe over vroeger dat we het daar maar niet meer over moeten hebben, anders kan je wel blijven zeuren. Geweest is geweest. Als we Groningers moeten gaan betalen dan kunnen we wel bezig blijven?

#3 Co Stuifbergen

“grote vraagtekens” is nog zwak uitgedrukt.

‘De geneeskunde kent geen acuut stresssyndroom,’ zegt Jan Bakker, een van de hoogleraren, verbonden aan de Columbia University.

https://www.volkskrant.nl/binnenland/medici-zetten-grote-vraagtekens-bij-doodsoorzaak-mitch-henriquez~a4545868/

#4 Frits

@3: In de VVD fractie noteert nu iemand de term “acuut aardstressyndroom”.

#5 rongvk

@3 Was dat niet iets dat was komen overwaaien uit de VS, waar Taser altijd de politie instrueert het als excuus te gebruiken wanneer er doden vallen?

#6 Gerrie Zwoereman

Valt me nog mee dat er nog geen installatie van de NAM in de fik is gestoken door boze Groningers.

Dat zou vast als terrorisme worden gezien door de boeven in Den Haag.

#7 Dehnus

NO SHIT SHERLOCK!?

Veengraven, Hereboeren, Stakingbreken met het nodige geweld en het leger (waardoor er rellen ontstonden), gaswinning, grond vervuild, etc, etc… die oost Friezen zijn me toch een partij genaaid zeg :P.

Het enige wat er nog een beetje dichtbij komt? Limburg en de mijnbouw (Waar Geloof, Groot Industrieel, Kapitaal en Politiek ook graag met elkaar samenwerkten en de bevolking naaiden). Maar het heet niet voor niks “Veenkoloniën”. Het is niet voor niks dat het scheldwoord voor de NaziDuitser (Mof) afkomstig is van (Muf) wat gebruikt werd voor de Groninger en ze eigenlijk gewoon als buitenlanders/halfduitsers werden gezien. Daarom is het ook zo komisch dat sommige rechtse Groningens zich nu ineens “Hollands” zijn een “Hollandsche” gebruiken aan gaan leren. Ze mochten niks vroeger man en werden zelfs op de nationale arbeidsmarkt achter gehouden en uitgelachen om een accent.

De Groninger/Nederlandse Oost Fries moet eigenlijk zeggen “val lekker dood, we doen niks meer. Staken met die hap!”.

Doen ze niet, want ze vallen er met open ogen in. Geven de EU de schuld en stemmen gewoon op bliksemafleiders Geerbeer en Thierytomaatje :P. Hilarisch gewoon :P.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*