1. 2

  druk hoor daarboven:
  – meteorietenregen boven Rusland
  – neerstortende trappen van Russische raket
  – close encounter met 50mm stuk ruimte rots

 2. 3

  @2: Ik vermoed dat het eerste en derde puntje uit je lijstje hetzelfde puntje zijn. En het zou zomaar kunnen dat het tweede puntje niet werkelijk aan de hand is, maar stiekem ook het derde puntje. Zo kun je van één brokje steen ineens wel en erg drukke hemel maken.

 3. 6

  Ik zie trouwens dat er twee topics (Waanlink en een klikTV) voor één nieuwsitem zijn gemaakt, lekker verwarrend (en zo ga je inderdaad denken dat het meteorieten regent, terwijl er echt maar eentje is gevallen).

 4. 9

  Als ik dit verhaal opnieuw bekijk over de meteorietenregen in Rusland en in 2013 plaatsvond denk ik weer aan een spannend en eng verhaal dat 30 jaar geleden in de Tina stond. In deze strip (1984-1985) werd de woonwijk van de zusjes Joke en Els (ze doen me enigszins aan Sneeuwwitje en Rozerood denken en ik weet alleen niet of zij een twee-eiige tweeling tweeling waren) verwoest door een degelijke meteorietenregen en de meteroren bleken van binnen een gevaarlijk geheim te verbergen! In elke meteroor bevond zich een vreemd buitenaards kristal en ieder persoon die dit tegenkwam werd hier door gehypnotiseerd, zag het kristal groeien tot menshoge waarna er een kloon van hem/haar uit verschijn. Deze nam zijn/haar plaats dan in, liet diens “prototype” of gastheer in het kristal opsluiten waarna deze zich weer verkleinde met het slachtoffer erin!
  Joke, haar ouders en talloze inwoners van de verwoeste wijk, waaronder ook een deel van de rondhangende reljeugd, werden allemaal het slachtoffers van deze kristalmonsters maar alleen Els ontkwam steeds aan hen al raakte zij ook een keer gewond en ze belandde in een ziekenhuis. Ze werd steeds achterna gezeten door de kristalmonsters maar kreeg hulp van de politie en het “maffe” oude kattenvrouwtje Gekke Dora. Els lag constant in de armen van haar “zusje” (een kristalmonster), de politie en het oude vrouwtje maar ontdekte opeens dat de kristalmonsters in de vernielde wijk (deze leek bijna op de vernielde wijk Roombeek in Enschede na de vuurwerkramp van 2000) een enorme reuzenpaddestoel aan het “kweken” waren! Zij zouden deze voorzien van de energie van hun slachtoffers waarna de paddestoel als een soort atoombom moest ontploffen zodat de kristalmonsters de gehele Aarde konden gaan veroveren!
  Hoewel Els en Dora alsnog door de buitenaardse wezens waren ontvoerd, Joke was puur toevallig uit hun macht gekomen, maakten de laatsten de fout hen alleen maar vast te binden waarna ze werden geholpen door de katten van Gekke Dora. Deze schakelden het laatste overgebleven kristalmonster in de vorm van een kat (de overige kristalmonsters hadden hun kristallen opgeofferd voor de paddestoel) uit waarna Dora met haar tanden (voor een oud vrouwtje had ze nog een vrij stevig gebit!) de touwen van Els, waarmee de handen van Els op haar rug waren gebonden, stuk beet, de blonde jongedame bevrijdde op haar beurt haar vriendin en haalden alle kristallen uit de groeiende paddestoel. Hierdoor verloor deze alle energie, de kristallen raakten hun slachtoffers kwijt en smolten meteen weg waarna iedereen in die wijk was gered!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren