1. 4

  @3: Bij beiden kan je als je dat wilt een valse naam opgeven, je identiteit wordt niet gecontroleerd. Twitter vraagt helemaal niet om echte namen.

  In het openbaar moet je je bewust zijn van wat je doet, digitaal al helemaal omdat dan heel de wereld mee kan lezen.

  Domme opmerkingen zonder echt serieuze consequenties kan nog steeds op de plekken waar het vroeger ook kon.

 2. 6

  Het “mooiste” aan het verhaal was nog wel het feit dat deze dame al die tijd niet op internet kon, en iedereen wachtte op het moment dat ze zou landen.

  “I don’t think America has watched a landing this closely since Apollo 13 re-entered the earth’s atmosphere in 1970. #HasJustineLandedYet”

 3. 8

  Die eerste (of laatste) was ook hilarisch.

  Het is onhandig om hilarisch te zijn in het openbaar, en dat had ze moeten weten, dus in zekere zin eigen schuld natuurlijk … maar als Frankie Boyle of Jimmy Carr of Peter Griffin van Family Guy hetzelfde had gezegd had heel Twitter ze nu gefeliciteerd on a grap well done.

 4. 9

  Maar het echt schrijnende aan dit verhaal is dat er wel een kern van waarheid in deze tweet zit.

  HIV is langzaam van typisch een ‘homo ziekte’ verschoven naar ‘kleurling ziekte’, en als dat nu alleen in de beeldvorming zo zou zijn maar helaas voor de afrikanen is het helaas ook nog eens echt zo.

  Ik ben katholiek maar de paus zou toch echt eens werk moeten maken van condooms.

 5. 12

  Er is natuurlijk wat meer nodig dan alleen een tweet om ontslagen te worden. Op zijn minst al een zwakke rechtspositie als werknemer bijvoorbeeld. Ik had zoiets in Nederland (nog) niet zien gebeuren. Maar blijf vooral VVD stemmen, dan komt het nog wel zo ver.

 6. 13

  @7: Ik krijg het idee dat het probleem niet zozeer is dat zo’n tweet ‘niet kan’; het probleem is dat er ‘niet geplande aandacht’ naar die mevrouw gaat (en het bedrijf waar ze PR-voorlichter van is). In de VS is dat blijkbaar al reden genoeg voor ontslag.

  Geeft wel een iets andere kijk op die ‘naming&shaming’-acties van GS en co. Da’s gewoon prijsschieten.

 7. 14

  @gronk: Ik reageerde op

  Nou nee, in de waanlink staat de verwijzing dat het pas echt los ging toen bleek dat ze al veel vaker soortgelijke ongevoelige tweets had verstuurd.

  uit #5.

  Ik zie nergens soortgelijke tweets. Zo’n lijstje kan je vast ook uit mijn tweets (zonder context) citeren.

 8. 15

  The 29 stages of a twitterstorm

  Het is bijna griezelig hoe goed deze parodie (uit oktober) aansluit op de werkelijkheid. Ze heeft haar excuses al aangeboden, dus nu is het wachten op Stage 26: “Until the next day a celebrity who’s only just seen it and can’t be bothered to check what the outcome was starts the whole thing up again.”

 9. 16

  De beste mevrouw is niet zomaar iemand (zeker geen “je”) maar een publiek figuur (als hoofd PR). In de V.S. als bedrijf racistisch overkomen is zeer slecht voor zaken. In hoeverre “mag” een werknemer economische schade toebrengen aan de werkgever is de relevante vraag.

 10. 17

  (…) research suggests that people of African descent are much more likely to have a genetic trait that makes them more susceptible to infection with the HIV virus (…)

  (…) researchers found that a genetic trait — found in 60 percent of African-Americans and 90 percent of Africans — makes HIV infection 40 percent more likely. The trait is virtually nonexistent in whites (…)

  Just saying:p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren