Hoe kan het gesprek tussen Teeven en Van Rey verdwenen zijn?

NIEUWS - Gisteren werd bekend dat Fred Teeven wordt opgeroepen als getuige in de strafzaak tegen Jos van Rey, om een gesprek dat zij hadden over een mogelijke burgemeesterskandidaat in Roermond toe te lichten. Het OM tapte op dat moment de gesprekken van Van Rey af, maar het gesprek tussen Teeven en Van Rey is op mysterieuze wijze niet opgenomen. Hoe kan dat?

Open waanlink

 1. 2

  @1: Je neemt me de woorden uit de mond….hoe kan dat gesprek verdwenen zijn?
  Op dezelfde manier als het fotorolletje….(Srebrenica, je weet wel, eerst was het zoek, toen was het verkeerd uit de ontwikkelaar gekomen, en daarna was het alsnog zoek…….Zoeffffff, WEG belastend materiaal….;)))
  En de dader lag op het kerkhof, natuurlijk.

 2. 3

  Er wordt een heel plausibele mogelijkheid genoemd:
  “Er is een derde optie: dat Teeven tot de zogeheten geheimhouders behoort. Nadat er in het vorige decennium ophef was ontstaan over afgetapte gesprekken tussen verdachten en hun advocaten (die mogen niet afgetapt worden), is besloten voor hen een extra beschermingswal in te bouwen in de software: advocaten van verdachten worden automatisch niet afgeluisterd. Het OM geeft de nummers van deze geheimhouders aan de aftappers van de ULI, waarna de gesprekken door het aftapsysteem automatisch worden genegeerd.”

  Waarom zou je alleen advocaten tot geheimhouders verklaren, als je als minister en staatssecretaris van V&J jezelf ook tegen afluisteren kan beschermen?

 3. 4

  @3: Het kan inderdaad best zo gegaan zijn. Maar als Teeven niet kan/mag worden afgeluisterd dan zal dat bij het OM bekend zijn. Dan hoeven ze het niet op een “technische storing” te gooien.

 4. 7

  Misschien heeft er nooit een gesprek plaatsgevonden
  en probeert het OM op deze manier hun leugens
  te verdoezelen.
  Zo langzaam aan begin ik er aan te twijfelen of
  Jos van Rey wel iets gedaan heeft dat niet door de beugel kan.

 5. 8

  @7:

  Eh…

  Het gaat hier niet om een eventuele misser van van Rey, maar om een eventuele ernstige misser van Teeven.

  Van Rey heeft in principe , noch hebben zijn fouten en feilen, niets te maken met dit verhaal…….

 6. 9

  @7: Dat er een gesprek tussen van Rey en Teeven is geweest blijkt evengoed uit de belgegevens die bij de telecomproviders opgeslagen worden. Zo makkelijk komt dat groepje criminelen er ook niet onder uit.

 7. 13

  @12:
  Fred Teeven doet immers nooit iets( dit mag letterlijk worden genomen), maar ik begreep dat hij er voor wordt betaald WEL iets te doen.

 8. 17

  Ach, ze vinden vast wel een of andere smoes om twijfel te zaaien of hier de zaak weer eens serieus bedonderd wordt.

  Die smoes kan dan weliswaar volstrekt onwaarschijnlijk zijn, maar theoretisch zou het kunnen en dus is er geen waterdicht bewijs en mijnheer Teeven blijft gewoon zitten waar hij zit.

  Bananenrepubliek Nederland.

 9. 21

  Ach, ik las dat Opstelten nu heeft “ontdekt”dat een stroomstoring( héél erg verschrikkelijk plaatselijk wel te verstaan, uitsluitend in en vanuit de werkkamer van Teeven)) de reden was van het verdwijnen van de tape.

  Want mobieltjes hebben, eh, uh, eh, erg veel last van stroomstoringen(LOL)…..enne, uh, uh, uh, de Binnenlandse veiligheidsdienst was ook helemaal ontregeld(LOL)…eh, uh, eh,

  Zelfs de NSA wist niet meer hoe het verder moest, eh, eh, eh….(ROFLMAO), eh, uh, eh….

  De schat.
  Hij weet niet beter.
  Opstelten dekt zijn maatje Teeven die weer zijn maatje van Rey dekt….een raar soort morele incest.
  Old VVD-boys network onder elkaar.

 10. 22

  De hoestende ambtenaar in regenjas kan twee dingen doen. Zijn/haar kennis gebruiken om omhoog te vallen of in de donkere garage een envelop overhandigen. yes minister/no minister.

 11. 23

  @19: “Hierdoor zijn gedurende een periode van vijftig minuten geen gesprekken opgenomen. In totaal zijn tweeduizend gesprekken niet geregistreerd.”

  2000 gesprekken in 50 minuten? Hoeveel gesprekken luistert het OM eigenlijk jaarlijks af?

 12. 25

  @21: “De storing duurde 50 minuten. Volgens de minister komen dit soort storingen regelmatig voor, ‘zoals bij elk systeem’. ‘In alle fasen van een complex technologisch proces als de interceptie van telefoongesprekken kunnen zich storingen voordoen.’
  (…)
  De bewindsman laat verder weten dat door de storing nog 2000 andere taps zijn misgelopen. In het tijdbestek dat het systeem niet functioneerde heeft Van Rey vijf telefoongesprekken gevoerd. Een daarvan was een gesprek via de vaste lijn van Teeven.” http://tinyurl.com/l5vcvgx

  De stroomstoring als fasen van een complex technologisch proces. Doet me denken aan de handleiding van Deep Blue.

  Foutopsporing: kijk of de stekker in het stopcontact zit.

  De opsporing van criminelen staat blijkbaar nog in de kinderschoenen.

 13. 28

  @26: Weet ik zo net nog niet hoor. Als zo’n tap gemiddeld een maand duurt moet je bij de gegeven cijfers nog verdomd veel telefoontjes (per telefoon) per dag plegen om aan 2000 in 50 minuten te komen. Zeker als je het bijbehorende verhaal leest en dus bedenkt dat de meeste mobiele telefoontjes als twee taps tellen (dus van Rey, die ook een vaste telefoon op werk en thuis had, telt al voor minstens 4 taps).

 14. 31

  @27: LOL!!
  Vooral als het er om gaat onaangenaam nieuws uit de publiciteit te houden is er ineens van alles mis met electronische systemen, ontwikkelcentrales van cruciale filmrolletjes, en vooral met stroomstoringen( uiterst plaatselijk, wel te verstaan….)

  Gotallemachtig, hoe debiel denken ze dat we zijn?

 15. 34

  @21: We kunnen concluderen dat de VVD EEN GROTE incestueuze massa is, ze dekken elkaar van alle kanten…[email protected]:
  WIE gelooft er eigenlijk nog in dit gehannes van Ivo en Fred??

  Vertel, kom op, en zeg er even uitgebreid bij WAAROM??

 16. 36

  @21

  “Met Jos van Rey”

  “Ja, met Fred”

  “Oh, hoi”

  “Ja, moet je eens even luisteren. Over die burgemeesterspost he? Het is dat je van de VVD bent, anders waren er misschien betere kandidaten, maar dat wist je wel.”

  “Oh ja, natuurlijk. Da’s mooi man! Maaruh, waarom vertel je dit zo over de telefoon.”

  “Ja, dat is niet het enige… De tap ligt er nu even uit…”

  “Hoezo dat?”

  “Ach, je weet hoe dat gaat. Schoonmaakster haalt de verkeerde stekker uit het stopcontact, iemand tikt toevallig de uitknop aan, je weet hoe dat gaat…”

  “Natuurlijk, een ‘ongelukje’ zit in een klein hoekje.”

  “”Enfin, je hebt nu nog […] om en nabij drie kwartier om telefoontjes te plegen mettuh… ‘precaire’ inhoud.”

  “Maar natuurlijk, ik heb nog een handjevol mensen met wie ik *per se nu* even weer moet contacten. Oude vrienden en kennissen, if you get my drift.”

  “Maar natuurlijk, gebruik je tijd goed!”

  “Ja, is goed, bedankt voor de heads-up. Houdoe!”

  “Ja, tot sprekens.”

 17. 38

  Dit excuus is volkomen belachelijk. Er zou een storing in een “module” van het tapsysteem zijn. Wat bedoelt ie in godsnaam met een “module”? Een software module? Dat kan helemaal niet aan een stroomstoring liggen, dat is hardware gerelateerd. Een server dan? Als ik als privaatpersoon cloudservers bij Amazon of Rackspace huur voor een paar tientjes per maand per stuk, daar enorme datastromen doorplens en er treed een (stroom)storing op in een van de servers dan schakelt ie automatisch over naar een andere node. Wanneer ik als einzelganger daar applicaties, databases, servers en weet ik veel wat host, ze aan elkaar koppel voor vermogensdistributie en de hardware vlieg letterlijk in de fik dan staan er twee clones in het datacenter klaar en die pakken het zo weer op… Maar wanneer er bij het justitiële apparaat van de overheid, dat er tientallen miljoenen in pompt en hele divisies en duurbetaalde externe partijen er aan heeft werken… !hier komt ie!… een STROOMSTORING optreedt, dan liggen ineens alle taps bijna een uur plat! DAT GELOOFT TOCH NIEMAND HOOP IK???

  Sargasso dien eens een WOB verzoek in voor een beschrijving van het incident en de logbestanden van de applicaties/servers. Een expert met verstand van zaken veegt dat zo onderuit. Geloof me, als dit waar is dan moeten ze logbestanden hebben en bij zo’n systeem lijkt dat me buitengewoon moeilijk te faken.

 18. 46

  Het leest alsof de afluisterambtenaar van dienst even de taperecorder uit het stopcontact trok omdat de waterkoker voor de thee er in moest.

  Het is gewoon het systeem en men moet uitgaan van mijn woord, zegt Opstelten
  Zullen we dat maar liever niet doen?

 19. 50

  @46:

  Valt niet gewoon na te gaan of er in die periode eigenlijk wel een stroomuitval is geweest, of bleef die beperkt tot de werkkamer van Teeven?

  Het gedraai en gestuntel van Teeven en – vooral – opstelten begint hilarische vormen aan te nemen, hoe meer smoezen er worden verzonnen, hoe debieliger hun verhaal wordt.

 20. 51

  @48: Andy, ik ben er van overtuigd dat beide heren dat weten.
  Ik ben er tevens van overtuigd dat het beide heren geen bal interesseert of ze worden geloofd of niet, net als destijds met het bewuste filmrolletje, niemand geloofde het maar men kwam er mee weg……………..

 21. 52

  @51: Dat ze het weten denk ik ook.

  Of ze er mee weg komen weet ik niet; het is toch een vorm van russische roulette. Als de publieke opinie er zo negatief op reageert, de pers het oppikt en de oppositie er voldoende een punt van maakt,

  dan weet je het maar nooit.

 22. 53

  @52: Je hebt het probleem in a nutshell…………de oppositie kan niks want D66 ,SGP, en nog een of andere splinter (CU??)gaan door het vuur voor DEZE regering…..

  Men gaat er van uit dat de tijd alle wonden heelt en dat men over een jaar of wat dit hele boerenbedrog weer is vergeten.

 23. 54

  @47: I never had sexual intercourse with that woman…………….
  Zelfs liegen onder ede is geen punt voor machthebbers/-houders.

 24. 56

  @55:
  Nou is het in het geval van die Molukse treinkapers nog weer wat anders…….dat was natuurlijk gajes….en het feit dat onze jongens van het Korps Mariniers die gasten hebben doorzeefd met kogels was weerzinwekkend, maar het is niet gezegd dat de minister(van Agt) in het voor-computer en internet- tijdperk daarover adequaat is geinformeerd…..

  Zoals ook niet helemaal helder werd hoe ons Korps Mariniers destijds de Dam schoonveegde van de “damslapers”(tamelijk vredelievende hippies, maar voor een ECHTE, OPRECHTE , zichzelf macho noemende gek als een marinier niet te pruimen, natuurlijk….

 25. 57

  @56: Dat was geen gajes, Nederland heeft ze misbruikt voor de politionele acties, in 1949 heeft Nederland ze naar hier gesleept met de belofte dat het tijdelijk was en dat ze een eigen land zouden krijgen en daarna hebben wij ze op elk vlak laten barsten.

  De kapingen waren hartstikke fout maar dat was een wanhoopsdaad.

  Van Agt loopt te jokkebrokken:

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3553851/2013/11/30/Geheime-nota-Molukse-treinkapers-door-kogelregen-gedood.dhtml

 26. 58

  @57: Mensen die, om wat voor redenen ook, hoe terecht ook, andere – onschuldige – mensen gijzelen en hun levens in gevaar brengen vallen wat mij betreft onder de categorie gajes.Sorry dat ik het zeg.
  Ik meen zelfs dat ze in dezelfde tijd ook een school met kinderen hebben gegijzeld(ik zoek het ff op en meld me dan wel weer).

  Jazeker, dat was in dezelfde periode, tezelfder tijd… in Bovensmilde…..

  Al of niet gebruikt of misbruikt door de NL regering, onschuldigen gijzelen en in levensgevaar brengen spoort niet.
  PUNT.

 27. 60

  @59: Een tijd geleden is dat al eens bekend gemaakt. Toen werd overigens geschreven dat die kogels uit het boordgeschut van de Starfighters kwamen. Die deden dus wat meer dan ” laag overvliegen”. Ik weet nog dat ik schrok toen ik de trein op de kleurenfoto herkende: daar had ik wel eens in gezeten en ik had inderdaad nooit beseft dat al die gaten in de kop van die trein kogelgaten waren.

 28. 61

  @59:
  Het is lang geleden, maar ik maakte het mee, via media.
  Dat de kapers bewust zijn doodgeschoten, ik kan me niets anders herinneren.
  De pogingen de kaping vreedzaam te beeindigen faalden.
  Starfighters schieten overigens volgens mij geen kogels af, maar granaten, 22 mm of zo, die ontploffen bij inslag.

 29. 63

  @62, volgens mij zegt Gitte Stevens iets anders: namelijk dat het OM hoe dan ook fout zit, want als de storing er wel was zijn ze even ‘vergeten’ melding te maken van een storing van dergelijke omvang.

  En die implicaties zijn ook voor anderen van belang, want ik vraag me bv af hoevaak het OM een redenatie gebruikt als ‘als verdachte X echt dat ontlastende gesprek had gevoerd dan was dat gebleken uit de taps’ – terwijl er dus blijkbaar gewoon taps kunnen verdwijnen zonder ook maar een spoor na te laten.

  De integriteit van het OM is ver beneden vriespunt, en dat alleen al lijkt me genoeg om Opstelten tot in de 7e generatie uit z’n ambt te flikkeren. Maar ja.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren