1. 1

  tsja, de ‘verdediging’ van U2 is wel erg mager:

  – we geven het geld uit aan onze fans (alsof het over geld gaat)
  – ‘iedereen die tourt heeft een carbon fp’

  Maar er wordt misschien ook wel naar U2 gekeken vanwege het voortdurende appel op het moreelaal dat de band doet. Of de tour van Coldplay nou een kleinere Carbon fp heeft waag ik te betijfelen.

 2. 4

  je moet ook meerekenen hoeveel fans er misschien milieubewuster zijn geworden en dat effect er van af trekken, dan is het eindresultaat misschien wel heel erg positief. zelfde kritiek op al gore die een grote computer thuis heeft. beetje kortzichtig.

 3. 6

  Het WNF stuurt bladen rond naar donateurs, alle ‘groene’ groeperingen folderen en gebruiken energie vretende technologie om de massa te bereiken, de Sea Shepherd produceert afvalstoffen die slecht zijn voor het zeeleven. Aangezien die allemaal slecht voor het milieu zijn stel ik dus voor dat die allemaal verboden worden en er een neutrale groep het milieu gaat beheren. De VVD bijvoorbeeld, die altijd al hun milieu als reden zien dat ze beter zijn dan anderen!

  Serieus, hoeveel dragen zij bij aan betere leefomstandigheden voor armen en aan ‘environmental awareness’ in verhouding tot al die zeikerds die achter hun PC zitten te vertellen hoe slecht de gasten van U2 wel niet zijn?

 4. 8

  Voilà, het hoge woord is eruit (#7). En ik ben er blij om.

  & los van “gustibus” : er is altijd een “investering weegt op tegen” redenering mogelijk, #6, maar deze voetafdruk is buiten proportie “erover”. Spektakelmaatschappij ipv duurzame maatschappij. Het moet voor mij niet unplugged, maar hoe geloofwaardig ben je nog als je zo ver buiten de lijnen gaat ? Heeft m.i. vooral te maken met geldgewin en entertainen, en doet het woord “schaamlapje” in me opkomen.

 5. 11

  U2 is net als Amersfoort. Plavuizenrock voor de suburbs.

  ‘Mijn naam is Jeroen, ict-manager bij een zorginstelling. Vroeger had ik nog een paardenstaart, tegenwoordig niet meer, maar ik ga nog steeds elk jaar naar U2.’

 6. 13

  … en in de tussen tijd zet je die muziek nog harder ook, zodat de energiecentrale om de hoek ook weer een steenkoollaag extra moet opstoken!

  Nee, ik rijd liever in een super sportwagen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren