1. 1

  JIJ BENT EEN ECHTE VLEESETER. (sorry van de caps, maar dat schreeuwde de link mij toe, ik zal de rest van het commentaar maar weglaten uit vervuilingsoogpunt).

 2. 2

  ‘Je bent een echte flexitariër, misschien wel zelfs een vegetariër’. Nee, ik ben zelfs een veganist. Erg suggestieve vragen, en totaal incomplete antwoorden.

 3. 4

  Goed, ik ben goed op weg een flexitariër te worden volgens de test, hoewel ik slechts 3 a 4 dagen in de week (scharrel)vlees eet.

  Volgens mij is volgens de site de enige goede flexitariër een vegetariër.

  Zeker gemaakt door veganisten/vegetariërs.

  Next.

 4. 5

  @4 Dat dacht ik dus ook. Ik heb zo ongeveer mijn vleesconsumptie met 50% verminderd in de afgelopen maanden, maar deze site geeft me gewoon een keiharde klap in mijn gezicht :(.

  Voor straf eet ik vanavond spareribs.

 5. 6

  Ik heb zin om de maker van de ‘test’ met een bieflap te slaan. Als vleeseter wordt ik als debiel afgeschilderd – door de antwoorden die ik moet geven. En dan ben ik nog hard op weg om flexitarier te worden ook. Moet je nagaan.

 6. 7

  Definitie volgens wikipedia:

  Flexitariër
  Een flexitariër volgt in hoofdzaak een vegetarisch dieet, maar eet incidenteel vlees en/of vis.

  Volgens de definitie van milieu-organisatie Natuur & Milieu is een flexitariër iemand die één of meer dagen in de week geen vlees eet.

  Dus een halve week, dan ben je een flexitariër. En de test is van Natuur & Milieu.

  Volgens mij hebben ze ‘incidenteel’ te zeer toegepast.

 7. 12

  @Rob, correct

  Het gaat om de efficientie in het omzetten van van granen in dierlijk eiwit. Een koe heeft relatief veel meer graan (plantaardig eiwit) nodig om dierlijk eiwit te maken. Uit mijn hoofd heeft een koe 7 kg graan nodig om 1 kg vlees te produceren. Voor een varken is dat 4 kg en bij kippen is het 2 kg (pin me er niet op vast). Waar het om gaat is dat voor vleesproductie ook een aanzielijk areaal soja, mais, graan nodig is om deze dieren te voeden. Een beetje dubbelop dus, dat is landbouwgrond die we ook kunnen gebruiken voor het voeden van de armen in de wereld, vlees is immers een luxe product.

  In volgorde van oplopende efficientie:

  – koe
  – schaap
  – varken
  – kip
  – vis
  – sprinkhaan
  – algen

  Oja, Natuur & Milieu is helemaal in zijn nopjes met mij: ik ben een échte flexitariër zeggen ze.

 8. 13

  Hm, ondanks dat ik nog vier dagen per week vlees eet (en dat niet altijd even verantwoord scharrel) en dat ik het rund-varken-kip antwoord precies verkeerd om heb gegeven, is N&M erg blij met me en ben ik een heuse flexitariër. Ik zou gezien @4 & @5 bijna gaan denken dat de uitslag at random wordt gegeven…

 9. 14

  Wisten jullie dat het woord ‘vegetariër’ is afgeleid van het Latijnse ‘vegetus‘ (levendig, krachtig) en dus niet van ‘vegetatie’ of ‘vegetable‘?

 10. 16

  “‘Vegeteren’ ook,”

  Nee, ‘vegeteren’, dus ‘leven als een plant’, heeft nou juist wél weer die ‘plantaardige’ tussenstap gemaakt.

  “tel uit je winst.”

  Krekel 1; Leven 0 …

 11. 18

  @12: Dat lijstje is een tikkeltje ongenuanceerd. Zo hangt het bij het eten van koe er nogal van af of je een biefstuk of gehakt eet en is “vis” nogal een verzamelgroep (je zegt toch ook niet “zoogdier”?), waar de efficiëntie meer dan een factor duizend verschilt afhankelijk van welke vis. Toppredatoren (zoals tonijn) zijn nog veel inefficiënter dan koe.

 12. 19

  McDonalds promoot die groentenburger niet, heeft hem slechts bij een deel van de vestigingen en dan nog een groot deel van de tijd niet. Hoe kan ik die dan eten?

 13. 21

  @12 – Hier in Brazilie eten koeien vooral gras en sommige andere planten die vaak nergens anders willen groeien. Wil er bijna helemaal niks groeien, dan zijn geiten een goed alternatief.

  Overigens is een aardige stelregel dat je het beste kunt eten wat leeft en groeit binnen een straal van 50km van je woonplaats en waarvan het grootste (seizoens-)aanbod bestaat. Goedkoop en (ecologisch) verantwoord.

 14. 23

  McDonals boycot ik trouwens en dat is niet gemakkelijk, of juist heel gemakkelijk (het is maar hoe je het bekijkt), aangezien de dichtstbijzijnde vestiging zich in Natal bevindt, op 100km afstand.

  En zelfs daar ken ik er maar een (1) en die zit meestal vol (nou ja, “vol”) met bijna uitsluitend kinderen, zodat je bijna zou gaan denken dat het om gecamoufleerde kinderlokkers gaat.

 15. 24

  Die hamburgers zijn trouwens zo duur, dat je voor dezelfde prijs een volledige gezonde maaltijd kunt krijgen. Wat ongetwijfeld bijdraagt tot de illusie dat het om iets bijzonders gaat.

 16. 27

  De definitie van flexitatiër op wikipedia lijkt me *kuch* zeer wetenschappelijk.

  Als ik het woord interpreteer, dan staat dat voor mij voor flexibel omgaan met vlees. Niet dogmatisch de ene of de andere kant op. Het hoeft niet, het mag wel.

  De wikipedia-definitie is meer vegetariër-light. En wat mijn kennis van de efficiëntie in de teelt van de verschillende soorten vlees betreft, ik heb geen idee wat de relevantie daarvan is voor een flexitariër.

 17. 31

  @ 21, 22, 23, 24, 26 & 29: In Brazilië eten de koeien vooral gras. Fantastisch. In Nederland eten de koeien vooral Gran Chaco en Cerrado.

 18. 32

  David Sedaris:
  …”This, for many, is flat-out evil but the rest of the world isn’t like America, where it’s become virtually impossible to throw a dinner party. One person doesn’t eat meat, while another is lactose intolerant, or can’t digest wheat. You have vegetarians who eat fish and others who won’t touch it. Then there are vegans, macrobiotics and a new group, flexitarians, who eat meat if not too many people are watching” …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren